🐈 Cijepljenje Maine Coon - kada i što učiniti

Što učiniti maine-kunam

Maine Coon je pasmina domaćih mačaka, koju karakterizira velika veličina, izdržljivost, mobilnost. Životinje imaju nježan karakter, pahuljastu vunu i rep rakunice. Da bi mačka nastavila oduševljavati vlasnika ljepotom, morate se pobrinuti za njegovo zdravlje. Da biste to učinili, saznajte što su potrebna cijepljenja Maine Coons.

sadržaj

 • Važnost manipulacije
 • Uvjeti cijepljenja
 • Sljedeće cijepljenje
 • Cijepljenje: zaštita od bolesti
 • Cijepljenje: provesti ili ne?

Važnost manipulacije

Bilo koje mačke podliježe bolesti. Stoga je potrebno godišnje cijepljenje. Mnogi vlasnici predstavnika ove pasmine misle, hoće li cijepljenje Maine Coon?

To kažu stručnjaci prijatelj brkova treba cijepljenje, Za zaštitu ljubimca od bolesti, vlasnik je dužan slijediti preporuke liječnika. Ako osoba ima pitanja, može se savjetovati s veterinarskom klinikom.

© shutterstock

Skup potrebnih cjepiva koje mačka treba dostaviti ovisi o nizu razloga:

 • uvjeti u kojima je dijete kupljeno;
 • bio je kućni ljubimac kupljen ili pokupljen;
 • zdravstvenim uvjetima.

Bolje je kupiti mačića u vrtiću. On će biti cijepljen i zdrav. Pojedinačni raspored cijepljenih mačića Maine Coon trebao bi biti veterinar.

Uvjeti cijepljenja

Prvi put cijepljenje Maine Coon treba biti učinjeno za 2 mjeseca. Ovo je sveobuhvatno cjepivo protiv:

 • traheitis;
 • virusna infekcija;
 • klamidija;
 • paylenkopenii.

Nemojte preopteretiti tijelo mačića, odmah cijepiti protiv svih bolesti. Može potkopati imunitet. Cijepljenje za mačku Maine Coon imenuje se prema određenom rasporedu.

Izvršite prvu inokulaciju Maine Coon na godinu dana. Potrebna radnja za dovršetak do 3 mjeseca ili nakon 8.

Potrebno je promatrati pravilo jer se tijekom razdoblja promjena zuba, koja će se odvijati od 4 do 7-8 mjeseci, oslabljen imunitet predstavnika pasmine.

Potrebno je cijepiti kućnog ljubimca ako je potpuno zdrav. Prije predstojećeg uvođenja cjepiva, životinje dobivaju antihelmintički lijek unaprijed. Potrebno je obrađivati ​​ljubimce iz buha i krpelja 7-10 dana prije početka postupka. Drugo cijepljenje se stavlja u 3 mjeseca zajedno s primjenom cjepiva protiv bjesnoće.

Veterinar pregledava i mjeri temperaturu kućnog ljubimca prije nego što su Maine Cooni cijepljeni. Kad je patologija ili prisutnost bolesti, manipulacija prenesena, U klinici možete dobiti dopis o približnom rasporedu cijepljenja.

Neželjeno je provoditi uvođenje lijeka kod kuće. Neodgovarajuće pohranjivanje cjepiva ili pakiranja može promijeniti lijekove i naštetiti članu pasmine. Da biste unijeli cjepivo, morate se obratiti stručnjaku za veterinarsku kliniku.

© shutterstock

Sljedeće cijepljenje

Kada je prvi dio rasporeda završen, ponovljena zaštita predstavnika pasmine od bolesti provodi se u dobi od 1 godine. Tada se manipulacija mora ponoviti jednom godišnje. Redovita cijepljenja Maine Coon potrebna su za održavanje zdravlja i zaštitu tijela. Vlasnik, koji je odbio slijediti preporuke liječnika, ne daje kućnog ljubimca pravilnu njegu.

Cijepljenje Maine Coon je obavezno u slučaju:

 • vlasnik namjerava poslati mačku na izložbu;
 • putovanja u prirodu;
 • parenja.

Premještanje u inozemstvo obvezuje vlasnika da uzme životinju putovnicu s naznakom svih isporučenih cjepiva. Inače, odlazak neće biti moguć.

Cijepljenje: zaštita od bolesti

Kakve su potrebne cijepljenja za maine coon? Obvezno je staviti cjepivo protiv bjesnoće.Kontakt s ulicom i drugim životinjama ne utječe na potrebu njezine provedbe. Bolest je smrtonosna, kako za kućnog ljubimca tako i za svoje vlasnike. stoga cijepljenje bjesnoće je obavezno.

Cijepljenje se vrši ne prije nego što kućni ljubimac dosegne dob od 3 mjeseca. Cijepljenje Maine Coon svake godine.

Postoje i druga cijepljenja koja se trebaju staviti na mačku. Pet se mora cijepiti protiv:

 • Kuga, infekcija. Drži se kao da dijete prestaje hraniti majčino mlijeko.
 • Virusne bolesti. Lijek se daje životinji jednom godišnje.
 • Leukemija. Zaštita protiv bolesti mora se provoditi kad maine-kund dosegne dob od jedne godine. Uprava cjepiva ne jamči 100% zaštitu. Stoga je potrebno izvršiti manipulaciju kada je domaćin siguran da će mačka biti zanemarena.

Izvođenje cijepljenja, morate strogo slijediti raspored.

Cijepljenje: provesti ili ne?

Trenutačno postoje različiti stavovi na cijepljenje. Vlasnici razmišljaju: Je li vrijedno cijepiti Maine Coon mačak? Neki stručnjaci vjeruju da uvođenje cjepiva inhibira proizvodnju imuniteta.Vjeruje se da cjepiva imaju koristi samo u prvim mjesecima života životinje.

Poznato je mišljenje veterinara. Potrebno je cijepiti mačke. Ako cijepljenje nije učinjeno, životinje neće biti dopušteno da uđu na mnoga mjesta. Necijepljeni predstavnik pasmine može se lako razboljeti.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: