🐈 Težina Maine Coona mjesecima (od mačića do odrasle mačke): stol, do koliko godina raste

Težina Maine Coon za mjesec – stol

Maine Coon – jedna od najvećih pasmina mačaka. To znači da se mali maine coons rađaju mnogo veći od ostalih mačića. Oni rastu i razvijaju mnogo brže. Stoga je važno pratiti kako oni povećavaju težinu. Ako znate koliko mačić trpi u određenoj dobi u odnosu na opće prihvaćenu normu, možete predvidjeti što će postati kada dođete do određene dobi, a također unaprijed upozoravate ili unaprijed identificirajte probleme u razvoju mačića.

 • 1. Težina pri rođenju
 • 2. Čimbenici koji utječu na rast
 • 3. Razvoj mačića
 • 4. Što učiniti ako mačić ne dobije na težini?
 • 5. Masa Maine Coon po mjesecu: Tablica i objašnjenja

1Bet rođenja

Prosječna težina Maine-Coon mačića gotovo je dvostruko veća od obične čistokrvne mačke. To je oko 120 grama, iako ovisi o određenim čimbenicima. Dakle, raspon normalne težine za novorođenče Maine Coon ženka je 90 do 150 grama, a mužjaci se rađaju kako se očekivalo malo veće od ženki: njihova težina je 90 do 170 grama.

Postoji pravilo koje je fer za mlade od bilo koje životinje: što je veća masa djeteta pri rođenju, to brže raste i dodaje težinu.

Mnogi čimbenici utječu na težinu mačića pri rođenju. Među njima su:

 • Broj mačića u smeću. Obično, ako u malom brodu ima mnogo mačića, težina svake od njih pojedinačno nije velika. I obratno: ako je rođeno samo jedno bebe, najvjerojatnije će to biti vrlo velika i jaka. Sve je ovdje jednostavno: što je manje embrija u maternici, to je veća prehrana koju svaki od njih dobiva.
 • Genetika. Mali mačići vjerojatno neće rađati velike mačiće, baš kao što se neće smatrati dobrim znakom da je velika mačka težila 7-8 kg rodila jedno bebe od 90 grama. Veličina oca također utječe na veličinu novorođenih mačića.
 • Uvjeti trudne mačke. To uključuje nedostatak stresnih situacija i punu stabilnu prehranu, pa čak i čistoću mjesta u kojem živi mamac.

PreporučeniOdakle dolazi najveća mačka pasmina

2 Čimbenici koji utječu na rast

Ako je težina mačića pri rođenju uglavnom pod utjecajem genetskih ili unutarnjih čimbenika, onda kada raste, vanjski ili ekološki čimbenici se dodaju na njega. Među onima koji imaju najveći utjecaj na mladog tele su:

 • Paul.Dječaci rastu veće od ženki za prosječno 2-3 kg.
 • Snaga. Ako iz nekog razloga mačić dobije manje hrane od svojih bližnjih, može značajno zaostajati u njihovu razvoju. Stoga je važno provjeriti težinu mačića što je češće moguće i unaprijed riješiti moguće probleme.
 • Uvjeti okoline. U zdravom okolišu, mačići imaju tendenciju da rastu zdravi. Stoga je potrebno održavati higijenu na mjestu gdje djeca rastu, ako je moguće isključiti stresne situacije. Buka i promjena prebivališta su čimbenici koji potiču usporavanje rasta i razvoja mačića.
 • Stres majke. Ako je skrbna mačka pod stresom, kemijski sastav mlijeka mijenja, što negativno utječe na razvoj mačića. Postoje slučajevi kad žena u stresu djelomično ili potpuno zaustavi proizvodnju mlijeka. Također, nemojte mijenjati prehranu mačke tijekom razdoblja kada hrani mačića s mlijekom.

PreporučeniCote Polaract Maine Coon – što to znači?

3 razvoj mačića

Maine Coon mačići rasti vrlo brzo. Četiri mjeseca već dosegnu težinu od jednog kilograma, a za pola godine oni teže s odraslom perzijskom mačkom.

Za mačiće bilo koje pasmine, postoje četiri stupnja rasta:

 1. 1. razdoblje neonatalnog razdoblja.Traje samo prvih 4 dana nakon rođenja mačića. Dobitak težine u ovom trenutku može prestati ili biti prilično beznačajna, u velikoj mjeri ovisi o tome kako je isporuka otišla.
 2. 2. Prckling razdoblje. Potrebno je sljedećih 4 tjedna života mladunčeta. Ime je dobio od načina prehrane mačića u ovom trenutku: jedu samo majčino mlijeko. Tijekom ove faze, dobitak težine treba biti stabilan i brz, mačići dobivaju oko 30 grama dnevno. Do sredine tog razdoblja, značajne razlike u težini između mačića trebale bi nestati: sve su približno jednake veličine i težine.
 3. 3. Razdoblje prijelaza. Traje oko 2-3 tjedna. U ovom trenutku mačići se odmažu od hranjenja majčinskog mlijeka. Ponekad je lagano usporavanje rasta, što je uskoro eliminirano: čim se bebino tijelo potpuno prilagodi potrošnji čvrste hrane, dobitak težine ponovno postaje stabilan.
 4. 4. Razdoblje nakon usisavanja. Počinje s potpunim prijelazom mačića na čvrstu hranu (njegovo doba u ovom trenutku iznosi oko dva mjeseca) i nastavlja se do samog kraja razdoblja rasta i razvoja.

Važno je imati na umu da ako mačić, osobito tijekom prve tri faze rasta, u roku od 48 sati ne postane težak,Ovo je uzrok zabrinutosti.

PreporučeniKoliko dugo žive Maine Coons: prosječni životni vijek

4Što ako mačić ne dobije na težini?

Prvo morate otkriti razloge. Ponekad ovise o određenom razdoblju razvoja. Dakle, nemojte paničariti ako odmah nakon rođenja naizgled zdravih mačića malo izgubite težinu. Isto vrijedi i za prijelazno razdoblje, osobito na početak, kada mladi tijelo još nije naučilo kako ispravno procesirati novu hranu za nju.

Ako problem nije u razvojnoj fazi, trebali biste pažljivije pogledati mačića. Razlozi za zaustavljanje dobitka težine mogu biti:

 • Bolest. U ovom slučaju, promjene u ponašanju mačića obično su odmah vidljive: postaje manje aktivan, laže ili spava puno i jasno jedu manje. Obratite se veterinaru što je prije moguće.
 • Stres. Promjena situacije odmah nakon što mačić dobiva novim vlasnicima, može uzrokovati privremeno usporavanje porasta tjelesne težine. To je uobičajeni fenomen, u većini slučajeva sve se brzo vraća na normalu. Također je moguće da je dijete u bučnom okruženju i da mu se ne smije odmoriti.U mladoj dobi, odmor i spavanje jednako su važni kao i aktivne igre, stoga trebate paziti da mladi ljubimac ima dovoljno vremena za odmor.
 • Veličina mačića. Ako je on najmanji u smeću, jača braća mogu ga jesti: postoji mogućnost da dijete jednostavno nema dovoljno mlijeka ili hrane za životinje. U tom slučaju trebali biste pažljivo paziti na određeno tele, pobrinuti se da dobije istu količinu hrane kao i ostalo.

Ako se mačić ponaša kao zdrava životinja, ali ne dobiva na težini, postoji šansa da se određena hrana ne uklapa ili nedostaje nekih vitamina. Ponekad je cijeli problem da mačić jednostavno previše aktivan ili da je stopa rasta prebrza, jednostavno nema energije dobivene od hrane koju se hrani. U tom se slučaju preporučuje prebacivanje na više kaloričnu hranu.

5Maine Coon masa po mjesecu: Tablica i objašnjenja

Ispod je tablica mase mačića i odraslih životinja do mjeseci njihovih života. Treba napomenuti da malo odstupanje od ovdje prikazanih podataka može se smatrati varijantom norme, ali samo u slučaju kada masa životinje odgovara njegovoj veličini.Ako je vrlo mala mačka težila 8 kg ili velika neuter malo težila do 5 kg, to je razlog za bliži pogled na životinju i ako je potrebno, obratite se veterinarskoj klinici.

koristan sastaviti grafikone rasta mačića, gdje su zabilježene sve promjene njihove mase.

Ali nepoželjno je vagati mlade životinje uz pomoć podnih ljestvica. Neki vlasnici upotrebljavaju ovu metodu: prvo ih se neovisno izmjeri na podnim ljestvicama, a zatim s mačićem na rukama. Nakon toga razmotrite razliku u težini. Nije preporučljivo koristiti ovu metodu, jer takve vage često nisu vrlo točne, a težina nositelja također se mijenja tijekom vremena. Tako je ova metoda vaganja stvarne težine mačića može biti vrlo različita od specifičnog vlasnika.

Možete vagati mačiće na baby scale, elektronske kuhinjske ljuske ili u veterinarskom uredu.

Težina Maine Coona kako se razvija od mačića do odrasle mačke mora zadovoljavati sljedeće standarde.

godineženskimuški
Novorođenče90-150 g90-170 g
1 tjedan170-260 g200-290 g
2 tjedna290-410 g300-430 g
3 tjedna420-550 g440-600 g
4 tjedna / 1 mjesec550-740 g630-820 g
2 mjeseca1,1-1,4 kg1.2-1.6 kg
3 mjeseca1,6-2,3 kg1,8-2,4 kg
4 mjeseca2,6-3,5 kg3-3,8 kg
5 mjeseci2.8 -4.2 kg3,2-5,5 kg
6 mjeseci3,2-4,3 kg3,5-6,1 kg
7 mjeseci3,4-4,6 kg4.2-6.5 kg
8 mjeseci3.8-5 kg4,5-6,9 kg
9 mjeseci4-5,2 kg5-7 kg
10 mjeseci4-5,5 kg5.2-7.7 kg
11 mjeseci4.2-6.1 kg5.6-8.2 kg
12 mjeseci / 1 godine4,4-6,5 kg5,7-9,0 kg
15 mjeseci / 1 godina 3 mjeseca4.4-6.7 kg5,9-9,2 kg
18 mjeseci / 1 godina 6 mjeseci4.4-6.9 kg6-9,5 kg
21 mjesec / 1 godina 9 mjeseci4,4-7 kg6-9,7 kg
24 mjeseca / 2 godine4,5-7,2 kg8 -10 kg
36 mjeseci / 3 godine4,5-7,5 kg8 -10 kg
3 godine i starijido 8 kgdo 12 kg
Odrasli (neutralni)4,5-10 kg6-13 kg

Nakon pregleda tablice, možete vidjeti da je dobitak težine od Maine Coon do godine gotovo zaustavlja, ali do tri godine postoje male skokove u težini životinje. Zbog visoke aktivnosti mladih mačaka i mačaka i njihovog brzog metabolizma, promjene u području pola kilograma težine smatraju se normalnima. Zabrinutost je samo u slučaju da je životinja dosljedno izgubila težinu ili je previše zaradila. To je razlog za pregled prehrane životinje ili se obratite veterinaru.

Treba imati na umu da težina odrasle Maine Coon ne smije prijeći 11-13 kilograma!

Ovo je osobito važno slijediti, jer su mačke ove pasmine sklone srčanim bolestima i zdjelicama i leđima – često dovode do prekomjerne težine životinje.

Stoga, trebate vrlo strogo pratiti težinu Maine Coon.Kada kupujete mačića u vrtiću, možete čak pitati što uzgajivač hrani životinje: on će svakako dati korisne savjete ili preporučiti prehranu koju koristi.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: