🐈 Turski van: mačka fotografija, cijena, pasmina opis, lik, video, uzgajivačnice

Turski van (Van mačka)

Turski kombi je originalna i vrlo rijetka pasmina polu-longhair mačaka s izvornom bojom. Na snježnobijelom tijelu, samo su krunica glave i repa obojana. Ova pasmina se također naziva i mačkama za plivanje. Cashmere poput vune pomaže im uživati ​​u kupanju i vodenim igrama, čineći ih vodootpornim.

Povijest podrijetla

Mačke pasmine turskog kombija imaju vrlo velike veličine i težinu od 4-6 kg. Mlade odrasle mogu težiti 5-10 kg.

Standard i detaljni opis pasa prema organizaciji TICA:

  • Glava je srednje do velike veličine, široka, osobito kod mačaka, ali također dugo, ima oblik modificiranog klin s zaobljenim obrisima i visokim jagodicama. Lagano zaobljena čelo i brada. Njuška je uredna, zaobljena, s izraženim, ali ne oštrim štipaljkom;
  • Oči su velike, imaju oblik oraha ili breskve jame, postavljene na malom nagibu, malo izdužene na uglovima. Boja može biti jantarna, plava ili drugačija za svako oko;
  • Uši su velike, postavljene visoko i široko, široke u podnožju, unutarnji rub uha lagano je okrenut prema van, a vanjski rub gleda ravno;
  • Tijelo Van mačke je jaka, dugo, velika, osobito kod mačaka,mali kratki i mišićavi vrat, puna, zaobljena prsa i dobro razvijena muskulatura. Nema previše ravnih linija ili kutova. Široke ramena, tijelo lagano stezne prema jakoj zdjelici;
  • Šape – srednje duljine, stražnje noge nešto duže, čiste šape s kopčama između prstiju;
  • Rep – oblik četke ili repa, prosječne proporcionalne duljine, duljina kaputa je najmanje 5 cm u odraslih mačaka;
  • Vuna – polu-dugo bez podslutnosti. Zbog posebne klime u domu turske kupelji, ljeti je njihova vuna obično kraća i malo teža. Duljina ostaje na abdomenu i "hlače". Zimi, kaput postaje deblji i duži po cijelom tijelu, osim glave. Potreban bujni ovratnik i rep. Na dodir, kaput je mekan i kašmir-poput, vodootporan.

karakter

To su znatiželjne i živahne životinje. Ali ako imate druge kućne ljubimce, turski kombi voli osjećati svoju superiornost i ekskluzivnu pozornost vlasnika. Međutim, on neće dugo sjediti na vašim rukama. On će samo biti tamo.

Njega i zdravlje mačaka uzgajali su turski kombi

boja

Nasloni i šapice svih mačaka obično su ružičaste.

video

Zaključci o pasmini

Kvadratna mačka je turska formula pasmine pasmine. Je li nježna? Da! Izdao? Da! Pametna? Da, da, da! I sada više.

Neki vlasnici životinja ove pasmine sumnjaju da se mačja duša skriva pod mačkastim izgledom – mačke ove pasmine jednostavno hodaju na remen, posvuda posjećuju vlasnika i komuniciraju savršeno s psima! Međutim, oni su također dobri prijatelji s djecom i ribljim akvarijima.

Zadovoljstvo je ove mačke predstaviti darove – turski kombi voli igračke i uživa u svakom kupovnom mišu ili kugi.

Glas ove mačke ima nekoliko tonova, ali svi su ugodni ljudskom uhu. U rukama osobe, predstavnici ove pasmine ne vole sjesti, no kako bi se vratili, njihova je omiljena aktivnost. Često se piše da turski kombi pripada pasmini mačjih ptica, ali u pravednosti navodimo da je ljubav prema vodi individualna privrženost i nije osobitost svim pojedincima (ali samo u slučaju – uvijek spuštajte toaletni poklopac!)

Recenzije mađarskih vlasnika turskog prijevoza

Irene: "Moj Mercutio je pravi aristokratnik. Beskonačno će ukopati izmet u pladanj u bilo koje doba dana ili noći dok ne očistim i očistim ladicu.Mercutio neće jesti hranu koja je malo ležala u zdjeli. Moramo odbaciti i staviti istu, ali "novu" hranu, i dalje mu se ne sviđa kad ga drugi ljudi uhvate, a onda se demonstrirajući počnu isprati ispred svih. No, zapravo, u njemu vidim samo jednu manu: glasan glas i ljubav prema "siromašnima". U 5 ujutro to me zabrinjava, tako da kažem. "

sjeme: "Mačka i pas žive u mojoj kući. Ponekad mi se čini da moja turska mačka (turski kombi) ne sumnja u postojanje druge životinje – barem, nikada nije pokazala da primi psa i ponaša se kao da je Svatko tko je vidio Marusya kaže da je neuobičajeno dobra – luksuzna vuna, postaje kraljevska … hranim Marusku s konzerviranom mačjom hranom jer ne jede suhu hranu alergiju – crvenilo ušiju i želudac. "

Olesya: "Koliko puta Stepan živi?" Iznenadila sam se tom mačkom – nikada nisam čuo kako Stepan zavija ili zviždi, nikada nije propustio pladanj. Stepan je velika guzica, čini mi se da nemaju zasićenje, ali do sada nije utjecao na težinu, on je također lizun, ono što svjetlost nije vidjela.Ponekad se probudim čak i iz činjenice da Stepan nesebično lice uho. Usput, jezik je vrlo grub, a moje uho prirodno pati od toga. "

Koliko je mačka turska pasmina kombija

Glavni problem je pronaći turski vrtić negdje u Rusiji, Ukrajini ili Bjelorusiji. U Moskvi je postojao samo jedan – //catalog.animal.ru/company1284/

Mačke pasmine turskog kombija mogu se kupiti izravno u Turskoj, ali da bi ga odveli odavde, trebate posebnu dozvolu.

Nijedan uzgajivačnica nije registriran u Kijevu. Ista situacija je u Minsku.

Na primjer, u Ukrajini možete pronaći oglase za prodaju mačića na privatnim zajednicama. Neki uzgajivači i dalje uvoze pasmine i bave se uzgojem. No, budite sigurni da ćete dobiti povratne informacije o prodavatelju.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: