🐈 Toyger: fotografije, cijena, opis pasmine, lik, video, vrtić

Toyger

Toyger je vrsta domaćih igračaka tigrova. Tako je njihovo ime za engleski: igračka (igračka) + tigar (tigar). Izvana, oni su jako slični njihovoj velikoj braći.

Podrijetlo pasmine

Matična Toygera (engleski toyger) – SAD. Krajem osamdesetih godina, uzgajivač Judy Sugden odlučio je poboljšati boju skupe tabby kako bi se približio prirodnoj boji tigra. Primijetila je da njezina mačka ima dva tabby mjesta na hramovima – obično domaće tabby mačke nemaju takve boje na glavi. Tada je Judy donijela domaću kućnu kratkovidnu mačku i veliki bengalski. Rezultat je prvi kitač mačića.

Opis Toygera

Igrač je velik u veličini i teži 3,5-5 kg ​​za mačke i 5-7,5 kg za mačke. Široka kost, visoka ramena i mišićna tkiva daju igračima izgled prave divlje mačke.

Sam uzorak na vunu mačaka igračaka je modificirana tabby skuša. Trake na tijelu trebale bi biti vertikalne i zatvorene u prstenima na vratu, nogama i repu. Trake mogu biti neravne i tkane. Standard omogućuje izdužene mrlje. Ali crtanje bi trebalo biti, uključujući, na trbuhu i unutar šape.Šape i vrh repa bi trebali biti crni.

Trake na licu trebale bi biti kružne. Vuna oko očiju se olakša, što stvara dojam bijelih naočala.

Sljedeće fotografije pokazuju kako izgleda pravi mačak igračaka:

Toygeri nisu jako škrti, a ako daju glas, to čine nježno i nenametljivo. Mnogi članovi ove pasmine vole plivati ​​u vodi.

Njega i zdravlje

Prosječan životni vijek igračaka je 15 godina. Općenito, to su zdrave mačke. Ali oni mogu imati srčane probleme, osobito hipertrofnu kardiomiopatiju i infektivnu peritonitis.

Općenito, obilježja skrbi za igračkama dolaze do tradicionalnih postupaka mačke: tjedno četkanje, četkanje zubi, ušiju i podrezivanje noktiju.

Vjeruje se da su tijekom uzgoja igrači ostali bez instinkta pronalaženja tragova. Zato nemojte izgubiti mačku, inače se neće naći put natrag.


Zaključak o pasmini

U divljoj divljoj šumi živi divlja mačka divljači … Ovo nije bajka o igračima, jer samo oni koji uopće nisu upoznati s tom pasminom mogu zvati divlje graciozne životinje. Toyger je dobar kao Winnie the Pooh i smiješan poput Pigleta.

Oni su ujedinjeni s tigrovima osim ravnoteže – igrači se ne kucaju po kući, ali se preslute majestic, prihvaćajući darove i divljenje. Nestašni, također, ne jaka točka, prihvaćaju prijateljstvo i sposobnost da se zajedno s odraslima i djecom.

Ako ni odrasli niti djeca neće biti oko, igrač neće ući u depresiju, ali će i dalje ležati veličanstveno, čekajući darove i divljenje koje će mu se prije ili poslije sigurno dati.

Njegov um je sasvim dovoljno da bi saznali gdje se pladanj nalazi u kući, i gdje je zdjela, a više nije potrebna iz mini-igre.

Sami igračevi također su nepretenciozni i uklapaju se u unutrašnjost bilo kojeg bogatstva.

Budući da je pasmina mlada, stručnjaci još uvijek nisu identificirali svoje nasljedne bolesti i, ne daj da ih, neće ih kasnije otkriti.

Ocjena vlasnika mačaka Toygera

Lina: "Službeno, samo tri vrtića bila su uključena u uzgoj tarača na području Rusije nedavno, tako da je bilo vrlo teško dobiti takav mačić, bio sam sretan i moj Tigryulya se naselio u našoj kući prije nekoliko godina.Moram reći da me je uhvatio Tigryulya i moj krmen suprug – za par dana. Dječak je bio vrlo tužan za svoju majku i doslovno smo ga nosili u rukama, pomilovali i zabavljali ga.Kada je melankolija prošla, Tigryulya se pokazao kao pravi visoka osoba – brzo je shvatio gdje je WC odabran za struganje, nećete vjerovati u struganje!). Odmah je počeo jesti hranu koju smo odabrali za njega. Ovo je vrlo bezopasna životinja. Jedina stvar je da s vremena na vrijeme samo zahtijeva ribu od nas, ali ga ne dajemo jer smo bili upozoreni da su ribe štetne za igrače. "

nadati se: "Živimo na sjeveru, a mi smo tek nedavno imali dječji vrtić, dugo sam bio zaljubljen u pasminu, pa sam, čim je prilika došla, odmah rezervirala mačića, a oni kažu da je istina da je boja samo grabežljivac u igri. – ako je redoviti mačić ima želudac "ne više od bubuljica", onda ga igračima ima veličinu pristojne tikvice, a naše dijete je vrlo prijateljski i apsolutno ne ljubomorno – to je njegov ljubomorni jedni o drugima kyo. "

Koliko je to mačkica igračaka

Toyger mačići koštaju od 60 tisuća rubalja (25 tisuća UAH). Ovo je cijena mačića za kućne ljubimce. Trošak mačke za uzgoj pasmine će biti mnogo puta više – do 200 tisuća rubalja (85 tisuća UAH).To je objašnjeno činjenicom da se igračice najčešće uvoze iz stranih uzgajivača.

Gdje kupiti mačića

  • U Rusiji postoji igračaka za toyger. On je u Moskvi //www.catiger.ru/
  • U Ukrajini su postojali samo uzgajivači pasmine vezane uz toygeru – bengalsku mačku. Jedan od njih u Kijevu //www.amoure.kiev.ua/
  • U Bjelorusiji: bengalski vrtić u Minsku //www.bengalls.org/
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: