🐈 Koliko je sijamski mačić - cijene po razredu

Troškovi sijamskog mačića

2

Doista ugodna kuća postaje samo kada se u njoj smjesti pahuljasta prijateljica. Koliko je siamski mačić trošak stvarno pitanje, jer ova pasmina mačaka ima jedinstven izgled i svestrani karakter.

sadržaj

 • O pasmini
  • Primijetite takve značajke pasmine:
 • Cijena mačića
  • Pet klasa
  • Klasa pasa
  • Prikaži razred

Ali cijena ljubimca može varirati, jer je pedigre i mjesto na kojem namjeravate kupiti životinju važni. Prvo, trebate odlučiti za ono što započinjete mačkom – za izložbe i natjecanja, ili za zagrijavanje kreveta i mumljanje preko uha?

O pasmini

Siamski mačići lako se prepoznaju po njihovom izgledu, iako ih često zbunjuju tajlandske ili himalajske mačke, koje su njihove bliske srodnike. Glavna stvar je izvrsna tajlandska mačka i sijamski se nalazi u tijelu.

Lako je vidjeti da sijamske mačke imaju tanku i prilično mišićavu tjelesnu strukturu, dulje od Thaisa, noge, mala klinasta glava s oštrim bradom. Ali mačići se razlikuju po obliku ušiju – sijamski mačići imaju velike, šiljaste uši, ali široke uši, a Tesli imaju male zaobljene uši.

© shutterstock

Upravo zbog velikih ušiju ta je sijanska pasmina često zbunjena s orijentalnim mačićima, iako se odrasle životinje dramatično razlikuju jedna od druge u obje tjelesne i boja.

Cijena sijamskog mačića može iznositi od 8.000 do 25.000 rubalja.

Primijetite takve značajke pasmine:

 • boja tipa u boji, što znači prisutnost tamnih područja na licu, šapama i vrhu repa, što snažno suprotstavlja ostatku tijela;
 • kosi, oči u obliku badema, često obojene svijetlo plavom, plavom ili žutom, iako postoje iznimke;
 • dugi i ravni nos.

Cijena mačića

Trošak sijamskog mačića ovisi o tome gdje kupiti i koja je rodoslovlja kućnog ljubimca. Prema ovom kriteriju, cijena siamske mačke podijeljena je u tri vrste:

 • kućni ljubimac;
 • Klasa pasa;
 • pokazati razred.

Mačke počinju prodavati u dobi od 1-2 mjeseca, kada možete vidjeti osobine njihove tjelesne i boja. Stručnjaci ih dijele u tri kategorije cijena. Ovisno o klasi pasa i čistoći, cijena mačića može varirati od 3.000 do 30.000 rubalja.

© shutterstock

Pet klasa

Drugim riječima, to su životinje koje se uzimaju "za dušu". Takvi mačići ne koštaju više od obitelji s prihodom srednjeg dohotka.Ako želite uštedjeti čak i više, bolje je potražiti kućnog ljubimca u uzgajivačnici za beskućnike – postoji mnogo čistokrvnih mačaka, koje su iz nekog razloga bile nepotrebne. Možete pokušati pronaći oglas za kućne ljubimce na internetu. Cijena mačića ove klase obično nije visoka i iznosi od 3.000 do 8.000 rubalja.

Klasa pasa

Klasa pasmine su čistokrvne mačke dobre rodoslovlja, ali s nedostatkom izgleda. Ako tražite ljubimac putem Interneta, možda se ne može primijetiti na fotografiji, pogotovo ako je životinja stara samo nekoliko mjeseci, ali poznavatelj lako razlikuje ove greške u građevini, lica ili boja. Djeca u tim mačkama su rođena klasična izložba.

U prosjeku, sijamska mačka košta manje od svoje braće i sestara iz show klase, ali je također pogodna za igranje potomaka. Minimalni trošak mačića klase pasmine bit će 10.000-15.000 rubalja.

Prikaži razred

Takav siamski mačić je najskuplji, jer je sve besprijekorno u njemu – čistokrvni roditelji imaju sve potrebne osobine za sudjelovanje na natjecanjima i izložbama. Mačke mogu koštati više ako su njihovi roditelji pobjednici natjecanja i izložbi. Cijena takvih mačića započinje oznakom od 25.000-30000 rubalja i više.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: