🐈 Koliko dana mačka traži mačku - 4 čimbenika

Trajanje estrusa kod mačaka

Problem estrusa kod mačaka poznat je mnogim vlasnicima. U tom razdoblju ponašanje kućnog ljubimca mijenja se. Stoga se postavlja pitanje – koliko dana mačka traži mačku? Točno znanje o učestalosti urasta i broju dana kad je kućni ljubimac spreman za spajanje omogućit će vam da bolje upravljate situacijom. Također, omogućit će pravilnu distribuciju lijekova, umirujući životinju.

sadržaj

 • Ono što određuje trajanje topline
 • Kada dođe pubertet
 • Je li moguće izračunati cikluse kad mačka zahtijeva parenje
  • Učestalost estrusa utječe:
 • Što utječe na seksualnu aktivnost

Ono što određuje trajanje topline

Pitanje broja dana estrusa ovisi o brojnim čimbenicima.:

 1. Životinjske pasmine;
 2. moć;
 3. nasljeđe;
 4. Stil života.

Nije tajna da su nedavno uzgajane mačke pasmine (savana, bobtail) potekle od divljih rođaka. Njihova seksualna aktivnost je znatno veća od one starih.dokazano dugogodišnjim životom zajedno s muškarcem, mačjim pasminama. Vlasnik ovakvih pahuljica treba pripremiti za činjenicu da će kućni ljubimac biti prilično agresivan tijekom vrućine. Da bi ga smirio, to će više truda nego za predstavnike dugih pasmina.

© shutterstock

Od velike važnosti je prehrana životinje.Pravilno odabrana prehrana omogućuje vašem ljubimcu održavanje dobrog zdravlja dugi niz godina. Vitamini, minerali, proteini, vlakna doprinose normalnom funkcioniranju reproduktivnih organa, probavni sustav, stvaranje kostiju. Naprotiv, bolesne, oslabljene životinje mogu biti apatični, letargični. Ne pokazuj interes za parenje.

Vidi također: Kako znati da mačka želi mačku

Potomci mirnih i poslušnih roditelja ponovit će svoj karakter. Mačići od nemirnih i okretnih predaka bit će isti. Stoga ne postoji ništa iznenađujuće u činjenici da ne postoji točan odgovor na pitanje koliko vremena mačka traži mačku. Veterinari zovu približnu sliku – 5 -7 dana.

Kada dođe pubertet

Uzgojni mačići su potpuno formirani sa seksualnog stajališta za 6-8 mjeseci života. Ali to ne znači da se uparivanje može odmah izvršiti. Tijelo životinje u to doba još nije spremno podnijeti potomke i roditi.

Stručnjaci vjeruju da bi prvo parenje trebalo održati prije početka starosti – 1,5 godina.

Ako mačka prvi put želi mačku, morat ćete uvjeriti ljubimca.Da biste to učinili, pribježi se pomoćima narodnih lijekova ili koristite veterinarski lijekovi. Bolje je ne nadati se da će životinja u tom razdoblju jednostavno "povikati i smiriti se". Uznemirenost životinja i vlasnika bi trebala biti eliminirana.

Je li moguće izračunati cikluse kad mačka zahtijeva parenje

U zdravih životinja tijelo funkcionira prema određenim preciznim ritmovima. Ako propustite faktor pasmine i analizirate ponašanje određenog kućnog ljubimca, tada se učestalost estrusa lako izračunava. Također je lako utvrditi koliko dugo traje krizno razdoblje. Treba voditi činjenica da u prosjeku mačka traži mačku 7 dana. Promatrajući ponašanje brkova lijepe žene, unaprijed ćete joj dati sredstva koja će mirno ublažiti život i mir će prevladati u kući.

© shutterstock

Učestalost estrusa utječe:

 • Uvjeti pritvora;
 • Dob životinje;
 • uzgajati;
 • Prisutnost suparnika;
 • Je li uparivanje izvršeno ranije.

U dobrim, udobnim uvjetima, životinja se osjeća u skladu s tim.

Potreba za mačkom javlja se svaka tri mjeseca za životinju koja je već imala potomstvo. Ako mačka nije prije hodala, učestalost estrusa može biti češća.

Što utječe na seksualnu aktivnost

Važan čimbenik je doba jadnog ljubimca.Starije mačke više nisu toliko aktivne u pronalaženju partnera za parenje. Osim toga, oni možda nemaju ovulaciju. U nekim slučajevima fluoresci prestaju. To su bolesni kućni ljubimci koji imaju niz bolesti. Njihova hormonska pozadina je uznemirena, tako da se ljepotice koje se mrze ne ponašaju kao zdrave rodbine.

Prisutnost suparnika koji djeluju uzbudljivo kućne ljubimce. Stoga, ako u kućanstvu ima više mačaka, morate biti spremni za činjenicu da će češće trebati mačku.

Ako postoji potreba za potomstvom, lijekovi koji smanjuju seksualnu aktivnost, ne daju. Tijekom estrusnog pletenja. U pravilu to se radi s mačkom iste pasmine.

Vidi također: U kojoj dobi mačka počinje tražiti mačku?

Ako vlasnici ne planiraju uzgajati mačiće, a ne žele stalno riješiti probleme vezane uz redovitu estru, obavljaju sterilizaciju mačke.

U nekim slučajevima, mačka se nije smirila nakon parenja i nastavlja vrištati. Postavlja se pitanje – je li roditeljski proizvod bio produktivan? Ne bi li trebali ponovno sastati s mačkom? Nema potrebe za drugi datum.Ali sljedeći put za parenje je bolje odabrati drugog partnera.

Problem estrusa kućnih ljubimaca prestaje biti tako, ako postoji želja vlasnika da razumiju svoje ljepotice baleena. Njega i ljubav za njih uvijek se vraćaju iz zahvalnih Fuzzies.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: