🐈 Turski angora: slike, cijena, opis pasmine, lik, video, vrtić

Turska angora

Tko može uvjeriti čovjeka od leda da napravi tročlanu riječ – "CAT" ?! Samo Snježna kraljica … s turskim korijenima. Možda je to najtočniji opis pasmine turske Angora. Obožavatelji Angora mačke spremni su ne samo navesti ime pasmine iz ledenih lonaca, već i pjevati njezine beskrajne pohvale.

Podrijetlo pasmine

Turska angora slična je orijentalnoj ljepoti iz drevne slike. A najbolji ukras istočne ljepote je paunovo pero. To je ono što izgleda perzijski angora rep. No osim repa, oni imaju nešto za očarati Sultana i istovremeno svog gospodara.

  1. Glava turske angore je čak i klin. Veličina glave – od malih do srednje.

Standard pasa omogućava obraze:

  • nosa je duga i ravna, sužava se na režanj;
  • uši su velike i široke u podnožju, ali završavaju s oštrim vrhovima. Uši su dobro ukrašene, izgledaju prozirne;
  • oči su velike, blago postavljene koso, izražajne. Boja očiju može biti bilo koja. Dopuštene su plave, sive, zlatne, crvene oči, moguće je i neslaganje. Felinolozi ne nalaze vezu između boje očiju i glavne boje životinje;
  • vrat Angora mačka je tanka, elegantna, duljina vrata je prosječna.

Danas bijela angora je sveprisutna, ali može biti crna, kornjača, vrhnje, mramor i tako dalje.

Kitten Turski angora, prema standardu, ne može biti čokolada, ljubičasta i himalajska boja.

karakter

Jednom davno u svijetu postoji mačka

u inozemstvo,

Angora.

Nije živjela poput ostalih mačaka:

Ne puštaj ne na podu,

I u udobnoj spavaćoj sobi,

U krevetiću je mali,

Skloništa u grimizu

Topla deka

I u jastuku

Utopio sam glavu.

Turska angora je poznata veterinarima kao zdrave pasmine. Ali, nažalost, nije bilo bez nekoliko žličica katrana. Karakteristične bolesti koje turske angore mogu (ali ne nužno) pate od:

  • mačje hipertrofne kardiomiopatije. Ili "masno veliko srce". Kako odrediti početak bolesti i spriječiti njegov razvoj? Obratite pozornost na simptome kao što su otežano disanje povezano s aktivnošću, posebni kašalj sličan povraćanju. Ako se ta bolest otkrije u vremenu, lako je liječiti i bolest neće utjecati na vitalnu aktivnost kućnog ljubimca;
  • ataksija Angora mačke, bolesti koja je jedinstvena za ovu pasminu.Simptomi poput onesposobljene koordinacije pokreta točno ukazuju na ovu dijagnozu. Životinja je imobilizirana i, nažalost, umre;
  • Konačno, poznata činjenica – bijela angora često pati od kongenitalne gluhoće. Studija pokazuje da je u bijelim plavim očima turske žene najčešće odsutnost sluha, a na drugom mjestu bijela angora s očima različitih boja, najčešće se javlja gluhoća u bijelom turskom angoru s identičnim očima ne-plavog tonusa.

Životni vijek turske angorske mačke pasmine je 12-15 godina, ali s pravilnom skrbi postane dugotrajni i može provesti 20 godina s domaćinom.

Njega i održavanje

Gdje kupiti turska angora mačića

U Rusiji i Ukrajini bili su toliko voljeni da su nazvali Angoras sve dugodlakne bijele mačke, a danas, pod krinkom turske žene, mogu ponuditi polu-pasmine koje su samo udaljeno nalik izvorniku.

Sanjaš li o orijentalnoj ljepoti? Nemojte se pitati i ne trpite, kažu, gdje kupiti tursku anguru!

Uzgajališta će uvijek pokazati dokumente koji potvrđuju čistoću krvi. Troškovi mačića više nisu visoki, jer nisu neuobičajeni i egzotični.

Pa koliko košta turska mačka Angora?

Dobra cijena od 2 000 rubalja (750 UAH). Specijalizirana rasadica turske angore izlaže cijenu ovisno o klasi životinje.

Odaberite turska angora vrtić

U Moskvi

  • //www.akkedi.ru/
  • //magiccrystal.mail333.com/

U Kijevu i Minsku ne postoje specijalizirani štandovi Angora, ali neki uzgajivači nude veliki broj mačića.

Turska angora. "Moj miš, jantar, svjetlucav mjesec, moja lijepa gospodarica, šarm, raj za piće …" Serija "Veličanstveno doba", serije 55.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: