🐈 Tabby mačka pasmina

Tabby mačke – pasmine mačaka s neobičnom bojom

Za razliku od deluzija, u prirodi nema zasebne vrste mačaka. Dodijelite cijelu kategoriju pojedinaca, a karakterizira neobična boja, nazvana tabby. Tabby je jedinstven i neponovljiv, ne postoje dvije mačke s apsolutno identičnom bojom. Krznene životinje imaju karakteristične osobine karaktera i snažnu tjelesnu građu. Ne samo čistokrvni kućni ljubimci, već i čistokrvne mačke vlasnici su trake na vuni.

  • 1. Priroda prugastih kućnih ljubimaca
  • 2. Azijski tabby
  • 3. Maine Coon
  • 4. Norveška šumska mačka
  • 5. Američki Bobtail

1 Čarakteriski prugasti kućni ljubimci

Predak prugastih mačaka je grabežljivac koji je živio u divljini. Trake vune dopuštale su mu da se sakri od neprijatelja i pronađu plijen. Neke pasmine suvremenih mačaka nasljeđivale su tabby boju zajedno s snagom i hrabrošću zajedničkog pretka. Ljudi su privučeni neobičnim izgledom kućnog ljubimca, pa su sretni što će ga uključiti kao kućnog ljubimca. Osim atraktivnog izgleda, životinja ima mnoge pozitivne osobine:

  • Dobro zdravlje.
  • Razvijeni lovni instinkti: ako u kući postoje miševi, kućni ljubimac će se brzo nositi s njima.
  • Prilog vlasnicima i članovima njegove obitelji.

Preporučeni9 popularnih pasmina uočenih mačaka: značajke izgleda i ponašanja

2 azijske tabby

Azijske tabibije su uzgajane prelazeći perzijsku mačku i burmansku činčilu. Mačak je od svojih predaka naslijedio veliku građevinu, lijepe oči u obliku badema s tamnim obrisom. Životinje imaju kratku meku kosu i karakteristične oznake za pasminu na čelu. Prosječna težina iznosi 4-5 kilograma.

Životinja dobiva dobro s ljudima, brzo postaje vezana uz svoje vlasnike i pokazuje im svoju naklonost i ljubav. Ali ne treba ograničiti njegovu slobodu, jer ljubimac treba osobni prostor. Azijski tabby osjeća dobro čovjeka raspoloženje. Ako mačka vidi da je njezin vlasnik zauzet, nikad neće postati hirovita, privlačeći pažnju na sebe. Dobro se slaže s drugim životinjama i malom djecom. Nije u stanju škoditi osobi koja je dobrohotna prema njoj.

PreporučeniPopularne pasmine crnih i bijelih mačaka

3Mane Coon

Meykunova prugasta mačka ima sjajni izgled i neobičan karakter. Životinja ima jaku gradnju i svijetle ekspresivne oči.Težina mužjaka doseže osam kilograma, što omogućuje poredak pasa kao najvećeg od postojećih.

Maine Coon ne voli biti sam i uživa u vremenu u društvu svojih majstora. Pet sretno pozdravlja goste i dozvoljava strancima da se udare. Mačak često pokazuje neobične navike, što podiže raspoloženje drugih, posebno mlada djeca.

Maine Coon – jedna od najinteligentnijih i najomiljenijih pasmina mačke obitelji.

Unatoč impresivnom tjelesnom i ozbiljnom strogom izgledu, Maine-Coon je ljubazna i suosjećajna pasmina mačaka. Oni su društveni i prijateljski, vole biti u središtu pozornosti. Dobro podoban za trening, brzo se sjetite domaćeg tima i s lakoćom i uzbuđenjem ih pokoravajte.

PreporučeniBoja "Whiskas" u britanskoj Shorthair iu drugim pasminama mačaka

4Norwegian Forest Cat

U prirodi se nalaze norveške šumske mačke s različitim bojama: sive, crne, dimljene i crvene. Postoje predstavnici pasmine s bijelim šapicama. U početku su mačke živjele u otežanim klimatskim uvjetima, koja su razvila svoju fizičku snagu i izdržljivost.Norveška šumska mačka prilagođava se svim uvjetima. Čovjek, smatra prijatelju, voli igrati s vlasnicima. Mačka je pametna i jaka, štiti kuću od glodavaca. Trudit će strancima oprezno dok ne bude uvjeren da imaju dobre namjere. Brzo se sjeća svog nadimka i odgovara na njega, može naučiti razne trikove.

5American Bobtail

Američki Bobtail – mačka s izrazitim izgledom, nalik na risa. Vrlo je aktivna, voli igrati sa svojim gospodarom i svladati razne trikove. Urođena inteligencija neće dopustiti američkom bobtelu da napravi nered u stanu za vrijeme odsustva vlasnika. Stoga, nije potrebno zaključati kućnog ljubimca u zasebnoj sobi kada je bez nadzora. Ne možete ograničiti slobodu životinje. Promjena situacije mačka teško podnosi, međutim, kao dugo odsustvo vlasnika. Podizanje mačke je lagano, vrlo je pametna i brza, skromna u brizi.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: