🐈 Koliko bi mačić trebao težiti za 3 mjeseca

Težina zdravog mačića za 3 mjeseca

Ima li težina životinje dobnu granicu? Ovo pitanje brine mnoge vlasnike, ako je težina unutar normalnog raspona, to znači da je kućni ljubimac zdrav i dobro se razvija. Pogotovo kada je riječ o djeci. Koliko mačić trudi 3 mjeseca ovisi uglavnom o njegovoj pasmini. Kao i uvjeti hranjenja i držanja životinje.

Neusklađenost tjelesne težine u dobi od 3 mjeseca može ukazivati ​​na moguće bolesti, kao i na pothranjenost.

U takvim slučajevima morate pokazati svoj mačić veterinaru. Liječnik će, nakon pregleda, utvrditi uzrok i davati preporuke koje će pomoći u izbjegavanju ozbiljnih posljedica i dovesti tijelo kućnog ljubimca u normalu.

Glavni razlozi koji mogu dovesti do neravnoteže između težine i dobi.

  • Bolesti, uključujući hormonalne poremećaje.
  • Nedostatak hrane ili, obrnuto, pretjerivanje životinje.
  • Sjedeći način života, u ovom slučaju, tjelesna težina je obično više od norme. U pravilu to se događa ako je mač kavez i nema prostor.

Neovisno odrediti težinu mačića u 3 mjeseca je lako. Da biste to učinili, možete koristiti vage za kućanstvo koje se koriste za vaganje proizvoda.Ako je ljubimac mirna, onda se može posaditi u zdjelu i na ljestvici odrediti tjelesnu težinu. Kada je dijete aktivno ili vrlo sramežljivo, može se staviti u kutiju ili torbicu, a zatim je izvagati. S ovom opcijom, iz dobivenog rezultata, potrebno je oduzeti masu objekta u kojem se životinja nalazila.

© shutterstock

Savjet: Vaganje u 3 mjeseca, trebali biste odabrati instrumente koji pokazuju točnost rezultata, što je do 100 grama.

Takva je preciznost potrebna zbog male tjelesne težine životinja, od kojih većina ne dobiva tri mjeseca, dva kilograma. To se posebno odnosi na pasmine koje nisu velike veličine kada postanu odrasle osobe.

Da bi napravili prave zaključke o stanju kućnog ljubimca, potrebno je uzeti u obzir da se kod mačaka težina razlikuje po spolu. Mačke obično imaju više tjelesne težine od mačaka, Za pravilnu evaluaciju, rezultat vaganja. Primijenite tablicu u kojoj su navedeni: pasmine, dob i polovica mačića. Ako je vaš mačić neodređena pasmina, tada trebate biti vođeni prosječnim pokazateljima, normalna težina tročlanog mačića treba biti u rasponu od jedne do dvije kilograma.

Na primjer: težina britanskih mačića u 3 mjeseca, trebala bi biti od 1 do 1,5 kilograma za mačke, mačke težine 1,5 do 2,5 kilograma.

Uobičajeno, uzgajališta mačaka, implementiraju potomstvo, čija starost doseže tri mjeseca, po ovom putu kućni ljubimci već jedu sami. Dakle, s kupnjom vrijedi provjeriti težinu kućnog ljubimca 3 mjeseca. Sukladnost s normom, u ovom slučaju, bit će dodatno jamstvo da uzimate zdravo dijete.

Ako se mačak rodio s vama, počnite mjeriti težinu, potrebno je od rođenja. Pomoću toga možete kontrolirati njegov razvoj. I na vrijeme da primijetimo odstupanja u rastu, kao i da spriječimo moguće bolesti.

Dinamika dobitka težine kod mačića britanske pasmine, od jednog dana do tjedan do mjesec dana.

Godine.Mačka (gr).Mačka (gr).
Novorođenčeta 1 dan.70-14060-140
1 tjedan240-260110-250
2 tjedna340-400150-360
3 tjedna400-630210-420
mjesec550-740250-600

Do mjesec dana tjelesna težina bi se trebala povećati za 4-7 puta, ovisno o spolu i težini pri rođenju.

Godine.Mačka (gr).Mačka (gr).
2 mjeseca1000-1700450-900
3 mjeseca1500-25001000-1500

Mačić je u tri mjeseca težak, a prosječna zdrava životinja može dodati do 0,5 kg. Dakle, ona traje do 6-7 mjeseci starosti, postupno se smanjuje dinamika dobitka na težini. U tom razdoblju osobito je važno pratiti prehranu životinje i njegovu prehranu. Važno je da tijekom tog perioda dobije sve potrebne hranjive tvari, kao i vitamine. U ovoj fazi postavlja se temelj zdravlja vašeg ljubimca.

© shutterstock

Pored kontrole tjelesne težine, potrebno je pratiti ponašanje mačića za 3 mjeseca. Gledajući tragove i sklonosti životinje, može se razumjeti što će postati kad raste. I unaprijed prilagoditi njegov lik.

Ako je beba sjedila i nadmašena, mačić može biti pretežak. To može dovesti do dodatnog opterećenja tijelu, kao i dovesti do bolesti mišićno-koštanog sustava i unutarnjih organa.

Kao rezultat toga, beba će se pogoršati. Da biste to izbjegli, potrebno je smanjiti količinu konzumirane hrane, kao i napraviti približan izbornik. Treba strogo slijediti volumen i vrstu hrane, kao i dijetu.

Za dobar rast i pravilan razvoj, vlasnici bi trebali pružiti svojoj djeci udobne uvjete i uravnoteženu prehranu. Ako mačić dobije sve što je potrebno za njegov razvoj i pravilnu njegu. On će rasti u lijepu životinju. Koji će vas ugoditi, i ako je potrebno, donijet će prekrasne potomke.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: