🐈 Koliko dugo traje sterilizacija mačkama?

Trajanje sterilizacijskih mačaka

Sterilizacija mačke je operacija u kojoj životinja uklanja jajnici, najčešće s uterusom. Ova operacija može biti izvedena kako u klinici tako iu kući.

sadržaj

 • Prednosti sterilizacije
 • Trajanje i napredak operacije
 • Priprema za sterilizaciju
 • Njega nakon operacije

Koliko dugo traje sterilizacija mačkama? Ovisi o mjestu na kojem se provodi, najčešće ne traje duže od dva sata.

Sterilizacija mačaka postaje sve popularnija. Mnogi ljudi su uznemireni divljim zvukovima mačaka svako proljeće, netko se boji da će njegov ljubimac biti zaražen spolno prenosivim bolestima. Također, popularnost operacija je posljedica prekomjernog opskrbe mačića, s obzirom na "dobre ruke" i ulične mačke.

Najpopularniji razlog za sterilizaciju je proljetni vrisak. To se događa samo zato što mačka, spremna za mate, poziva mačke na "datum".

Kako bi se spriječio ovaj proces pomoći će hormoni, posebne pilule i, u stvari, sterilizacija. Pa, ako obavite operaciju prije prvog estrusa.

Nakon operacije, kućni ljubimac je "rehabilitiran" oko mjesec dana i postaje mirno i slatko. Za neko vrijeme, ženski spolni hormoni prestaju proizvoditi u to doba, što smanjuje hormonsku pozadinu i zaustavlja želju za seksualnim aktivnostima. Uz smanjenje razine hormona, životinja postaje slatka za određeno vrijeme., U životinji prekomjerna agresija može nestati i karakter se može poboljšati.

© shutterstock

Prednosti sterilizacije

Ova operacija gotovo da nema nedostataka, jer je korisna za vlasnike i kućne ljubimce:

 • Sterilizirane životinje ne teče i ne plakaju u proljeće;
 • Ne pate od upale, uključujući piometrija, čestu bolest nesteroiziranih životinja;
 • Oni gotovo nikad ne nabreknu mliječne žlijezde;
 • Trudne životinje moraju se brinuti, a ova briga često zahtijeva kontakt s veterinarom. Osim toga, mačići će morati biti pričvršćeni negdje.

Kao što vidite, ova operacija ima veliki broj prednosti, gotovo nema negativnih strana.

Trajanje i napredak operacije

Do vremena kada se sterilizacija mačem ne traje dugo, osobito kod kuće sterilizacije. U tom slučaju, operacija traje do 20 minuta. Cijena ovog postupka praktički se neće razlikovati od operacije u klinici.

Sterilizacija traje prosječno 30 minuta. (ne uzimajući u obzir vrijeme rehabilitacije i priprema za operaciju). Prije postupka, kućni ljubimac je spreman za operaciju, a anestezija se primjenjuje.Vlasnik ne smije prisustvovati operaciji, u ovom trenutku može hodati.

Općenito, sterilizacija traje oko jedan do dva sata. Nakon završetka postupka, ona je prebačena u drugu kutiju, gdje se budi iz anestezije. Ponekad se ubrizgava injekcija u životinju kako bi se mogla brže probuditi. Nakon nekog vremena vlasnik je pokupio kućnog ljubimca.

Operacija je mudra odluka. Ne treba puno vremena, pa je stoga bolje provesti taj postupak nego brinuti se i distribuirati mačiće svima koje poznajete.

Također, ovom operacijom, štitite životinju od mnogih neugodnih bolesti.

© shutterstock

Priprema za sterilizaciju

Budući da je ovaj postupak kirurgija abdomena izvedena pod općom anestezijom, životinja se mora pripremiti za to:

 • Držite životinju na dijeti gladovanja dvanaest sati prije operacije;
 • Dan prije operacije vrijedi piti kućnog ljubimca žlicom vazelina ulja. To će vam pomoći očistiti crijeva;
 • Prije operacije, životinja mora provjeriti i pregledati veterinara;
 • Provođenje ovog postupka moguće je samo s početkom puberteta, tj. Kada je mačka šest mjeseci.

Važno je znati da se operacija izvodi samo na zdravu mačku. također sterilizacija njege mačke nije dopuštena, To je zbog činjenice da se tijekom dojenja mačka može ozlijediti ili izgubiti puno krvi. Najbolje je čekati obrnuti razvoj maternice, pa čak i tada upravljati životinjom.

Njega nakon operacije

Nakon postupka, mačka se stavlja na posebnu deku, eliminirajući vjerojatnost stresa. Najbolje mjesto za mačku u takvom trenutku je toplo mjesto na podu ili u vlastitom kutu.

Može stajati sama nakon 12 sati. Jednom dnevno, šav se tretira alkoholom. Šavovi se uklanjaju iz rane 10-14 dana nakon operacije.

Sterilizacija je ključan korak koji zahtijeva namjernu odluku. Ako odlučite o tome, znajte da će postupak spasiti vas i vašeg ljubimca iz mnogih problema.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: