🐈 Kada mačići počinju jesti sami, u kojem dobu?

U kojoj dobi mačići počinju jesti sami?

Mačići početi hraniti na svoje prilično rano – u dobi od 4 do 6 tjedana. U tom razdoblju možete ući u mamac i postupno odvajati životinju od majčinog mlijeka. Kittenova prehrana treba biti uravnotežena i bogata vitaminima. Postupno, životinja će se potpuno prebaciti na neovisno hranjenje.

 • 1. Hranjenje potomaka mačke
 • 2. Kada možete unijeti feed
 • 3. dijeta mačića u dobi od 1-1.5 mjeseci
 • 4. Dopunska hrana u dobi od 2 mjeseca
 • 5. Smetnje 3 mjeseca starog mačića
 • 6. Hranjenje mačića bez hranjenja majkama.
 • Pokaži sve

1Izbijanje potomaka mačka

Mačke prilično rano poučavaju svoje potomstvo na neovisnost. Maksimalni rok za hranjenje mačića majčinim mlijekom je 2 mjeseca. Dulje hranjenje događa se samo ako se životinja, iz jednog ili drugog razloga, nije prilagodila svom neovisnom postojanju i bitna je za njegovo hranjenje. Ako se razvoj dogodi u normalnom načinu, mačić je ranije odstranjen od dojenja. Ako početak samozadovoljavanja mačića pada u dobi od 3-4 tjedna, a 3-4 mjeseca beba potpuno autonomno jede.Proces promjene prehrane treba pažljivo kontrolirati vlasnik. Podučavanje mačića da jede sam po sebi je posebno teško kada se odvajanje od majke odvija u ranoj dobi ili komplementarna hrana nije uvedena na vrijeme. Mali stvorenje nema pojma da postoji hrana pored majčinog mlijeka. U ovom slučaju, potreba da se približi pitanju hranjenja mačića mora biti osobito pažljiva, pružajući djetetu priliku da se hrana povezuje uobičajenom metodom, barem po prvi put.

PreporučeniDa li domaće mačke znaju plakati poput ljudi?

2 Kada unesete feed

Ako mačić raste kod kuće, a njegov razvoj zadovoljava standarde, onda je spreman za komplementarno hranjenje u dobi od 3 tjedna. Vlasnik mora pažljivo prilagoditi izbornik, jer rastući organizam treba uravnotežena ishrana.

Kada je životinja stara tri tjedna, može se ponuditi tanjur s mlijekom, čija količina je ograničena na jednu žličicu. Ako je mačić spreman mamiti, on će početi probati predloženu hranu. Nakon dva dana možete dodati mliječnu mliječnu mlijeku.

Potpuno zamijeniti mamac mamac mamac može biti otprilike tjedan dana nakon prvogdodatno hranjenje. U tu je svrhu najbolje pripremiti konzervirano meso u malim količinama.

Do tog vremena, kada je mačić stari mjesec dana, može se hraniti 4 puta dnevno, uzimajući u obzir da još nije potpuno odmašćen od majčinog mlijeka. Dio hrane treba postupno povećavati. Do 6-8 tjedana mačići počinju jesti sami.

PreporučeniZašto mačić stalno mijeće: razloge za takvo ponašanje?

3Racija mačića u dobi od 1-1.5 mjeseci

Kada beba dosegne mjesec dana, njegovu prehranu treba pažljivo kontrolirati vlasnik. 5 ili 6 puta na dan, mačić mora dobiti toplu tekuću prehranu. Još nema zuba, a hrana mora doći u obliku tekućine ili pire.

Idealno za hranjenje kućnog ljubimca u dobi od 4-6 tjedana:

 • kava za bebe;
 • tekuća krupica bez gruda;
 • kuhani žumanjak;
 • svjež sir.

U dobi od 1-1,5 mjeseci, mačić ne može uzimati čvrstu hranu, pa su meso i riba u čistom, neprerađenom obliku kontraindicirani prema njoj.

PreporučeniGdje mogu ostaviti mačku na godišnjem odmoru?

4 hrane u dobi od 2 mjeseca

2 mjeseca – vrijeme aktivnog razvoja i razvoja malog ljubimca. Tijekom tog razdoblja, mačić se potpuno prebacuje na nezavisno hranjenje.Mačka prestaje hraniti mu mlijeko, a mačić bi trebao dobiti sve hranjive tvari s izbornika koji vlasnik predlaže. U toj dobi mliječni zubi počinju erupti, a životinja je spremna jesti čvrstu hranu. Ali tekuća hrana ne smije se isključiti iz prehrane, jer promiče pravilnu probavu.

U ovom dobu, za hranjenje mačića su savršeni:

 • kuhano meso s malim udjelom masti (puretina ili piletina);
 • žumanjka od jajeta;
 • kravlje mlijeko i mliječni proizvodi;
 • sir za dječju hranu;
 • sira s malo masti.

Zdravlje odrasle mačke ovisi o tome kako i kada je počeo sam hraniti. Važno je naučiti mačića da jede na vrijeme, kako bi osigurao uravnoteženu i pažljivo odabranu prehranu.

5 Pripremite 3 mjeseca mačića

Po ovom vremenu, probavni sustav već funkcionira normalno, a suhe hrane mogu se dodati u prehranu mačića. Odaberite ga u skladu s dobi od ljubimca i njegove pasmine.

Najbolje je da se odlučite za premium ili super premium feed. Nemojte uštedjeti na zdravlju vašeg ljubimca.

Posebno pažljivo morate pokupiti hranu za rodne mačiće. Škoti i Britanci su više osjetljivi na proizvode niske kvalitete od ostalih mačaka, stoga je bolje odbiti od hrane za gospodarstvo.

Postupno možete povećati količinu suhe hrane koja može zamijeniti prirodnu hranu. Ali treba imati na umu da tijekom prijelaza na hranu na suhu hranu mačiću treba puno pitke vode.

6 Hranjenje mačića bez hranjenja majkama.

Ako je dijete iz jednog ili drugog razloga od rođenja ostalo bez majčino mlijeka, njegovo hranjenje podliježe punoj odgovornosti vlasnika. Važno je ne preopteretiti kućnog ljubimca i pravilno odrediti doziranje. Kvalificirani veterinar to će učiniti najviše kompetentno, stoga je njegova konzultacija u ovom slučaju nužna.

Mačak, koji je rano izgubio majčino mlijeko, također prelazi na neovisno hranjenje za 2 mjeseca.

Prijelaz na samohranjenje je bezbolan i za mačića i za majku. Vlasnik mora svojim kućnim ljubimcem pružiti pravilnu njegu i naučiti ga jesti sami, postupno podučavati mačića da jede.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: