🐈 Mačka i pas u istoj kući: Tko je koga?

Susret mačaka s mačkama i psima: Tko je tko?

Mirna suživot dviju životinja u kući vrlo je vruća tema za nas, ljude koji vole mačke, pse i našu drugu manju braću. Ništa ljudi nije strano životinjama: mogu biti ljubomorni, agresivni, izuzetno sebični i također pod stresom. Stoga sam odlučio rasvijetliti temu prijateljskog suživota mačke i psa u kući, pogotovo jer ću se vrlo brzo morati družiti s mojom lopočarenom ljepotom s odličnim terijerom igračaka.

Razmislite o nekim varijantama životne zajednice u istoj kući.

Mačak i mačić

Ovaj tandem ne predstavlja nikakav problem. Mačići žive vrlo dobro jedan do drugog od rođenja. Iznimke su moguće ako se bebe razvijaju drugačije. Pridržavajući se savjeta o hrani, lako je smanjiti razliku u razvoju i osigurati skladan suživot.

Vidi također:

 • Britanska mačka;
 • Škotski fold;
 • Siamska mačka;
 • Perzijska mačka;
 • Tajlandska mačka;
 • Sibirska mačka.

Mačak i štene

Ovaj par će vam dati nevolje, osim za njegove bučne i aktivne igre, ali ne i više. Činjenica je da čak i ako ste dobili mačića s likom,koji po svojoj prirodi hoda sama po sebi, štene kao društveno stvorenje uskoro će podučiti mačića na mirnu i veselu simbiozu. Jedino što mogu učiniti je podijeliti hranu. Stoga je izuzetno važno znati što hraniti male mačiće.

Odrasla mačka (mačka) i mačić

Mačka, u početku, može uočiti mačića kao izuzetno ratoboran i neprijateljski, stoga morate pažljivo pratiti situaciju. Obično, nakon nekog vremena, odrasla mačka ili dobiva se koristi, pa čak i sprijateljiti mačić ili jednostavno ignorira. Slučajevi s odraslom mačkom trebaju biti lakši, jer obično mačke vrlo mirno percipiraju djecu i često se poklanjaju nad njima te se brinu o njima kao njihovoj mladosti.

Odrasli pas i mačić

Dovoljno je dobar par, ako držite situaciju pod kontrolom, i pomoći životinjama da se bolje upoznaju. Prije svega, psa mora biti shvaćeno da je vole kao i prije, ali kazna u slučaju zasluga ne može se izbjeći. Također je vaša zadaća pokazati da mali mačić treba brigu i zaštitu. U većini slučajeva, sve bi trebalo raditi, ali postoje iznimke, a onda ne možete bez pomoći profesionalca.Morat ćemo se obratiti kinologu ili zoopsikologu.

Odrasla mačka (mačka) i štene

Situacija nije tako jednostavna kao kod odraslog psa i mačića, ali da li se bojimo poteškoća. Zapamtite, mačke, u usporedbi s psima, manje su potrebne za društvo oko sebe od pasa. Mačka može ozlijediti pretjerano razigrano i dosadno štene, pa morate igrati ulogu suca u ovoj situaciji. Zaštitite štene tako da ga odrasla mačka ne povrijedi, ako je moguće, smiriti štene ili ga igrati tako da ne smeta previše njegovom odraslom drugu. U svakom slučaju, ne ostavljajte kućne ljubimce sami, barem za to razdoblje, sve dok odnos ne bude više ravnopravan.

Dvije odrasle mačke

To je kao "dvije kućanice u istoj kuhinji". Teška situacija. Sve ovisi o individualnosti karaktera obaju piranja, strpljenja i ponašanja. I nitko vam sigurno neće reći neovisno o tome jesu li prijatelji ili ne. Najvažnije je obratiti pažnju na prvo poznanstvo, a ne na žuriti, pokušavajući što je prije moguće prijateljstvo s njima, a posebno ne osloniti se na činjenicu da će oni sami shvatiti.

Bit će zanimljivo:

 • laperm;
 • American Curl;
 • Munchkin;
 • Orijentalna mačka;
 • Singapurska mačka;
 • Kanadski Sfinks.

Mačka i mačka

Ne morate biti raketni znanstvenik kako ne bi pogodili kako će se događaji takve zajednice razvijati. Postoji nekoliko mogućnosti: ili će se boriti, ili će se međusobno voljeti. Ako niste zainteresirani za uzgoj mačića, prije svega pazite da spriječite nepoželjne posljedice takvog prijateljstva.

Dvije odrasle mačke

Ovo je glupost. Mačke ne toleriraju protivnike i pokušavaju se riješiti natjecatelja što je prije moguće. U najboljem slučaju, dobivate besane noći (krik militantnih mačaka) i stan obilježen posvuda. U najgorem slučaju ozljeda i sve što je povezano s njom. Dakle, izbor je tvoja.

Želim vam snažno prijateljstvo i međusobno razumijevanje kućnih ljubimaca s vama i međusobno!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: