🐈 Mačka pasmina s fotografijama i naslovima. Top 58 mačka pasmina

Sve pasmine mačaka s fotografijama i imenima

"Statistika zna sve", tvrdio je heroja Ilf i Petrov. Ispada da 600 milijuna domaćih mačaka koegzistira zajedno s nama!

Sve pasmine mačaka podijeljene su na:

  • Kratke kose
  • semilonghair
  • Duga kosa
  • Balijete mačke

Glatki i bez vune, kratkih nogu i dugih nogu, besprijekoran i ukrašen olovkom – više od 100 pasmina mačaka već je dobilo službeno priznanje, ali doslovno se svakodnevno pojavljuju nove i nove pasmine.

Kratke kose mačke pasmine

Abyssinian cat

Australska pušačka mačka iz pasmine mačaka, koja se može nazvati jedinstvenim. Rođen u domovini klokanta u Australiji, australski magla je najbolje od svojih najbližih rođaka – abisinskog mačka, burmanske mačke i jednostavnih mačaka bez rodova. Najbolje, prije svega, izražene u boji. Ovo je ili uočeni kaput ili mramoran uočen sa zajedničkim označenim pozadinom. Izvan Australije, ova pasmina praktički se ne događa.

Vidi također: Najrjeđe pasmine mačaka

Američka kosa mačka

Mačke odjevene u "žičane kapute" razlikuju se od američkih kratkodlaki mačaka (niže), čak ni kvalitete vune, ali njezin izgled.

Budući da je mekana na dodir, izgleda bodljikano na površini i stvara iluziju žice. Često "žičani učinak" nije izražen preko kože, već je koncentriran uz hrpt i rep.

Američka kratkodlaka mačka

Postoje pasmine mačaka koje se mogu nazvati duge jetre, a mačka American Shorthair je jedna od njih. Prosječni životni vijek jednog amerikanca je 15-20 godina! Amerikanci su prepoznali popularnu pasminu već u 17. stoljeću, ali službeno su stekli priznanje tek 1904. zahvaljujući mački Buster Brown.

Danas, Brownovi potomci osvojili su ne samo Ameriku, već 100 specijaliziranih vrtića već recitiraju, ali i Japan, koji ne zaostaje za američkim uzgajivačima.

Vidi također: Poštovane pasmine mačaka

Američki Bobtail

Ako usporedite popularne pasmine mačaka s fotografijama mačaka rijetkih pasmina, razlika, koja se ponekad primjećuje samo u pojedinostima, ali ovi su detalji sve! Dakle, američki kovrča ima važan detalj pokazao se kao uši kao da se uvijena unatrag. Štoviše, takva inverzija nastaje u američkim mačići ne od trenutka rođenja, već samo do 4 mjeseca života.

Anatolijanska mačka

Mačka iz arapskog poluotoka je elegantna i graciozna, dugo nogu i još mnogo toga. Napuštena mačka danas je ostala dobar lovac, ali oni koji su joj pružili utočište trebaju znati da te mačke ne znaju što bi zadržale u njihovoj hrani i kako bi spriječile da arabi Mau postane pretilo, morate posebno paziti da mačka ne prejeda.

Bengalska mačka

Uzgajivači su stvorili malu crnu panter 23 godina! Velike oči ovih mačaka pri rođenju imaju plavu boju, zatim se pretvore u sive boje i napokon dobivaju žuto-narančastu nijansu. Morate znati da bombboy voli razgovarati, ali budući da ima i tihi glas, njezina razgovaraost ne opterećuje ljubavne vlasnike.

Brazilska kratkodlaka mačka

Jaki, ljubazni, hrabri, spretni, vješti – to je sve o britanskoj, jednoj od najpopularnijih pasmina na svijetu. Međutim, vlasnici britanske mačke jedni su i svi slave njezin neovisni lik. Nije ni čudo da su Britanci nazvali "mačke za posao". Ako puno radite, ako vaš dan započne s konferencijskim pozivom u 7 sati ujutro i završava tromjesečnim izvještajem u 19 sati, britanska kratkodlaka je vaš ljubimac.Ali imajte na umu – Britanci se boje hladne. Stoga – bez pukotina i hladnih podova!

Burmanska mačka

Burma dolazi iz Burme. Prema legendi, nekoliko Europljana primilo je dar od dva mačića ove pasmine u znak zahvalnosti za pomoć u zaštiti samostana od napada. Bilo je to sredinom 20. stoljeća. I u 21. stoljeću, primjećuje se da kratkovezene mačke, slične burmanskim, žive u Tibetu. Imaju malu kosu, ali mnogo dobro razvijenih mišića i izražajnih očiju.

Burmilla

Sve takve uske, okretne i spektakularne Havane vole pokazati, privlačeći svu pozornost drugih. Odrasle mačke ove pasmine odlikuju se jednolikom smeđom bojom. Po prirodi Havane – tipičnih ekstrovertira.

Devon Rex

Ovo nije pasmina, već pjesma. Egipatski Mau razlikuje se od svih mačaka prisutnošću uzorka u obliku slova "M" iznad očiju i obrasca u obliku slova "W" na razini ušiju (to se naziva "scarab"). Pored toga, egipatski Mau nosi šminku – jasne linije koje naglašavaju oči i prolaze pod očima i jagodicama. Najčešća boja kaputa ove drevne pasmine je srebro.

Korat

Predstavnici pasmine Cornish Rex mogu se nazvati Karakul mačkama, jer je njihova vuna, bez stražnjih dlačica, uvučena u vrlo gusti val.Općenito, druga riječ iz imena, Rex, zajednička je svim mačkama s valovitom kosom. Ova je osobina rezultat mutacije gena, a uzgajivači su ga fiksirali. Danas imamo kovrčavu žuticu, koja se, kao isključivo domaća mačka, ne sviđa nacrtima, ali vole jesti. Zbog posebne strukture kukova Cornish Rexa, kandže nisu potpuno uklonjene, a vlasnik često mora napraviti manikuru za cornish.

s ostrva Mana

Minskins danas – jedna od najrjeđih pasmina mačaka, koja se također naziva "mačka-hobit". Patuljasti mačak ima kratke noge, nježnu krzno s reksidnom krznom i kamenčićem. Ljubitelji Minskina kažu da je to vrlo društvena i društvena mačka koja lako podnosi put i idealan je za one koji vole putovati.

Njemački Rex

Ruska pasmina ne ostavlja ocjene najslavnijih pasmina mačaka. Njezina neobična boja postala je znak ruskog plavog. Ruska žena posebno voli Švedsku, Finsku, Norvešku, Češku, Slovačku i Mađarsku. Plišane vune i izvrsne kvalitete Pied Pipera omogućuju ruskom Plavu da se jednako dobro osjećaju iu stanu i privatnoj kući.

Savannah

Kako je mačka postala mač aristokrat? Osnovno, meow! Da bi to učinila, morala je živjeti na azijskim ulicama bez skloništa, uhvatiti oči američkih turista i riskirati s njima u nepoznatu Ameriku. Danas, Singapur je mala mačka koja teži do 2 kilograma obojene smeđe boje ili bjelokosti.

Škotski udar

Škotski foldovi također su škotski, ali su lopovani. Njihov predak je škotska mačka Suzy, koja je iz nekog razloga u početku imala jedinstvene uši. Ona je ovu prepoznatljivu osobinu dala svojim potomcima. Ostatak nabora vrlo je sličan pravcima koji smo prethodno opisali.

Sokoke

Toyger je čisti projekt dizajna. Tako lijepo vidjeti u unutrašnjosti divljeg grabežljivca u mini formatu! Idealni igrač ima leptir na čelu i krug oznaka na obrazima. Igračka tigar još nije potpuno formirana pasmina, moguće je da će za nekoliko godina igrači biti još više grabežljivi izgled mačaka.

Cejlonska mačka

Za razliku od Italije, Amerika je poznata po objavljivanju i objavljivanju novih pasmina mačaka svijetu. Pa, Chausi pripada vrlo mladim pasminama.Chausi se temeljio na mačju trske i kućnoj mački. Potomstvo je pokazalo da je zdravo, veliko i visoka, a izvana je divlja mačka, za koju ga cijenimo obožavatelji.

šartrez

Egzotična – umjetna pasmina koja, i očigledno, podsjeća na perzijske mačke, pala je u ruke frizera. Zbog kratke vune, čak se šaljivo nazivaju "perzijskim mačkama za lijen". Još jedna razlika između egzotične kratke dlake i duge kose egzotične je naivno, pa čak i djetinjasto izraz lica. Oduprite šarmu ove mačke nemoguće.

Japanski bobtail

Ove mačke nikad ne rastu divovi, obično su male ili vrlo male. Balijani su rođeni u Tajlandu, ali to ih ne sprječava da savršeno komuniciraju sa cijelim svijetom. Takva otvorena mačka, koja želi voljeti i biti voljena, još uvijek mora izgledati!

Cymric Mačka

Ovo je ruska inačica kratkovidne mačke. Kuglasti rep, otpornost na smrzavanje i ponašanje pasa neslužbene su norme kurilske bobale pasmine. Duljina repa svakog člana pasmine je drugačija, tradicionalno se kreće od 2 do 8 kralježaka. Nedostatak repa je uopće diskvalifikacijska značajka.

laperm

Nasmijana mačka je munchkin mačka. Duljina je tri puta kraća od dužine tijela. Nogometna mačka ponekad se ponaša poput mačkoga klokanova – sjedi na kraćim leđima i podupire tijelo snažnim repom. Munchkins je dosegao naše otvorene prostore tek 2001. godine, a do sada Munchkins ne uživa posebnu popularnost.

Vidi također: Male pasmine mačaka

Maine coon

Boja boja i svijetlo plave oči portret su kraljice ljepotice mačke. Mala sibirska mačka, malo sijamska – dobivamo puno (5 kilograma) Neva Masquerade. Maska na licu dao je ovu pasminu karneval. Vlasnici također primijetiti da Neva Masquerade nikad ne tkiva intrige, apsolutno nije osvetoljubiv, i potpuno ignorira banalnu "mačkicu, mače". Samo po imenu i patronimcima i kroz "gospođo"!

Nibelung

Ovo je službena norveška pasmina. Vjeruje se da je norveška šumska mačka potekla iz … Angora, koju su putnici doveli u oštru zemlju. Mučena ljepota nije imala što učiniti, kako početi loviti, ribe i boriti se za preživljavanje. Uspjela je u tome i danas Norveška šuma je mačka koja se ne boji vode,bez hladnoće zbog svoje "dvostruke" vune i zna se povezati sa potomcima Vikinzi.

Orijentalna mačka

Kratki krupni vilenjak je mačka koja izgleda kao ris. Pasmina je umjetno uzgojena 1995. godine. Teške kosti, moćne šape, kratke repove i grabežljive mrlje potvrđuju da je izbor bio uspješan! Drago mi je što je umjetno uzgojena pasmina pixie bob pokazala izuzetno zdravo i praktički nema nasljednih bolesti.

Ragdoll

Samo sveta pasmina mačaka svojstvena je burmanskoj boji – bijelim nogama s točkastom bojom duge vune. Sveti mač Burma s dostojanstvom nosi bijele rukavice i čarape. U isto vrijeme, oči burmanskih su isključivo plave, boja ljetnog nebeskog neba. Poznati milijarder dijeli život pasmini, a od tada se vjeruje da sveta burma ima osobito dobre manire.

Sibirska mačka

Snjeguljica (rođena Snowshoe) – rođena je u američkom vrtiću, a graciozne mačke imaju veličanstvenu temperaturu i šarmantan izgled – nisu svi mačići u leglu savršeni, ali oni koji su uzeli najbolje kvalitete snijeg-shu postaju standardi mačke ljepota.

Turska angora

Britanski novinari sredinom prošlog stoljeća donijeli su dva mačića ove pasmine Van pasmine iz Turske. Mačići su nazvani Van Attila (dječak) i Van Guzeli Iskenderun (djevojka). Van Guzeli je bio zadivljen stručnjacima s bijelim kaputom crvene i bijele boje Van. Danas se prepoznaju samo klasične crveno-bijele / kremasto bijele boje Van, ili crno-bijele / plavo-bijele, bijele bjelkaste kornjače također su prihvatljive.

Gornji nabor

Himalajska točka boja vrlo je slična perzijskoj mačkoj, no potonji nikada nemaju boju. Još jedna razlika od perzijske mačke – himalajska mačka je okretnija i razigrana. Mačje mačke ne propuštaju uređenje svijeta sa sobom i rado se trče nakon sunčane zečeve.

Perzijska mačka

Bit ćete iznenađeni, ali pasmina se smatra prirodnim. Barbareski mačić, kojeg je pokupio ljubazan čovjek na jednoj od ulica Rostova na Donu, nesvjesno je položio povijest pasmine. Don tip dlačica je podijeljen u četiri vrste: goli (ili plasticine), stado, velour i četkom. Najčešće su gume (gole) mačke bez gola.

Kanadski Sfinks

Dugačka njuška, velika, razvedena na stranama ušiju, ravne jagodice i elegantno tijelo na visokim nogama – to je mačka Sankt Peterburg.Po vrsti kože, razlikuju se stručnjaci: četkica, četkica, velur, stado, goli peterboldi i ravno-vunena varijacija.

Ukrajinski Levkoy

Ne samo da je to gol, tako i lop-eared! Pa, sve 33 mačka hrane! Pasmina ove pasmine počela je 2000. godine, a prvi je predstavnik ukrajinske pasmine Levkoy rođen 2004. godine, a ime mu je Levkoy Primero. Može se raspravljati o nyashnost ove pasmine, ali ne može se ne slažete s činjenicom da je ukrajinski Levka vrlo kozmički i organski. Mnogi vjeruju da je to mačka budućnosti.

Zato smo naveli sve uzgajane mačke sa fotografijama o kojima biste trebali znati. Dijelite u komentarima koja je pasmina vaš omiljeni.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: