🐈 Trudnoća britanske mačke - koliko dugo traje termin

Trajanje trudnoće iz britanske mačke

Vrlo često, vlasnici britanskih mačaka suočeni su s trudnoćom da nastave vrstu ljubimca. Uostalom, mnogo su puta sanjali o uzgoju velikih potomaka. A kada se to dogodi, postavlja se pitanje koliko dugo traje trudnoća za mačke britanske pasmine, jer vrlo često, ne znajući za vrijeme i vrijeme, koliko treba da vaš dragi hodaju, postoje slučajevi neplaniranih rađanja. A ako se pojave komplikacije, koje je gotovo nemoguće predvidjeti, vlasnik vjerojatno neće moći učiniti nešto.

sadržaj

 • Kako razlikovati trudnu mačku od uobičajene
 • Ostale značajke
 • Zanimljivi podaci
 • Mnogi mačići – kako se to događa
 • Faze trudnoće
 • Značajke prve faze
 • Druga tri tjedna
 • Posljednja faza
 • nijanse
 • Britanska hrana tijekom trudnoće
 • Značajke prehrane
 • Fazna hrana
 • Nakon 3 mjeseca
 • Što izgleda dijeta tijekom trudnoće?
 • Prerano ili perenashivanie

Kako razlikovati trudnu mačku od uobičajene

Učite o zanimljivom položaju vašeg britanskog kućnog ljubimca unaprijed. I to nije nužno biti liječnik, jer vaš ljubimac pokazuje fizičke promjene i njegovo ponašanje na svoje.Također glavnim znakovima trudnoće Britanski kućni ljubimci uključuju:

 • dobitak težine;
 • oticanje i obezbojenje bradavica;
 • poboljšani apetit;
 • moguće udarce povraćanja.

Ostale značajke

Promjene u ponašanju same mačke također se promatraju. Tijekom trudnoće britanski kratkoročni kućni ljubimci pretvaraju se u miran, tih i nježne životinje. Oni izbjegavaju iznenadne pokrete i najčešće ostaju zatvoreni.umjesto na ulici. Osim toga, oni trebaju podršku vlasnika i često ga podsjećaju na to.

© shutterstock

Posebna pozornost zahtijeva britansku ženu u drugoj polovici trudnoće. Uostalom, razlog za to je manifestacija sličnih znakova nakon 6 tjedana.

Posljednjih dana britanske trudne mačke vrlo pažljivo idu, kako ne bi štetile malim grudima. Također, na kraju trudnoće, životinje počinju tražiti prikladno mjesto za roditi.

Zanimljivi podaci

Mladi predstavnici britanske pasmine dostižu željenu dob za parenje samo za 6-7 mjeseci. Tada je oplodnja već moguća, ali u većini slučajeva prva trudnoća se provodi tek nakon 1 godine života.Razlog tome je nemogućnost 7 mjeseci stare mačke da u potpunosti podnese plod. To se odnosi jednako na oba spola, jer u britanskim mačkama rano uzgoj može dovesti do smanjenja plodnog razdoblja.

Vidi također: Briga za britansku mačku tijekom estrusa

U svakom kućanstvu, prosječan broj zaljeva smanjen je na dvije godine. Ali ako vaša britanska draga živi samo u kući, može se dogoditi mnogo češće. Približno svakih 15-25 dana, a njihovo trajanje je 6-8 dana.

Ali važno je zapamtiti da proces parenja predstavnika britanske pasmine ne prestaje uvijek s trudnoćom. Stoga je potrebno uzeti u obzir ovu značajnu nijansu.

Mnogi mačići – kako se to događa

Trajanje trudnoće za britanskog kućnog ljubimca prosječno je 9 tjedana. I za ovo razdoblje životinja može nositi 5 ili čak 6 mačića, Razlog tome su iznimne osobine i oblik maternice.

© shutterstock

Nakon parenja u tijelu mačke 23-30 sati, formira se jaja, čiji se prosječan broj može dosegnuti do 6. Stoga postoji velika vjerojatnost da vaš britanski ljubimac može roditi toliko mnogo mačića.

Faze trudnoće

Razdoblje cirkulacije u položaju svakog predstavnika ove pasmine iznosi 63-66 dana. Ovaj broj može varirati za 5 dana manje ili više, što ovisi uglavnom o organizmu same životinje.

Glavne faze trudnoće britanske mačke su:

 • 1-3 tjedna;
 • 3-6 tjedna;
 • 6-9 tjedana.

Značajke prve faze

U tom razdoblju, prije svega, ponašanje životinje se mijenja. Mačka često spava, jede manje i troši više vremena s vlasnikom.

Vidi također: Trudnoća i porođaj u britanskoj mači

O trećem tjednu trudnoće u britanskom kućnom ljubimcu može se pokazati neke promjene. Prvi najočitiji znak su natečene bradavice., Oni mijenjaju boju do izražene ružičaste boje i povećavaju veličinu. To se osobito događa tijekom trudnoće mladih mačaka, kao što je to kod zrelijih kućnih ljubimaca taj znak možda neće biti.

Ništa manje važno je tzv. Toksikoza kod predstavnika britanske pasmine. Ovaj neugodan trenutak može trajati nekoliko dana, u prosjeku 2 puta dnevno.

Druga tri tjedna

U ovoj fazi, vrlo brzo trudnoće može se pratiti u britanskoj mači.Embriji su sve veći i možete ih osjetiti u trbuhu vašeg ljubimca, ali točan broj mačića još uvijek je nemoguće odrediti.

Središnji dio tog razdoblja karakterizira značajno povećanje trbuha zbog brzog rasta britanskih beba. I na kraju 6 tjedana maternica se napuni tekućinom, zahvaljujući kojoj je gotovo nemoguće odrediti točan broj budućih mačića.

© shutterstock

Posljednja faza

Početkom sedam tjedana trudnoće kućnog ljubimca britanske pasmine ima neke osobitosti. Posebice, možete dobro osjetiti glave beba i osjetiti njihova kretanja. Velika veličina mačke ne dopušta joj da hoda bržetako da se kreće vrlo sporo. Ponašanje britanskog kućnog ljubimca također se mijenja, što se izražava u većoj naklonosti vlasniku, takozvanom "stopljenju stopala".

Nekoliko dana prije rođenja, anksioznost se pojavljuje u prirodi životinje, a počinje traženje mjesta za porođaj. Uglavnom bi trebao biti skrovit i udoban kutak.

Većina vlasnika britanskih mačaka uzima kutiju ili kutiju u koju treba organizirati mjesto za male mačiće i njihovu majku.

Neophodna točka u ovom razdoblju trudnoće je rendgenska slika i ultrazvuk. Svrha ovog postupka je proučavanje podataka o broju fetusa i njihovom smještaju u maternicu. A ako su neki mačići u pogrešnom položaju, to će morati biti uzeto u obzir tijekom porođaja.

nijanse

Važna točka je estrus tijekom trudnoće. Često se događa da mačke u tom položaju mogu biti ponovno oplodene. I rezultat će biti formiranje zametaka s postojećim formiranim plodovima, koji bi se uskoro trebali roditi.

Kao rezultat toga, životinja će roditi sve bebe, ali neki od njih, odnosno zametci, bit će preuranjeni, a vjerojatnost preživljavanja svodi se na minimum.

Britanska hrana tijekom trudnoće

Važan čimbenik je dnevna prehrana vašeg ljubimca. Uostalom, zdravlje budućih mačaka ovisi prije svega o tome. Stoga, ovaj dio trudnoće treba uzeti vrlo pažljivo.

© shutterstock

Značajke prehrane

Čitavo razdoblje, koje traje trudnoću u britanskoj mačevi, mora se paziti ne samo na životinju, već i na prehranu.Uostalom, mnogi vlasnici, nakon saznanja o položaju svog kućnog ljubimca, razmišljaju o tome kako ga hraniti.

Dijeta domaćeg favorita tijekom trudnoće ima niz mogućnosti:

 • povećanje količine unosa hrane;
 • raznolikost konzumirane hrane;
 • u dnevnoj prehrani treba biti prisutan proizvod koji ima puno proteina;
 • hrana će također biti korisna, bogata mineralima i vitaminima.

Fazna hrana

Na početku trudnoće, količina konzumirane hrane značajno se povećava. Prosjek je 10% normalne. Drugim riječima, količina se ne povećava, ali učestalost prehrane povećava se do 4-5 puta, a ponekad čak i dodatno hranjenje noću.

Vidi također: prehrana britanske mačke

Ako vlasnik daju puno hrane ili druge hrane svom ljubimcu, onda vjerojatno neće izbjeći iznenadnu pretilost. Tada se mogu pojaviti komplikacije tijekom trudnoće kod mačaka britanske pasmine i tijekom porođaja.

Stoga su predstavnici ove pasmine nepoželjni da značajno povećaju volumen obroka uzimane hrane.

Mnogi vlasnici vole dati hranu za kućne ljubimce namijenjene posebno za novorođene mačiće.Sadrži veliku količinu bjelančevina i drugih jednako važnih tvari, što je tako nužno za mačku u položaju.

Nakon 3 mjeseca

Ali već u 3-6 tjedana trudnoće, britanskom kućnom ljubimcu mora se dati 40-50% više hrane. Razlog tome je brz rast plodova i zbog toga povećava količinu konzumirane hrane. Također tijekom tog razdoblja potrebno je u prehrani vašeg ljubimca uključiti puno proteina, što će biti vrlo potrebno tijekom dojenja.

© shutterstock

U posljednjim tjednima trudnoće, britanska mačka može smanjiti apetit. To je zbog velike veličine ploda, koji zauzima značajan dio trbušne šupljine.

Stoga je potrebno smanjiti količinu konzumirane hrane i povećati učestalost unosa.

Što izgleda dijeta tijekom trudnoće?

Prehrana je važna u životu vašeg ljubimca, pogotovo u ovom položaju. Stoga se morate upoznati s osnovnim principima koje morate znati i slijediti kada se hranite. Uostalom, trudnoća britanske mačke može imati komplikacije zbog slabe prehrane. Stoga, trebate napraviti prehranu:

 • žitarice i sirovo povrće (mrkva, kupus), koji se može tiho miješati s omiljenom hranom za kućne ljubimce;
 • mliječni proizvodi važni su za davanje na kraju trudnoće zbog velike količine kalcija u njima, što je potrebno za jačanje kostiju u mačići;
 • kuhana hrskavica, zahvaljujući kojoj će vaš britanski ljubimac dobiti značajnu količinu vitamina D;
 • Osim toga, trebate dati i druge vitamine, posebno skupine A i B.

© shutterstock

Prerano ili perenashivanie

Prosječno razdoblje trudnoće predstavnika britanskog, škotskog folda ili druge pasmine može trajati 63-66 dana ili 9 tjedana. Ali ponekad zbog vrlo mladog tijela ili iz drugih razloga, mačka počinje rađati ranije nego što se očekivalo.

Ako se to dogodi u početnom stadiju, onda zbog nedostatka stvaranja embrija, ovaj trenutak ne primjećuje uvijek domaćin. U 3-6 tjedana, kada je vjerojatno pobačaj najvjerojatnije, to se događa zbog nepravilne njege kućnog ljubimca. Zato morate stalno pratiti britansku mačku.

A kada je želite podnijeti u svoje ruke, trebate to učiniti pažljivo, držeći prednje noge i držeći dupe kako bi se osiguralo da se mačići još nisu rođeni.

Kako bi izbjegli perenashivaniya voće, potrebno je izračunati trudnoću britanske mačke tjednima. Zahvaljujući tome moći ćete točno odrediti kada vaš ljubimac treba roditi.A u slučaju kašnjenja rođenja, prva stvar koju treba učiniti je da se obratite veterinaru kako biste pružili odgovarajuću pomoć.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: