🐈 Travnjaci za mačke: što mačke vole, kako biljke, cijene

Travnjaci za mačke

Zašto mačke jedu travu? Ovo pitanje brine mnoge vlasnike caudata, ali do sada niti jedan veterinar ne može mu dati jasan odgovor. Jedna stvar je jasna – to je prirodno za domaće i divlje mačke.

Zašto mačke jedu travu

Da biste probudili travu kod kuće, trebate pripremiti:

  • sjemenke (mogu se kupiti u vrećici u trgovini za kućne ljubimce);
  • tlo (može biti vermikulit – mineral koji je zlatno-zlatna ploča, prodan u kućnim dućanima sa sjemenkama ili cvjetnim trgovinama; obična lagana zemlja, koja se može kupiti u cvjećarnama, pobrinite se da je organski tlo, a ne preopterećeno gnojiva, a ne možete ni zamarachivatsya i uzeti običnu gazu);
  • kapacitet u kojem raste trava (duboka ploča, sudochek ili plitki lonac);
  • film koji može prekriti tlo sa sjemenkama kako bi stvorio efekt staklenika.

1. Ako kljunete u običnom tlu, morate sipati tlo u spremnik za klijanje, ostavljajući gornju prostoriju za sjeme koje treba ravnomjerno sipati na zemljanu podlogu.Zatim sipajte tanki sloj zemlje na vrh. Prije sadnje, sjeme trave mora se prati i natapati jedan sat u vodi.

Ako uzmete vermikulit kao osnovu, potrebno ju je oko sat vremena napuniti vodom sjemenom. Voda bi trebala biti hladna. Nakon toga se voda isušuje i sipa vermikulit zajedno sa sjemenkama u pripremljenom spremniku za klijanje. Osobno, uzeo sam pravokutni prozirni plastični sudochek ne vise od 5-7 cm visine.

Ako uzgajate travu za mačke na gaze, morate pripremiti kontejner u kojem možete lako izraditi rupice tako da prolazi tekućina, na primjer, može biti duboka plastična ploča. Sjemenke se trebaju prati i natapati jedan sat ili dva u hladnoj vodi. Nakon toga ispustite vodu, stavite gazu na dno ploče, sipajte sjeme na vrh i pokrijte ga s gazom.

2. Kada su sjemenke već u zemlji koju ste odabrali, trebate upiti tlo, a samo vodu morate posipati vermikulitom ili gazom.
3. Na vrhu posude s sjemenjem, istezamo čvrsto hrani film ili redovitu plastičnu vrećicu kako bismo stvorili efekt staklenika.
4. Naš mini-vrt stavimo na toplo mjesto. Stavio sam travu za travu na bateriju.Za 3-5 dana zaboravljamo na njegovo postojanje. Sjeme će klijati za 2-3 dana, ali ne treba žuriti. Paket bi trebao biti uklonjen nakon najmanje 4 dana.
5. Za 6-8 dana, kada mlada i sočna trava raste, možete sigurno ponuditi ukusnu hranu vašem ljubimcu.

Ne zaboravite da morate brinuti o travi. Ako je potrebno, vodu, redovito isperite korijenski sustav pod tekućom vodom. Tjedan dana kasnije plantaža će postati neupotrebljiva i morat ćete razviti novu.

koristan: Vitamini za mačke i mačiće

Mačka ne želi jesti travu, ili obrnuto, jede previše

Želim naglasiti da nisu sve mačke slabosti za biljke i za korisnu travu. Osobno ne vidim potrebu prisiljavanja životinje na travu ili miješanje rezane trave za hranu.

Ali ako vaš ljubimac troši previše zelenila, tada bih vam savjetovao da se obratite veterinaru. Posve je moguće da u ovom slučaju postoji problem s probavnim traktom životinje.

Korisno je: savjeti za njegu mačića

Cijene klijavog trave za mačke i sjemenke

Ukrajina

  • Sjeme bez tla 1,5 do 5 grivna po vrećici;
  • Sjemenke s tla od 10 do 37 grivna;
  • Germinated trava u pladanj od 5 do 91 grivna.

Ruska Federacija

  • Sjeme bez tla od 11 do 23 rubalja po vrećici;
  • Sjeme s tlom od 50 do 150 rubalja;
  • Germinated trava od 25 do 350 rubalja.

Ne bih vam savjetovao da kupite sjeme trave za mačke na tržištima, jer postoji opasnost od kupnje sjemena slabe kakvoće ili kemikalija koje su agresivne i opasne za zdravlje mačke.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: