🐈 Koliko dugo su mačke dobile po prvi put?

Trajanje prve topline u mačiću

U mačaka, kao u svim živim stvarima na Zemlji, sama priroda reproduktivnih funkcija. Određeno vrijeme prolazi i ženka počinje teći. Koliko dugo je šupak u mačaka prvi put? Razdoblje seksualnog lova proteže se za jedan ili dva tjedna, ovisno o nasljeđivanju i životnim uvjetima kućnog ljubimca.

sadržaj

 • Prva vrućina
 • Techka – značajke ponašanja
 • Kako se umiriti ljubimac

Značajni znakovi životinje u ovom trenutku – uzbuđeni, aktivni, ponekad i agresivni ponašanje. Mačke su među najplodnijim životinjama., Redovita razdoblja lova za njima – to je norma mačjeg postojanja!

Prva vrućina

Toplinska cijev je prirodni periodički ponavljani proces kod mačaka i pasa, koji se očituje kombinacijom posebnog tjelesnog i emocionalnog stanja. Pitanje trajanja pojavljivanja estrusa po prvi put se brine za mnoge domaćine, ali na njemu nema definitivnog odgovora.

U prosjeku, pola godine života od rođenja, mačka bi trebala poći prvi put.

Dob puberteta životinje ovisi o brojnim čimbenicima:

 • stijena;
 • fiziologija;
 • genetika;
 • temperament;
 • moć;
 • uvjeti za održavanje kućnih ljubimaca.

Minijaturne i graciozne mačke pasmine s kratkim protokom kose ranije nego inače – već za 4-5 mjeseci. Za masivne i velike dugačke pasmine estrus može početi kasnije – za 7-9 mjeseci starosti. Tijekom godine, obična mačka teče 3-4 puta, ponekad i više, ako gnojidba ne pojavljuje.

© shutterstock

Techka – značajke ponašanja

Prva estrus će trajati od 5 do 7 dana, to je norma. Vrijeme nastanka povezano je s individualnim karakteristikama mačke, njezinim karakterom, rodinom i temperamentom, utvrđenim hormonskim podrijetlom, uvjetima i kvalitetom sadržaja, prisutnošću mačke u okoliš i tako dalje.

Ne zaboravite da su sve mačke akcije u ovom teškom razdoblju manifestacija poziva prirode i životinjskih instinkata, koje se ne mogu poražiti!

Pojava prve estrusa u vašoj mačkinji može se identificirati karakterističnim obilježjima:

 • Raspodjela. Prolazi prozirno bez izdašnog pražnjenja bez krvi, genitalije životinje lagano popuštaju.
 • Ponašanje. Da privuče muškarca, ženka koristi sve alate ponašanja – akustični, mirisni i vizualni.Mačka može glasno i pozivno vikati, svojim pozama, navikama i pozivom za parenje. Tijekom seksualnog lovca, kućni ljubimac će obilježiti teritorij, čak i pokušati pobjeći iz kuće. Sve to signalizira manifestaciju normalnih prirodnih instinkata.
 • Apetit. Mačka jede manje ili potpuno odbija jesti.
 • Trajanje. Prva gnjavaža u mačkama traje tjedan dana, a nakon završetka ženka će biti spremna nositi i reproducirati potomstvo. Sljedeća estrus će doći oko 2 tjedna, možda mjesec dana kasnije.

Ako je pojedinac od rodoslovlja i pedigre, već je nekoliko puta teče, onda se prvo parenje mačke može planirati za dob od oko godinu dana. Rana trudnoća nije preporučljiva od strane stručnjaka, budući da će leglo biti bolesno i slabo.

Tijelo mlade mačke u potpunosti će ojačati i pripremiti se za trudnoću tek nakon 2-3 toplote od početka prvog, morat ćete to prihvatiti.

Kako se umiriti ljubimac

Prvi put mačka traje 5-7 dana, to je aktivno i živčano razdoblje u životu životinje. U ovom trenutku, kućni ljubimac zahtijeva veću pažnju i brigu. Kako biste ublažili napetost mačkom, možete ga igrati i milovati, glavni dio napajanja je bolje dati u drugom dijelu dana, privremena izolacija kućnih ljubimaca kod kuće je dopuštena.

© shutterstock

Često, odmah nakon prve estrusa, vlasnici traže načine rješavanja svojih seksualnih problema s kućnim ljubimcem:

 • Sterilizacija ili kastracija. To je radikalna metoda kontracepcije kirurški. Nakon operacije, problem uspostavljanja i reprodukcije potomstva potpuno je uklonjen. Negativna strana je da životinje trebaju dodatnu njegu tijekom razdoblja oporavka i ozdravljenja rana.
 • Kontracepcija. Ova skupina uključuje različite lijekove: sedative, hormonske, homeopatske i pheromone lijekove. Lagano umiriti draga pomoći će narodnom lijeku – izvarak majčine dušice ili kamilice. Veterinarski lijek "Cote-Bayun" također ima smirujući učinak na središnji živčani sustav životinje. Dobar suprastin, u dozi ¼ tablete po 5 kg težine dnevno, dat će lijek za tri dana biti dobar pomagač za estrus. Dobar veterinar će potaknuti injekcije i pilule protiv mačkoga seksualnog lovca, neselektivno uzimanje hormona može potkopati zdravlje životinje.

Estrus obično traje 7 dana, a ono što treba učiniti je samo vlasnik odlučiti. Ako estrusni stadij traje dugo, to znači da je mačka ušla u estrus i ne može ga ostaviti., Ovdje ćete možda trebati konzultirati stručnjaka. Prazna vrućina, kad nema naknadnog parenja s mačkom, može naškoditi zdravlju vašeg ljubimca.

Ako se ne namjeravate nositi s mačkama, kirurška sterilizacija će biti najbolji izlaz iz ove situacije. Operacija se može izvesti prije nego što ženka počne po prvi puta dotjecati.

Pojava prve šupljine domaće mačke povezana je s mnogim neobičnim trenucima: osebujno ponašanje, želja za slobodom, noćno urlikanje srca, obilježavanje okolnih predmeta i tako dalje. Koliko dana dugo traje? Po prvi put, to je prilično kratko – najmanje 5 dana, a najviše 10 dana, u iznimnim slučajevima, estrus može biti odgođen za 20 dana. Uzgojno uzgoj rodoslovnih mačića zahtijeva od vlasnika znanje o početku i učestalosti estrusa svake pojedine žene. Ovo je važno za parenje planiranja i branje muškarca.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: