🐈 Tajlandska mačka: fotografije, opis uzgoja, karakter, video, cijena, uzgajivačnice

Tajlandska mačka

Tajlandska mačka privlači pozornost daleko, zahvaljujući izražajnim plavim očima koje im je priroda obdarila. Odakle dolaze mačke tajlandske pasmine, tako slične siamcima? Što se razlikuje od drugih: koje su njegove karakteristike i značajke?

Podrijetlo pasmine

Povijest pasmine započela je u Tajlandu (što njeno ime kaže). Tajlandska mačka potječe od tradicionalne sijamske pasmine i uzgaja se uzgoja. Promijenila se boja mačke, oblika lica i njegovo tijelo.

Standard u Tajlandskoj pasmini mačaka odobren je u Njemačkoj (tek 1990.).

Koja je razlika između tajlandske mačke od siamca i kako izgleda, možete vidjeti na fotografiji. Kao što ste primijetili, postoji dosta razlika, čak i ne morate previše izgledati:

 1. Tijelo tajlandaca puno je masivnije, dok je Siam tanak, izdužen, s osebujnom milošću.
 2. Savjeti u ušima Tajlanda blago su zaobljeni, dok su oni u Siamima istaknuti.
 3. Njuška ima očite razlike. Tajlandska mačka ima okruglo lice, sijamski – izduženi.
 4. Sekcija očiju je također drugačija: oči tajlandske mačke zaobljene su, a sijamci su upereni.
 5. Paws Thais kraći i moćniji od sijamaca.

Sada možete utvrditi koja je pasmina mačka pred vama, ali treba opisati opis mačke i njegove karakteristike. To je važno kako bi se znalo identificirati tajlandski mač u slučaju da se želite kupiti za sebe ili kao dar za takav divan ljubimac.

Pročitajte članak o imenima mačaka i nadimcima mačaka.

Vanjske značajke i karakter

 • Vitko tijelo s dobro razvijenom muskulaturom, elegantnim udovima, okruglom glavom, svijetlo plavim očima, mekom vunom koja nema podlogu su one osobine koje se mogu vidjeti u tajlandskoj mači. Njihova veličina i težina su prosječni. Odrasle životinje mogu težiti od 3 do 8 kilograma. Boja mačaka može biti različita (pročitajte više u nastavku).
 • Mačke ove pasmine su nježne i poslušne, lako se priključuju svojim vlasnicima i obavezno obavljaju neke naredbe (ako ih poučavaju). Tajski mačići vrlo su znatiželjni, pametni i razigrani i spavaju vrlo malo u usporedbi s drugim pasminama (budući da su izuzetno mobilni). Oni su vrlo "talkative", oni vole mumljati i purr. Također, tajlandske mačke izvrsne su micele, što se očituje brojnim pregledima njihovih vlasnika.
 • Njihov životni vijek je 10-14 godina, ali bilo je slučajeva kada je Tajland živio 28 godina.

Njega i održavanje

Vrlo je jednostavna briga za tajlandske mačke, budući da mačke imaju vrlo dobro zdravlje, a njihova vuna ne zahtijeva posebnu njegu (samo obrisati mokrom rukom nekoliko puta tjedno). Možete se hraniti standardnim odabirom jedne od dvije opcije hranjenja: organske hrane, ograničavanja maksimalne upotrebe plodova mora i jetre ili suhe hrane i konzervirane hrane. Stoga je sastavio popis najboljih hrane za Tajlandski.

video

Boje Thai mačke s fotografijama

Tajlandska mačka može imati nekoliko nijansi boja, ali postoji jedan uzorak – tijelo iste boje, a savjeti šape i repa, ušiju i njušku (masku) uvijek će biti različiti od tijela.

Pogledajmo fotografije s mogućim bojama koje su dale tajlandski pasminu.

 • Čokoladna točka (čokolada) odlikuje tamnozelena (bjelokosna boja) sjena tijela i svijetlosmeđu boju lica, šapa, ušiju i repa.
 • Kremska točka (vrhnja) razlikuje se u bijelom s bojom krem ​​boje s izvrsnom (tamnijom, ponekad prugastom) hladom na ekstremitetima i njušcima.
 • Tabby točka razlikuje se od činjenice da su udovi, uši i njuška prugasti i tijelo je bijelo.
 • Točka brtvljenja (Force Point) – prilično zanimljiva boja, gdje su udovi i njuška oslikani tamnosmeđom bojom. Njuška takve mačke gotovo je crna.

Zaključci o pasmini

Bez straha i nezavisnosti – ovo je glavna karakteristika pasmine tajlandske mačke. A također – mačka ima dobru memoriju, a ako netko povrijedi tajnu, ona to dugo pamti. Revenge (možda) neće, ali milost njezina Veličanstva počinitelja će biti lišena gotovo zauvijek. Znatiželja tajlandske mačke je jača od instinkta samoodržanja – mačka ne zna strah od visina, strah od vatre ili otvorenih vrata, stoga vlasnici trebaju biti zabrinuti za sigurnost svog ljubimca.

Tajlandske mačke vrlo su talkative i u njihovom vokabularu nekoliko desetaka dobro definiranih riječi. Također je napomenuto da tajski mačići imaju bogate izraze lica i lica, koja se trgaju, ne ostavljaju nikoga ravnodušnima.

Tajlandske mačke i mačke lako se mogu podvrgnuti nježnoj obuci, ali ne podnose preveliki pritisak na vlastitu osobnost, ponekad reagirajući na to agresivno.

Budući da su dugogodišnji, tajlandske mačke, međutim, imaju niz nasljednih bolesti:

 • amiloidoza jetre, što dovodi do zatajenja jetre;
 • kardiomiopatija (dilatacija srčanog mišića u mačaka);
 • hipertrofična kardiomiopatija;
 • tumori dojke;
 • gingivitis.

Recenzije vlasnika tajlandskih mačaka

Stas: "Naš tajlandski bandit, kupili smo tajlandski mačak prije tri godine i nikada ga nisam požalio." Čak i tada, kad smo se razbijali zavjesama na prozorima (ne, stvarno, koliko se preplanulih zavjesa možeš objesiti, to je bolje bez njih) Čak i kad bismo susjedu dali ostatke domaćih biljaka (naravno, draga mačka, shvaćamo da su vrlo ukusne). Čak i kad smo obrađivali porez susjeda, koji je naš maleni nanio krvave rane na njezinu licu (naravno, bila je malo takozvana, i što je došla na zajedničko tlo?). Općenito, mačka je dobra – čak i ponekad i ti si dopušteno da se udariš! Mislim da imamo sreće! "

Karina: "Pronašao sam svoje tajlande na ulici, bilo je jasno da je riječ o domaćoj mački koja nije shvatila kako se pokazalo da je u neprijateljskom okruženju, a srce mi se drhtalo i dovodio ga u kuću, a tajlandski je srce odmrznulo tek oko mjesec dana kasnije kad je počeo skočiti na koljena i purr poput srednje veličine traktora. Od tog trenutka počelo se naše prijateljstvo.Prati me da radim i upoznao me na prozoru kad sam stigao do kuće. Općenito je primijetio iza sebe mistične sposobnosti. Jednom mi je pomogao pronaći izgubljenu putovnicu. Dok sam jurila po stanu u potrazi, mačka je sjedila pored ormarića i ironično me pogledala. Uhvativši pogled, pogledao sam ispod komode – putovnica je bila tamo.

Natasha: "Ja sam obožavatelj ove pasmine, ali želim upozoriti one koji razmišljaju o kupnji tajlandskog mačića – jeste li spremni da mačak bude nametljiv? Tajlandski Koshis ne hoda sama po sebi, doslovno visi na domaćina, blijedi se zauvijek! "Tajlandske mačke nisu dosadne, možete bjesnjeti s njima, razgovarati i čak razgovarati i tračati!"

Gdje kupiti Tajlandski mačić?

Želite li dobiti takav lojalni prijatelj, poput tajlandske mačke, ne brinite u Ukrajini, au Rusiji postoje rasadnici (uzgajivači) u kojima se uzgajaju mačke ove pasmine. Ako ne želite kupiti mačića u vrtiću, jer postoje vrlo visoke cijene zbog pedigre i drugih čimbenika, možete kupiti od uzgajivača.

Ispod su nekoliko mogućnosti za tajlandske kulture gdje možete kupiti mačića u Kijevu, Moskva:

 • //www.thai-pride.ru (Thai Pride kennel u Moskvi);
 • //thai-cats.com.ua (vrtić "Royal Symphony" u Dnepropetrovsk).

Da biste kupili tajlandski mačić u Bjelorusiji, trebate kontaktirati uzgajivače, tražeći zahtjeve na internetu (po područjima), jer ne postoje profesionalni rasadnici u kojima se uzgajaju ova pasmina.

cijena

Zanima li koliko košta tajlandska mačka? O tome možemo reći samo približno, budući da cijene mačića bilo koje pasmine utječu mnogi čimbenici. Cijena Tajlandskog mačića uvelike je pod utjecajem njezine boje, ovisno o tome koji njezin trošak varira od 6 do 30 tisuća rubalja (2 500-9 000 grivna).

Nabavite sebi tajlandska mačka, a ona će postati za vas pravi prijatelj, uvijek se veseli svom dolasku.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: