🐈 Koliko je Scottish Fold kitten - cijene

Troškovi mačaka pasmine škotski fold

Skupina mačke Scottish Fold (Scottish Fold) vrlo je atraktivna. Iz tog razloga, pitanje koliko košta škotski mačak bitno je za mnoge. Mačke ove pasmine su nježne, udobne, s dobrim karakterom i ne predstavljaju poteškoće u održavanju, od kojih su najpopularnije iu Rusiji i širom svijeta.

sadržaj

  • Kategorija cijena mačića
  • Kako je cijena Skotnje škotske mačke?
  • Kada mačić može biti jeftin

Kategorija cijena mačića

Troškovi škotske sklizke mačke mogu se jako razlikovati. Sve je povezano s kategorijom životinje i njezinom bojom. Za one koji ne namjeravaju sudjelovati u uzgoju i sudjelovati na izložbama, nema potrebe za stjecanjem ljubimca elitne kategorije, čija cijena može iznositi do 3.000 dolara.

Možete kupiti mačića iz nepredviđenog smeća, bez rodoslovlja koji u potpunosti ne ispunjava standarde, počevši od 3000 rubalja.

Dob je također važan u cijenama, jer kako bi škotski ili britanski mačić snažno rastao, uzgajivač mora uložiti dovoljnu količinu novca u njih, zbog čega starije mačiće koštaju više.

© shutterstock

Kako je cijena Skotnje škotske mačke?

Danas, prilikom postavljanja cijene uzima u obzir veliki broj čimbenika troškova škotskog mačića. Glavni su:

Klasa mačića – svi mačići podijeljeni su u 4 klase, ovisno o tome što se formira najveći dio cijene. Razlikuju se sljedeće klase:

  • Vrhunske izložbe – mačići u toj kategoriji su što je moguće više pri prodaji. Njihova dob je više od 3 mjeseca, imaju oznake stručnjaka i imaju pravo sudjelovati na izložbama na europskoj razini. Kupnjom takve životinje možete biti sigurni da je elita i 100% zadovoljava sve zahtjeve eksterijera. Trošak najskupljih Škota ove klase može ići do nekoliko tisuća dolara;
  • show class – ove mačke pripadaju potencijalnim dobitnicima izložbi, ali zbog nedovoljne dobi još uvijek nemaju stručne procjene. Roditelji mačića imaju nagrade raznih izložbi. Udovoljavanje zahtjevima eksterijera što je više moguće. Sa starošću, mačka može postati ravno ušiveno iz nabora, koja se, iako rijetko, događa;
  • Klasa pasa – ovaj razred uključuje samo mačke, mačke ne ulaze u njega.Takva se mačka može koristiti u uzgoju, ali nije potrebno računati na značajne naslove, budući da ova klasa ima odstupanja od standarda, koja međutim ne izuzimaju diskvalifikaciju;
  • pet klase – predstavlja životinje koje nisu prikladne za izložbu zbog odstupanja od potrebnog vanjskog izgleda. Za uzgoj takvog kućnog ljubimca, također, neće ići. Čovjek koji je krenuo u ovoj kategoriji je najmanji mogući, ali laik neće ni primijetiti svoje nedostatke. Znak kućnih ljubimaca neće se razlikovati od karaktera elitne mačke. Ako trebate samo prijatelja s kojim ne namjeravate sudjelovati na izložbama i uzgoju, onda možete bez oklijevanja kupiti mačića ove klase.

Uzgojno uzgoj – ako kupite elitni mačić, koji se može koristiti u uzgoju, uzgajivača je zasigurno zainteresiran za to da li je budući vlasnik spreman prisustvovati izložbi i primiti mačiće od životinje. U slučaju da se Škot pribavlja isključivo za sebe, prava za njegovo uzgoj neće biti, a cijena će biti manja. Ako mačić ima rijetku boju, ako se ne planira uzgajati, može se čak odbiti.

Prodaja s uvjetima – u nekim slučajevima, pri kupnji mačića za uzgoj u moskovskom klubu Škoti, vlasniku je uvjet da prenesu određeni broj mačića iz legla u vrtić iz kojeg je kupljen njihov ljubimac. Potrebno je za daljnji uzgojni program prodavača uzgajivača.

© shutterstock

Ekskluzivne boje – češće boja mačke, jeftinija životinja. Glavne boje Škota su plave, kremaste, ljubičaste, mramorne i ravne.

Boja očiju – ovaj pokazatelj je također važan. Mačići sa žutim i narančastim očima dosta su brojni i ne predstavljaju značajnu vrijednost ovom pokazateljem. Zeleni očiju i plavooki mačići znatno su više, jer ih nema.

godine – pouzdani profesionalni uzgajivači neće davati mačiću prije 3 mjeseca, jer do tog doba daju se sva cijepljenja i ocjenjuje se njegov klasa. Trošak držanja škotske mačke tijekom razdoblja aktivnog rasta vrlo je visok.

Status međunarodnog uzgoja – Što je dječji vrtić, to su skuplji mačići.

Dostupnost dokumenata – U pravilu, bez dokumenta, Škoti prodaju oglas privatnim uzgajivačima, zbog čega je gotovo nemoguće osigurati da je kućni ljubimac dosljedan vanjštini dok ne raste.

Kada mačić može biti jeftin

U nekim slučajevima možete naći mačića po povoljnoj cijeni. Budući da trošak Škotske uključuje sve troškove hrane, skrbi i veterinarske službe, onda ako ih privatni jednokratni uzgajivač ne nosi i prodaje mačiće u dobi od 1 mjeseca, možete spasiti. Međutim, s takvim kupnjom iz ruku nema nikakvog jamstva u zdravlju kućnog ljubimca i njegove usklađenosti s pasminom.

Na sigurno mjesto, trošak životinje može se smanjiti teškim oštećenjima poroda ili odgađanju bolesti koja može utjecati na budućnost Škota.

Cijena škotskog mačića može se znatno razlikovati i stoga će svatko odabrati kućnog ljubimca, temeljen na njihovim materijalnim mogućnostima.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: