🐈 Tonkin mačka (tonkinesis): fotografija, cijena, pasmina, karakter, video, rasadnik

Tonkin mačka

Tonkin mačka (tonkinesis) je pasmina koja je proizašla iz križanja sijamskih i burmanskih mačaka. Tonkinesis je postao prva pedigreed mačaka s akvamarinskim očima. Osim toga, oni su sami prikupili najbolje kvalitete roditeljskih pasmina.

Podrijetlo pasmine

Opis uzgoja tonikineza

Detaljan opis pasmine prema standardima organizacije TICA:

 • Glava je umjereno kratka, malo dulja od širine i ima oblik modificiranog klina s urednim, čistim konturama. U punom licu, glava i uši čine jednodijelni trokut. Visoke i uredne jagodice;
 • Uši – srednje veličine, široke u podnožju, dugu, s ovalnim vrhovima, blago naginje naprijed;
 • Oči – su u obliku sjemenki breskve, srednje veličine, široko razmaknute, pod kutom prema vanjskom rubu uha;
 • Nosa je blago konveksna, a ne ravna i bez grba;
 • Tijelo – ima oblik pravokutnika srednje duljine i veličine. Krmna širina krnje, blago zaobljena. Redak leđa malo se podigne s ramena na zdjelicu. Trbuh je napet, razvijen mišić;
 • Šape su prilično vitke i proporcionalne duljine, stražnje noge su malo duže od onih prednjih.Ovalni štapići;
 • Rep je širok u podnožju, ali nije gust, malo sužava prema tupom vrhu. Duljina je otprilike jednaka udaljenosti od crteža do lopatica;
 • Vuna – srednje-kratka duljina, gusta, tijesna na tijelu, svilenkasta, meka i sjajna.

karakter

Značajke skrbi za Tonkin cat standarde: tjedno četkanje, tjedno četkanje zuba, uši, rijetko kupanje.

Očekivano trajanje života ovih mačaka je 10-16 godina. U pravilu, tonkinesis ima dobro zdravlje, budući da je ova pasmina hibridna, a ne rezultat dugog križanja.

Ipak, baština od sijamske mačke Tonkin bila je tendencija gingivitisa, amiloidoze, astme, bolesti srca, strabizma. Mačke također mogu biti preosjetljive na anesteziju. Sve ovo govori samo o sklonosti, a ne nasljednim bolestima.

Potrebno je hraniti tonkinezu poput ostalih mačaka – uravnoteženu suhu hranu ili prirodnu hranu s vitaminima, bez slatke, slane i pržene "ljudske" hrane.

Boja boja i aqua oči su glavni znakovi razlike u tonkinezisu. Uzgojni standard raznih pcelinoloških organizacija uključuje mnoge varijacije boja: sile, čokoladu, cimet, crveno, plavo, ljubičasto, faun, vrhnje, tortie.

Slika je križ između sijamske boja i burmanske čvrste sepija. Dakle, mačke pasmine tonkinesis mogu biti:

 • Pointe boja – s jasnim kontrastom i što je bliže bojanju sijamske pasmine;
 • Mink – s blago zamagljenim kontrastom – najkarakterističnija boja za tonkinesis;
 • Čvrsta – s slabim kontrastom i bojom blizu burmanskog sepija.

Konačna boja Tonkin cat dobiva samo do 18. mjeseca života. Štoviše, s dobi, mačke potamne.

Oči tonkinesis također mogu biti ne samo akvamarin u boji. Dakle, s točkicom i više sijamskih boja, mačka ima plave oči, čak i u sjeni ljubičaste. Kada su obojene krute oči u mačkama žuto-zelene, slične burmanskim. Aqua je karakterističan samo za boju Mink.

Kako odrediti koliko će vam mačka mačića koštati?

Cijena počinje od 20 000 rubalja (8 000 UAH). Ovo je prosječna cijena kućnog ljubimca. Klasa i predstave pasmine bit će skuplji. Osim toga, uloga koju igra rodovnica, spol i vanjski podaci mačke.

Dječje vrtiće Tonkinese

U Rusiji, oni su također angažirani u uzgoj tonkinesis. Ovdje, na primjer, Tonkin mačka vrtić u Moskvi //www.kornelita.org/

U St. Petersburgu //tonkinesecat.ru/

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: