🐈 Najpametnije mačke pasmine: Top 10 s fotografijama i naslovima

Top 10 pametnih pasmina

Da li vam mačka donese papuče i svježe novine ujutro? Ne? Možda ona zna zapovijedi "Sit" i "Fas"? Ne opet? Čestitam, imaš iznenađujuće inteligentnu životinju. Budući da je vaš IQ najsigurnija mačka na takvim sitnicama, ne razmjenjujte.

Inteligencija mačke očituje se u drugoj. Njezina je zadaća komunicirati i ukrašavati. Ali čak i znajući koje su mačke najugodnije i inteligentnije, među njima će biti i prvaci – ne samo pametne mačke, već i najsjajnije!

Usput, više od jednog desetljeća felinologija nas je uvjerila da što je stariji pasmina, to je razlog što njegovi predstavnici pokazuju. Zato se dugo vremena vjerovalo da orijentalna mačka pasmina = pasmine ptičjih pasmina.

Ali u 21. stoljeću, u Top 10 najinteligentnijih mačjih pasmina, bile su orijentalne pasmine koje su morale napraviti prostor.

Pa što je najsigurnija mačka pasmina?

10 mjesto – Norveška šumska mačka

To su mačke, filozofi i mačke, kontempliatori, mačke-očevi i mačke-psi. A ako očekujete pristojan pristup životu iz velike mačke, onda im ne naglašavamo njihove očinske kvalitete ne slučajno. Maine Coon mačke nisu izolirane od mačića čak ni u prvih minuta pojavljivanja potomaka jer mačka divova odmah shvaća tko je rođen i tko je imao vremena "povući mamut u pećinu". Razumijevanje timova također je dobro razvijeno.Sa Maine Coonom, možete hodati na remen i tiho uživati ​​u tome kako iznenađeni prolaznici reagiraju.

Vidi također: Sve pasmine mačaka s fotografijama i opisima

8. mjesto – Abyssinian cat

Tko se sjeća svog nadimka prvi put? Sibirska mačka! Tko ima veliku memoriju? Da li sibirske mačke! Tko nikada nije pogriješio? Ona je Da, ponekad se čini da Sibirski misli kroz svaki korak prije nego što nešto poduzme. Tko zna, možda je to – generacije lovaca poučavali su moderne Sibirski narod da budu oprezni u svojim akcijama i uravnoteženi u donošenju odluka. Istovremeno, usprkos urođenu razboritost, sibirske mačke dobro se slažu s malom djecom, ponekad ispunjavajući ulogu dadilje.

6. mjesto – Balinese cat

Možda su samo stručnjaci ove pasmine podijeljeni u različite tipove osobnosti! Da, kratko nije tako lako kao što se čini. A ako mačke iz 6. mjesta našeg vrha mogu naći stvari, onda munchkini vole sakriti stvari! Munchkinovi vlasnici kažu da su njihovi kućni ljubimci rijetko meow – pa, nisu li pametni? Zašto bacati kad je sve u redu? A ako nije u redu, hoće li jedan meow stvarno promijeniti ništa? Vrlo, vrlo mudre mačke!

Vidi također:

  • najrjeđe pasmine mačaka;
  • velike pasmine mačaka;
  • vrlo skupo pasmine mačaka.

4. mjesto – orijentalna mačka

Britanci su veliki individualisti. Vrlo dobro sjećaju svoje stvari i ne vole kad netko drugi, osim ljubljenog majstora, dotakne njihove igračke, dotakne njihov krevet ili, Bože, ne jede, jede iz zdjele! Istodobno je sve oprošteno vlasniku, samo je bio blizu. Ako vlasnik nije okolo, britanska mačka počinje se dosaditi, pa čak i ponekad, oh, užas, izgubiti težinu. Britanska je prošlost nametnula pečat o karakteru predstavnika ove pasmine. Britanci su nametnuli tabu o poznavanju i poznavanju.

2. mjesto – turska angora

Zanimljiva ljubaznost prema gostima, mudar stav prema svakodnevnom životu, mali dio narcizma je sve o njima, o šarmantnim maškama bez dlake. Kanadski Sfinks voli pozirati i skupljati divljenje od drugih, voli igrati skrivao i traži, potpuno se ne boji pasa i drugih životinja i lako je naučiti.

Naravno, predstavnici drugih pasmina su također vrijedni da se uključe u ovu klasu najinteligentnijih mačjih pasmina. Ali samo u prvih 9 mjesta, jer prvi je uvijek dano mačiću koji dijeli utočište i dušu s tobom.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: