🐈 Kada raditi prvi cijepljenje mačića Škoti - raspored

U kojoj dobi škotski mačići trebaju biti prvi cijepljeni?

Briga za čistokrvnu životinju uključuje pridržavanje preventivnog programa cijepljenja. Spasiti kućnog ljubimca apsolutno od svih klica neće uspjeti. No većina cijepljenja će spriječiti najozbiljnije bolesti. Za mačke Scottish Fold, kao i za ravnu pasminu, razvijene su preporuke za obvezna cjepiva koja će štititi životinju od rinotraheitisa, kalcijaloze i drugih opasnih infekcija.

 • 1. biti cijepljen ili ne?
 • 2. Važna cijepljenja
  • 2.1. Dobna cjepiva
  • 2.2. Redoslijed vakcinacije
 • 3. Raspored cijepljenja
  • 3.1. Prvo cijepljenje
  • 3.2. Priprema mačića prije postupka
 • 4. Cijene cijepljenja
 • Pokaži sve

1 za cijepljenje ili ne?

Škotski mačići cijepljeni su kako bi izbjegli neugodne posljedice za njihovo zdravlje., Na primjer, uzročno sredstvo panleukopenije (drugim riječima, raspršivač) može se dovesti u kuću s ulice na cipele. Ne može se uništiti dezinfekcijom, a za malo mačića to je velika opasnost. Stoga nemojte se oslanjati na slučajnost i staviti životinju u opasnost.

Cijepljenje je nužno ako putujete s kućnim ljubimcem u drugu državu.Na granici su sve životinje podvrgnute obveznom veterinarskom pregledu. Stoga mačka treba veterinarsku putovnicu. Sadrži sve informacije o cijepljenju.

Reakcija mačića na bilo koje cjepivo može biti različita. Neke mačke mogu reagirati na to sa svrbežom, povraćanjem ili proljevom. Može biti alergičan na komponente lijeka, ali to se rijetko događa. Često, nakon cjepiva, mačka se osjeća pospana, neka apatija, letargija ili gubitak apetita. Sve ove manifestacije smatraju se apsolutno normalnim i samostalno prolaze kroz dan. Potrebno je dati životinji mogućnost opuštanja i oporavka. U svakom slučaju, prednosti cjepiva su mnogo veće od mogućih nuspojava.

PreporučeniKako operacija "soft šape" u mačaka: pro i kontra od postupka

2 Važna cijepljenja

Škotske lopovske mačke trebaju cijepljenje za zaštitu od rinotraheitisa, panleukopenije, kalcijaloze, klamidije i bjesnoće.

Cijepljenja su napravljena od ruskih sirovina (Multifel-4) i američkih proizvoda (Felovax). No, većina veterinara koristi lijek Quadricate iz Francuske iz tvrtke Merial.

PreporučeniKako napraviti veterinarsku putovnicu za mačku?

2.1 Starosna cjepiva

Postoje dvije glavne skupine cijepljenja za mačiće: dob i godišnja.

Opsežna cjepiva protiv virusa i infekcija štite od sljedećih bolesti:

 • Kaltsiviroz.
 • Panleukopenia.
 • Rinotraheitis.
 • Klamidija.

Sva ta cjepiva su obavljena na obveznoj osnovi, osim posljednjeg.

Također je potrebno napraviti cjepivo protiv bjesnoće uzrokovano virusom bjesnoće.

Osim glavnih cijepljenja, škotski maštarići mogu biti dodatni:

 • virusna leukemija;
 • peritonitis;
 • koronavirus;
 • lišajevi.

Zadnje cijepljenje je osobito važno ako postoji pas u kući.

PreporučeniU kući smo stavili mačku

2.2 Redoslijed cijepljenja

Osnovna cjepiva koja se daju mačkama u tri mjeseca isključuju cjepivo protiv bjesnoće. Ali prvo cijepljenje će štititi mačića od kalcitivnog, rinotraheitisa i panleukopenije.

Često u sastavu trovalentnih cijepljenja sadrže protutijela koja doprinose borbi protiv klamidije, čak iu odraslim mačkama. Nakon nekog vremena nakon što je njegov blagotvorni učinak učinio drugi, koristeći isti lijek.To će ojačati imunitet mačića za borbu protiv mogućih infekcija.

Sljedeći će biti cjepivo protiv bjesnoće. To vrijedi i za kućne ljubimce koji hoda po ulici i često izađu iz grada s vlasnikom. Također je važno dati injekciju protiv mikrosporije i ringworm. To je učinjeno nakon svih većih cijepljenja. Nakon svih izvedenih postupaka, vlasnik može biti siguran da će do osmog mjeseca mačka imati snažan imunološki sustav koji će ga zaštititi od raznih infekcija.

Raspored 3G cijepljenja

Škotski preklop i škotski ravno trebaju cijepiti škotski mačići od dva mjeseca. Prije toga, uz majčino mlijeko, dobivaju antitijela od majke. To se događa ako je mačka cijepljena i već ima imunitet na određene viruse i infekcije. Uzgajivači su dužni prodati već cijepljene mačiće u dobi od tri mjeseca. Ali često se dogodi da se uz međusobnu suglasnost mačiću daju vlasniku već za dva mjeseca. Tijekom tog razdoblja, morate biti posebno oprezni da ljubimac ne pokupiti infekcije na novom mjestu, nakon što je doživio stres prilikom kretanja.

Škotski mačić ne smije se cijepiti prije 3 mjeseca od rođenja, Ako mačić nije primio mlijeko majke mačke, posavjetujte se s veterinarom. Cjepivo protiv bjesnoće vrši se četrnaest dana nakon svih glavnih. To je učinjeno jednom, ponavljanje je potrebno u 1-3 godina.

Raspored cijepljenja Škoda iz glavnih bolesti prikazan je na slici:

Možete cijepiti mačku koja nije bila cijepljena ranije u bilo kojem trenutku. Nema ograničenja ako se mačka osjeća dobro i nema groznicu. Iznimka je stariji kućni ljubimac.

3.1 Prvo cijepljenje

Prvo cijepljenje škotskom mačiću preporuča se kod kuće, tj. Pozvati veterinara u kuću, a ne ići s kućnim ljubimcem u kliniku. Malu mačku ne treba izvući još jednom, jer imunološki sustav još nije ojačao. Mogu se dogoditi da se mačić razboli tijekom posjeta veterinarskoj klinici ili se slučajno zarazi na putu. Ako vlasnik ima iskustvo, cjepivo možete staviti na svoje. Ali nemojte zaboraviti na pripremne postupke.

3.2 Priprema mačića prije postupka

Za prvo cjepivo u korist škotskog mačića, morate se pripremiti unaprijed.

Što trebate učiniti prije postupka:

 • dobiti pregled kod veterinara (provjeriti ljubimac za bilo kakve bolesti);
 • četrnaest dana prije cijepljenja potrebno je osloboditi životinje crva;
 • Kušajte mačića krpeljima i bušotinama 2 tjedna prije cijepljenja.

4 Cijepljenje

Trošak cijepljenja može se značajno razlikovati. Ovisi o proizvođaču specifičnog cjepiva. Može biti i ruski i uvezen. Trošak utječe na mjestu gdje se nalazi veterinarska bolnica. Cijene za njih u različitim gradovima mogu varirati. Prosječna cijena po dozi iznosi oko 500 rubalja.

Veterinar bi trebao savjetovati domaćina o mogućim nuspojavama cjepiva i dati upute za daljnji raspored cijepljenja.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: