🐈 Cjepivo za mačke Purevaks RCPCh - upute za uporabu

Svojstva i uporaba cjepiva Purevaks za mačke

Djelotvorno cjepivo protiv bolesti kao što je kalicivirusna infekcija, panleukopenija, klamidija i rinotraheitis je Purevax za mačke. Propisuje se od 8 tjedana starosti. Nakon 30 dana, Rabizin se imenuje s njom. Nakon 9 mjeseci, oba lijeka se primjenjuju jednom godišnje.

Za zaštitu mačke od leukemije nanesite Purevax Eelv. Budući da lijek ima kontraindikacije, najprije pažljivo proučite njegove upute i posavjetujte se s veterinarom.

  • 1. Sastav i svojstva lijeka
  • 2. Upotreba cjepiva
  • 3. Kontraindikacije i komplikacije

Sastav i svojstva lijeka

Ovo cjepivo je namijenjeno za stvaranje mačjeg imuniteta na bolesti kao što su panleukopenija, zarazni rinotraheitis, kalicivirozu. Nakon 14-28 dana od uvođenja lijeka, ona počinje funkcionirati. Njegov učinak traje do jedne godine.

Purevaks – cjepivo, koje se temelji na tekućoj kulturi stanične linije zaraženih životinja:

  • atenuirani herpesvirus rinotraheitis i virus panleukopenije (sojevi FHV F2 i PLIIV);
  • inaktiviranog bromoetileniminskog antigena kalikivirusa (FCV 431) uz dodatak gentamicina (16,5 μg).

Jedna doza cjepiva sadrži:

  • atenuirani virus herpesa (FHV F2) – 104, 9 TCID 50;
  • Inaktivirani Calicivirus antigeni (FCV 431 i G1) – 2,0 U. ELISA;
  • inaktivirani panleukopenija virus (PLIIV) 103.5 TCID 50.

Cjepivo nije terapijsko i potpuno bezopasno. Boce s cjepivom Purevaks pakirane u kutiju od 10 kartona. Paket sadrži 10 ampula otapala i 10 jar liofiliziranih cjepiva. Svaki okvir ima sažetak.

PreporučeniUpute za uporabu lijeka Vitafel-C za mačke

2Primjena cjepiva

Lijek se ubrizgava pod kožu. Od 2 mjeseca, kućni ljubimac se daje dva puta. Interval je od 3 do 4 tjedna. Doza iznosi 1 ml, a ne ovisi o tjelesnoj težini i pasmini mačke.

Odstupanje se vrši jednom godišnje. Ako u krvi mačića postoji visoka razina antitijela, lijek se prvo injicira pod kožu životinje u dobi od 1 godine.

Za cijepljenje, liofilizirana komponenta i otapalo se miješaju. Pripremljeni lijek odmah se koristi.

Tijekom cijepljenja, morate slijediti opća pravila osobne higijene, nakon uvođenja cjepiva, trebate oprati ruke sapunom. Predoziranje lijeka nije otkrilo nikakve manifestacije takvih infekcija kao rinotraheitis, kalicivirus, panleukopenija.Reakcija nakon cijepljenja tijekom primarne cijepljenja i naknadnih imunizacija nije utvrđena.

Upute za uporabu ukazuju da je nemoguće kršiti shemu ovih aktivnosti, budući da se učinkovitost prevencije bolesti kao što je panleukopenija, rinotraheitis, kalicivirus može smanjiti. Ako se nedostaje još jedno cijepljenje, to treba učiniti što je prije moguće.

3 Kontraindikacije i komplikacije

Nemoguće je cijepiti oslabljenu ili već bolesnu životinju. 1,5 tjedna prije primjene lijeka, provodi se deworming. Ako je mačka trudna ili hrani mačića, tada nije podvrgnuta cijepljenju.

Kada koristite ovaj lijek prema uputama, ne opažaju se komplikacije i nuspojave. Treba napomenuti da se na mjestu ubrizgavanja javlja oteklina koja brzo nestaje.

Ako se pojavi anafilaktička reakcija, potrebno je provesti simptomatsko liječenje. Nemoguće je koristiti Purevaks s drugim imunobiološkim preparatima, osim Rabizina – cjepiva koja se koristi za bjesnoću. Ali ih je potrebno davati pod kožu odvojeno.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: