🐈 Koliko je Maine Coon mačić - cijena i fotografija

Trošak Maine Coon mačića

Predstavnici Maine Coon pasmine razlikuju se po dobroćudnoj raspoloživosti i lijepom izgledu, što im je donijelo veliku popularnost u Rusiji. Želeći kupiti čistokrvnu životinju, mnogi se pitaju koliko košta Maine Coon. Odgovor je jednostavan. Te mačke pripadaju skupim pasminama, ali njihova cijena može varirati ovisno o nizu objektivnih čimbenika.

sadržaj

 • Ovisnost o trošku Maine Coon o statusu
 • Ostali čimbenici koji utječu na cijenu Maine Coon
 • Značajke kupnje Maine Coon

Ovisnost o trošku Maine Coon o statusu

Cijena Maine Coona izravno ovisi o svom statusu. U profesionalnom okruženju, uobičajeno je podijeliti pojedince u skupine koje se razlikuju po cijeni:

 • pokazati razred;
 • Brit klasa;
 • kućni ljubimac

Trošak Maine Coon mačića, koji je namijenjen za sudjelovanje na izložbama, je najviši i iznosi 100 tis. rubalja. To se objašnjava činjenicom da životinja u potpunosti zadovoljava standarde pasmine. Ima čistokrvni rodovnik, u kojem se nalaze predstavnici s visokim ocjenama za uzgoj i izlaganje. Stječu ih profesionalni uzgajivači ili amateri,tko može priuštiti veliku količinu za elitnu zvijer.

Cijena Maine Coon mačića britanske klase također je vrlo skupo i počinje od 30-35 tis. rubalja.

Pojam se odnosi samo na žene, jer mogu proizvesti odlične potomke klasične emisije, pod uvjetom da imaju dobro odabrane proizvođače uzgoja. Takve mačke imaju manja odstupanja od standarda, na primjer, nema dovoljno okruglih očiju, predugačka ili kratka kosa, nepravilna boja i boja očiju. Ali to, u pravilu, ne sprječava njihovo osvajanje visokih mjesta na međunarodnim izložbama.

© shutterstock

Koliko Maine Coon mačak pripada kućnoj ljubimci? Budući da imenovanje takvih kućnih ljubimaca je samo da molimo vlasnike, njihova cijena je najmanja i iznosi 15-20 tis. rubalja, Za uzgoj i sudjelovanje na izložbama nisu namijenjeni zbog odstupanja od standarda ili vidljivih nedostataka. Osim toga, parenje Maine Coon ove klase nije izvedivo – oni napuštaju rasadnik već iskorijenjen. Ali, unatoč slabom fenotipu, imaju sve druge prednosti pasmine. Stoga, ako želite kupiti nježnu, ljubaznu mačku za kuću po nižoj cijeni, ova je opcija optimalna.

Ostali čimbenici koji utječu na cijenu Maine Coon

Najskuplja mačka Maine Coona je, ako nije dostigla 3 do 4 mjeseca. U toj dobi životinja je najprikladnija za stjecanje vlasnika jer:

 • spremni za početak života od majke;
 • može lako premjestiti potez;
 • se navikla na nove uvjete bez problema;
 • samo podoban za obrazovanje, što je vrlo važno ako se ne koristi za ladicu i strugalicu.

Još jedan argument u prilog činjenici da bi stjecanje Maine Coon-a trebalo provesti u djetinjstvu je želja da promatra sazrijevanje.

Od dobi od pet mjeseci, mačka gubi svoju vrijednost i, sukladno tome, njezinu vrijednost.

Drugi čimbenik koji pridonosi varijaciji troškova je spol. Maine Coon muškarci tradicionalno su skuplji od ženki, što je objašnjeno određenim značajkama. Ova pasmina je poznata po velikom broju pojedinaca, što je izraženije kod mačaka. Oni imaju impresivnu tjelesnu i društveniju osobu, zbog čega su tako željni stjecanja. Povećanje potražnje za divovima iz svijeta mačaka stvara opskrbu, pa se prodaja provodi po odgovarajućem trošku.

© shutterstock

Trošak Maine Coona u Rusiji, kao iu drugim zemljama, ovisi o trendovima u boji. Na primjer, što je neobičnije buduće krzno, veća je tržišna cijena, Osim toga, postoje uobičajeni i rijetki oblici boje, koji također utječu na vrijednost.

Značajke kupnje Maine Coon

Uzgajivač koji stječe pojedinca za uzgoj trebaju znati karakteristike pasmine, i ponašanja i vizualne. Inače, možete postati žrtva prijevare, u kojoj beskrupulozni prodavači daju obični mačić za čistokrvne i traže odgovarajuću cijenu.

Treba imati na umu da što više odstupanja od standarda koji se nalaze u životinji, niža bi trebala biti njegova vrijednost.

Kako bi se izbjegli takvi "nesporazumi", bolje je stjecati životinju u vrtiću koja se specijalizirala samo za uzgoj ove pasmine. Samo u ovom slučaju, možete biti sigurni da je održavanje Maine Coon mačića provedeno u skladu sa svim pravilima.

© shutterstock

Kupnja na oglasu ili ruku na tržištu privlači jeftine ponude. Nažalost, često se pretvara u stjecanje "mačke u vrećici".Čak i ako fotografija pokazuje lijepog čovjeka koji se ne razlikuje od rodoslovlja, s vremenom će se svi njegovi nedostaci sigurno očitovati, izravnavajući prednosti s niskim troškovima.

Postoji veliki rizik od dobivanja mačke s nedostatkom kada kupujete u kennels-transporterima. Uzgoj u njima nisu profesionalci koji brinu o stanju kućnih ljubimaca. Dobivaju malo pažnje i lošu hranu., oni su stavljeni na prodaju prije 3 mjeseca – a sve zbog želje da zarade što je moguće više rubalja u kratkom vremenu.

Što možete uštedjeti kupnjom čestitog Maine Coona u specijaliziranom vrtiću?

 • Mnoge tvrtke značajno odbacuju trošak Maine Coon mačke bez dokumenata. Stoga, ako to nije bitno, može se odreći službena potvrda čistoće pasmine.
 • Ako postoje ozbiljni zdravstveni problemi, vlasnici uzgajivača daju mačići simboličnu vrijednost.
 • Ekonomična opcija za stjecanje pedigreed životinja je kupnja odrasle mačke. Često su rasadnici prisiljeni dati proizvođaču oplemenjivača simboličku vrijednost zbog potrebe za ažuriranjem linije.Takvi pojedinci, u pravilu, imaju dob od tri godine, a operiraju za kastraciju, stoga ne vrijedi računati na uzgoj kavrata kod kuće. Ali, kao kućni ljubimac, savršeno se uklapa.

Kupnja Maine Coona po pristupačnom trošku, morate uzeti u obzir da su to samo prvi troškovi. Održavanje odrasle mačke također će biti skupo., Ali uz pravilnu njegu i hranjenje uz kvalitetnu hranu, ljubimac će oduševiti zdravim izgledom i veseljem.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: