🐈 Tablete, kapi za mačke iz hodanja: koje one izabrati, hoće li se odijeljati umjesto kastracije?

Tablete i kapi za mačke iz hodanja kao sredstvo za kontracepciju

Pubertnost kod mačaka i mačaka dolazi u dobi od jedne godine. Uzgojni instinkt čini kućne ljubimce da traže partnera. Ali ako nema para, životinje mijenjaju svoje ponašanje: tijekom mačaka mačke počinju očajno zaklanjati, mačke označavaju teritorij.

Pronalaženje partnera za životinju nije jedino rješenje. Vlasnik može sterilizirati mačku (kastrirati mačku) ili koristiti humaniju metodu – kontracepciju.

 • 1. Vrste kontraceptiva za mačke
 • 2. Kako dati lijek za životinju
 • 3. Nuspojave lijekova
 • 4. kontracepcije umjesto kastracije

1 Vrste kontraceptiva za mačke

Česta trudnoća šteti životinjama. Stoga, ne biste trebali potražiti partnera za životinje u svakoj sezoni parenja. Korištenje kontraceptiva pomoći će u rješavanju problema.

Sredstva za kontracepciju su dostupna u tri oblika: pilule, kapi i injekcije. Razmotrite detaljno dva od njih:

 1. 1. kapi. Najpopularniji oblik vlasnika kućnih ljubimaca. Kapi se lako apsorbiraju u tijelu životinje i lako se mogu davati. Kapi su od dvije vrste: hormonska i povrća. Najveće priznanje u našoj zemlji imale su kapi Antiseks.Daju brz učinak i uklanjaju se iz tijela nakon 15 dana.
 2. 2. Tablete. Djelovanje tableta je isto kao i kapljice. Oni potiskuju proizvodnju hormona odgovornih za seksualnu želju.

Veterini ne preporučuju previše često davanje lijekova koji smanjuju seksualnu aktivnost. Pokušajte to učiniti ne više od jednom svakih šest mjeseci.

PreporučeniPravila za izbor parova za uzgoj škotskih mačaka

2 Kako dati životinjsku medicinu

Zajedno s kapima za hodanje mačaka obično se isporučuje pipeta. Ova pipeta treba kapati na nos životinje. Vaš ljubimac jednostavno napuhuje lijek iz nosa i ulazi u tijelo.

Neke kapi trebaju kapati na korijenu jezika. To je teže, jer nisu svi životinje tiho sjediti na rukama tijekom postupka. Mnoge mačke počele su se oduprijeti i vrlo ozbiljno povrijediti vlasnika. Stoga, da biste dobili ovakvu kapljicu koja vam je potrebna zajedno. Jedna osoba će držati životinju, a druga će kapati lijek.

Možeš kapati drogu u hranu za kućne ljubimce, ali ova metoda nije pouzdana. Životinja može mirisati strano miris i odbiti jesti hranu. Lijek će izgubiti.

S pilulama morate biti lukavi, budući da gotovo sve životinje odbijaju uzimati ih. Možete piliti pilulu u komadiću mljevenog mesa. Mačji nos ne pazi na nešto drugo osim mirisa mesa i mačka će progutati lijek. Drugi je način otapanje pilule u mlijeku, pretvarajući ga u prah. Mačka vylakaet mlijeko s lijekom.

Da biste odabrali dozu lijeka, pažljivo pročitajte upute za uporabu.

PreporučeniUpute za uporabu droga Sex Barrier za mačke i mačke

3Side učinke lijekova

Unatoč činjenici da su kontraceptivi za mačke vrlo učinkoviti, posljedice njihove dugog prijema su još uvijek prisutne:

 • Povećava tjelesnu masu;
 • Povećana apetita;
 • Promjene ponašanja;
 • Mliječne žlijezde su povećane.

Dugotrajna uporaba lijekova koji smanjuju seksualnu želju dovodi do pojave bolesti poput raka, dijabetesa, kao i oštećenja urogenitalnih i endokrinih sustava.

PreporučeniGestrenol za mačke i mačke: upute za uporabu

4Kontraceptivci umjesto kastracije

Sterilizacija ljubimca će spasiti domaćina od specifičnog ponašanja životinje tijekom sezone parenja.No ipak ima mnoge negativne aspekte:

 • Opasnost životu životinje. S kirurškom intervencijom takva opasnost uvijek postoji.
 • Komplikacije nakon operacije. Na primjer, šava može zapaliti.
 • Mačka nikada neće imati potomaka.

Iskusni uzgajivači mačaka preporučuju lijek Gestrenol kako bi riješili probleme s seksualnom aktivnošću kućnog ljubimca. To je najsigurniji i najučinkovitiji lijek za suzbijanje spolne aktivnosti, umjesto kastracije.

Da kastrira mačku ili odabere lijekove za kontracepciju, vlasnik ljubimca odlučuje. Prije nego što davati lijek životinji, pažljivo proučite upute i svakako se posavjetujte s veterinarkom. Samo liječnik će odabrati oblik lijeka i način doziranja pojedinačno.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: