🐈 6 znakova da mačka počinje pitati mačku po prvi put

U kojem dobu mačka počinje tražiti mačku?

Mačke su jedinstvene životinje koje svojim vlasnicima mogu dati nježnost, ljubav i toplinu. Osim toga, odavno se vjeruje da oni štite kuću od negativnih. Kada mačka počinje tražiti mačku po prvi put?

sadržaj

 • Koliko mjeseci mačka počinje tražiti mačku?
 • Što može utjecati kada mačka počne hodati
 • Kako shvatiti da je došlo vrijeme
 • simptomi:
 • Koje razdoblje treba udružiti
 • Mating značajke
 • Mačka nije bila u poslu
  • Savjet:
 • Priprema
 • Zašto je to nužno:
 • Stručni savjeti
 • Kako umiriti ljubimac bez hormona

Međutim, nakon što ste dobili mačića, trebali biste shvatiti da će prije ili kasnije početi hodati. Morate jasno odlučiti za sebe trebate li mačiće i što trebate učiniti kada započne razdoblje estrusa.

Tijekom estrusa, natječajna i ljubazna mačka iznenada će postati čudna i glasno će vrištati dani na kraju. Strpljenje bilo koje osobe nije neograničeno i morat će nekako riješiti ovo pitanje, jer može svakog mjeseca hodati.

© shutterstock

Koliko mjeseci mačka počinje tražiti mačku?

Svaki je vlasnik zainteresiran za pitanja, u kojem dobu mačke po prvi put počne pitati mačku i koliko dugo se taj proces nastavlja. Svaka životinja pojedinačno i svaki na svoj način prolazi kroz ovo važno razdoblje.

Proces započinje oko 6 mjeseci i nastavlja se tijekom cijelog života. Starost mačke kad počinje tražiti mačku po prvi put počinje u jednoj godini.

Što može utjecati kada mačka počne hodati

 • Pasmina životinja;
 • Uvjeti pritvora;
 • Značajke hrane.

Koliko je stara mačka koja traži mačku? Mačka počinje tražiti mačku od 6 mjeseci do 9 mjeseci, Sada je vaša životinja dovoljno stara i može reproducirati potomke. Važno je da je životinja jaka, zdrava i dobro uravnotežena.

Kako shvatiti da je došlo vrijeme

Kako razumjeti da mačka želi mačku? Vrlo je jednostavno. Tipično, seksualna aktivnost se javlja u razdoblju veljače – travnja. Kako razumjeti što kućni ljubimac traži mačku?

simptomi:

 1. Smanjena apetit i gubitak težine. Neki odbijaju jesti uopće. Ovdje je potrebno pomno pratiti druge znakove, jer odbijanje jesti može biti simptom drugih bolesti;
 2. Tijekom dana, stalno me glasno zaklanja i trlja se pod nogama. U početku vam se čini čudno, ali onda ćete shvatiti da je ovo počelo. Radi prirodni instinkt. Tako mačka privlači pažnju potencijalnog partnera;
 3. Počeo se pojavljivati ​​oznake u kući, iako to prije nije bilo problema? U ovom trenutku, životinja se pojavljuje jaka iscjedak, pa je moguće da mačka ne označi teritorij, ali jednostavno ne proizvoljno. Brinuti se o tome ne vrijedi;
 4. Mačka postaje vrlo nježna i nježna i praktički se ne odmakne od vlasnika. Neki kućni ljubimci naprotiv pokazuju agresiju, ali to se događa vrlo rijetko;
 5. Fiziološke i hormonske promjene u tijelu dovode do čestih uriniranja;
 6. Životinja se savijanja i često prihvaća suprotstavljene poze kako bi privukla potencijalnog partnera.

Ako ste pronašli takve simptome u vašem kućnom ljubimcu, počelo je estrus. Nemojte paničariti i brinuti. Kad mačka prestane pitati mačku, vraća se u svoj prijašnji život.

© shutterstock

Koliko dana mačka traži mačku? Trajanje ovisi o pasmini, karakteristikama razvoja i ostalim čimbenicima. Možete ga sami odrediti, samo gledajući životinje. Standardno trajanje je 10 dana. Ali imajte na umu da, ako ga ne miješate s mačkom tijekom tog razdoblja, a nećete se smiriti tabletama ili narodnim lijekovima, tada će se estrus uskoro ponoviti. Bacite situaciju na slučajnost, jer ćete vi i kućni ljubimac patiti.

Koje razdoblje treba udružiti

Ako prvi puta traži mačku, to ne znači da je spremna za trudnoću. Stoga je važno znati kada će taj proces biti optimalniji. Tijelo životinje će dobiti jače i fiziološki će biti spremno za porod za samo 20 mjeseci., Pubertnost i formiranje kostiju zdjelice popunjavaju se za 1,% godina. Stoga, bolje je da nemate mačku prije.

Vidi također: Što učiniti ako mačka želi mačku – kako se smiriti

Ako je to zanemareno, životinja može imati pobačaj ili će se roditi preuranjene bebe. Opterećenje trudnoće može utjecati na zdravlje životinje, pa čak i dovesti do njegove invalidnosti. Previše odgađanja parenja također se ne isplati jer trudnoća u odrasloj dobi može negativno utjecati i na zdravlje.

Mating značajke

Važno je znati neke osobitosti parenja, tako da ovaj proces bude što udobniji. Najprije morate pronaći odgovarajući partner. Preporučljivo je ako to učinite unaprijed, a životinje će već biti poznate prije parenja, Pronađite prikladnog ljubimca među prijateljima ili oglasima. Prije parenja, važno je provjeriti zdravstveno stanje svake životinje kod veterinara i ukloniti različite zdravstvene probleme.

Stručnjaci preporučuju rezanje kandžama tako da životinje ne uzrokuju ozljede. No, ne preporučuju se kupanje, budući da se vjeruje da možete isprati miris. Sastaviti partnere optimalno na 4-5 dan estrusa.

Predmet životinja preporučuje se provoditi kod kuće s mačkom. To je zbog činjenice da se u novom okruženju može osjećati neugodno.

Mačka nije bila u poslu

Mačka nije impresionirala mačku, a ona joj nije dopustila? A to se dogodi, glavna stvar je ne očajavati se. To ne čudi, jer su karakteristični. Ako muškarac ne voli nju, onda su problemi dostupni. Ako imate sreće, a mačka je došla po vašoj želji, onda je partner bolje da se ne mijenja, a kasnije parenje. Ona može odbiti parenje ako ima problema s maternicom i jajnicima. Učestalost rada ne smije prijeći 3 puta u 2 godine.

© shutterstock

Savjet:

 • Spread mint;
 • Ako se postupak nalazi u kući mačke, preporučljivo je da se mačka dovede nekoliko dana prije, kako bi se navikla na novo okruženje;
 • Ako je mačka nemirna i agresivna, tada je preporučljivo tražiti mačku sličnu sklonost;
 • Dajte joj tablete koje potiču ovulaciju.

Priprema

Ako želite napraviti viskozne uzgojne životinje, morate se upoznati s pravilima njihovog uzgoja. Ako radite po prvi put, raspravite o svim uvjetima suradnje i dokumenta. Taj se postupak mora provesti u pisanom obliku. Najbolja bi opcija bila privući profesionalne distributere koji će vam reći koje točke trebate obratiti pažnju kako ne biste imali nikakve pritužbe jedni drugima u budućnosti.

Vidi također: U kojoj dobi mačka počinje tražiti mačku?

Prije viskoznosti, potrebno je prikupiti maksimalne podatke o rodovini, podrijetlu i nasljednim osobinama kućnog ljubimca.

Zašto je to nužno:

 • Uspostaviti moguće nasljedne bolesti i genetske predispozicije u životinji. Na primjer, dosadna i rijetka kaputa ili boja oka;
 • Ako već postoji potomstvo, onda se poznaje i provjerava to nužno;
 • Provjerite jeste li preokrenuti, tj. Da li životinja ima sposobnost prenijeti svoje osobine i kvalitete na potomstvo.

Ako nađete bilo kakve nedostatke, ali se slažete s njima, oni bi svakako trebali biti uključeni u ugovor. To je učinjeno kako bi izbjegli parnice u budućnosti.

Za kućne ljubimce u novoj kući preporučuje se njezina omiljena zdjelas kojim jede kod kuće, hrane, wc-a i nošenja. Te će joj stvari pomoći da se brzo prilagode novoj kući. Shvatite da se pakiranje već može učiniti lako. Ona igra i koketira s mačkom, čime mu je izazvao seksualni uzbuđenje.

Stručni savjeti

Postoje vlasnici koji ne žele nered s mačići i poremetiti mir u kući, a jednostavno nema vremena za sve ovo previranje. Obično daju kućne ljubimce posebne pilule. Danas možete pronaći lijekove za bilo koji problem, ali će oni biti dobri za vaše zdravlje? Ovo je važna točka koja zahtijeva posebnu pozornost. Tablete su dizajnirane da smiruju životinju i smanjuju seksualnu želju. U tom slučaju, trudnoća ne dolazi, a životinja će se ponašati kao standard.

© shutterstock

Mišljenja veterinara o drogama su podijeljena. Neki smatraju da su pilule potpuno bezazlene i pomažu održati miran život i vlasnike. i ljubimac, dok drugi vjeruju da su lijekovi nesigurni. Ako još uvijek odlučite dati svoj lijek za kućne ljubimce, svakako se obratite veterinarki tako da propisuje optimalni lijek za vašu životinju.

Ako su lijekovi pravilno odabrani, onda nježno normaliziraju stanje životinje bez štete zdravlju.

Kupnja lijekova nije problem. Postoje lijekovi koji se temelje na hormonskim sastojcima i biljkama. Kako bi se smanjila seksualna aktivnost popularno je sredstvo "Gestrenola", što prilično točno utječe na tijelo i ne uzrokuje štetu. Sadrži samo analoge izvornih hormona i komponenti. Nakon završetka uzimanja lijeka životinja će nastaviti seksualnu aktivnost nakon 2 mjeseca.

Postoji mnogo drugih lijekova, ali oni su hormonalni lijekovi koji se ne preporučuju za kućne ljubimce bez stručnih savjeta. Ako trebate brzo i brzo smiriti mačku i vratiti mačku u normalu, možete koristiti injekcije. Međutim, imajte na umu da takvi lijekovi imaju ozbiljne kontraindikacije. Ako ne želite pokvariti zdravlje svog ljubimca, odmah posjetite veterinara i izaberite najbolju opciju za svog kućnog ljubimca.

Kako umiriti ljubimac bez hormona

Ako se bojite štetiti vašem ljubimcu, možete koristiti homeopatske lijekove ili tradicionalne metode. Zatim će utjecaj biti blaga, ali trajanje poboljšanja je beznačajno. Rezultat akcije će biti trenutačan, ali samo će biti dovoljno za jedan dan. To je opuštanje i odmor, kako za vlasnike tako i za životinje.

Većina veterinara preporučuje sterilizaciju ako ne želite potomstvo., Nakon operacije, vaša mačka nikad više neće hodati i neće imati trudnoću. Ali ona će uvijek biti mirna i vaša obitelj neće vrištati od jutra do večeri tijekom estrusa. Bilo koja pilula privremeno muči uzbuđenje. Osim toga, hormonski lijekovi imaju utjecaj na zdravlje i mogu uzrokovati različite učinke. Takve lijekove treba koristiti samo ako se planira buduće parenje. Da biste odabrali najbolju opciju, obratite se veterinarki. Ne zaboravite da samo kupnja lijekova nije najbolja opcija, jer životinja može imati neki element netolerancije ili alergijsku reakciju.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: