🐈 Sphynxova toplinska cijev - koliko dugo traje, što učiniti i koliko često

Trajanje estrusa u sfingovima

U ovom ćemo članku govoriti o takvom fiziološkom fenomenu kao toplini sfinge, njezinim simptomima, trajanju i učestalosti. Drugim riječima, ovo se razdoblje naziva i "estrus". Bit ovog stanja je da žena doživljava seksualnu potrebu, koja se podudara s sazrijevanjem folikula u jajnicima.

sadržaj

 • Prva estrusa u Sfinksu
 • Koliko dugo traga u sfingovima
 • Koliko često sfingi imaju estrus
 • Što učiniti s estrusom

Uzimajući sphinx pasmine pasmine, morate biti spremni za prirodne procese koji će se pojaviti kao pubertet i zrele mačke.

Prva estrusa u Sfinksu

Ako govorimo o dobi, onda prva estrusa sfinge događa se u razdoblju od 6 do 10 mjeseci, Ti kriteriji dobi nisu kruti, stoga se razdoblje "seksualnog lova" u sfingovima može manifestirati i prije i kasnije. Nedavno, rano pubertet nije neuobičajeno za ovu pasminu.

© shutterstock

U pravilu, estrus u mačkama ove pasmine popraćen je određenim simptomima, i to:

 • Promjena aktivnosti u apetitu;
 • Česti posjet pladnju;
 • Oštre promjene u raspoloženju, agresiji i razdražljivosti često se promatraju;
 • Lebdi na podu, karakterizira tijelo tijesno i saviti se sa stražnjim nogama uglavnom mekim površinama;
 • Mačka može razbiti tišinu glasnim meowom, noćno vrijeme nije iznimka;
 • Genitalni organi se povećavaju i mogu imati jasan iscjedak boja, ponekad s malom količinom krvi (u nazočnosti tamnih, zelenih, previše krvavih ili purulentnih sekreta, trebali biste se posavjetovati s veterinarom);
 • Mačka najaktivnije počinje pratiti higijenu područja prepona.

U rijetkim slučajevima, životinja ne smije davati znakove svog stanja. Ova je značajka najčešće povezana s općim zdravljem kućnog ljubimca i zaslužuje posebnu pozornost vlasnika.

Koliko dugo traga u sfingovima

Bez obzira na to imate li sfinga, bilo Don ili Kanadski, trajanje estrusa bit će otprilike jednako.

Iz raznih izvora, može se pretpostaviti da sphinx estrus u mačiću traje oko 5-8 dana. Međutim, praksa pokazuje da sphynx groznica u mačaka može doseći 10-14 dana.

Koliko često sfingi imaju estrus

Što se tiče učestalosti estrusnog razdoblja sfinge, taj je trenutak također individualan, kao što je slučaj s trajanjem.

U nekim sfingovima, učestalost estrusa može biti jednom mjesečno, dok u drugima može biti čak dva puta mjesečno uz tjednu stanku. U pravilu, nepravilnost estrusa je povezana s nedostatkom parenja.

© shutterstock

Općenito, razdoblje estrusa mačke može se promatrati tijekom cijele godine, s intervalom od jednog do tri tjedna. Najveća seksualna aktivnost, ljubimac doseže kraj zime i početak proljetnog razdoblja.

Što učiniti s estrusom

Ako uzgajivač planira primiti potomstvo, potrebno je čekati prikladno doba kućnog ljubimca. Idealno doba i vrijeme za prvu trudnoću je od jedne do jedne i pol godine, ali ne ranije od trećeg estrusnog razdoblja. Pa kako točno u ovo doba dolazi puna formacija reproduktivnih organa životinje.

Ako se pubertet pojavi u roku od 6-7 mjeseci, a estrus počinje, to ni na koji način ne sugerira da je mačka spremna za podizanje potomaka i rođenja mačića. Štoviše, parenje u prvoj toplini je nemoguće, jer može donijeti nepopravljivu štetu zdravlju životinje.

Međutim, u slučaju kada planeri uzgajivača ne rađaju potomstvo, tada se nakon estruske mačka treba uništiti. Kastracija će imati pozitivan učinak na psiću životinje., Kastracija također eliminira vjerojatnost raka u budućnosti.

Kako se ljubimac može pomoći u ovom teškom razdoblju? Dakle:

 • Igrajte sa životinjom češće, tako da ćete ga odvratiti od tjelesne nelagode;
 • Možete davati umirujuće kapljice ili pilule, kao i injekciju na područje grebena (potrebno je konzultirati veterinara, jer je hormonska terapija zabranjena mačkama koje nisu davale mačke);
 • Vodite brigu o svom ljubimcu, postupajte s njom ljubavlju i razumijevanjem;
 • Obvezna planirana cijepljenja najkasnije dva tjedna prije parenja.

Nadamo se da će Vam naš članak pomoći da se nosite s teškim razdobljem vašeg kućnog ljubimca i odgovorili na vaša pitanja!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: