🐈 9 razloga zašto mačak mirisne iz usta

Što učiniti, mačić mirisa iz usta?

1

Zdrava životinja ima loš dah u mačiću, ali nije oštra. Ako je sve normalno s njim, onda on nije salivating, a sama mačka je aktivna i vesela s dobrim apetitom. U drugim slučajevima, bolest se može pojaviti.

sadržaj

 • Glavni uzroci problema su:
 • Promjena zuba
 • Hrana ili razmažena hrana
 • Vanjsko tijelo u ustima
 • Virusi i njihovi učinci
 • Tatar je ozbiljan problem
 • Bolesti zuba u ranom djetinjstvu
 • Salivare
 • Tumor se može dogoditi s mačići
 • Sistemske bolesti
 • Nedostatak higijene
 • Kemijski miris
 • Savjeti i trikovi
 • Kako se brinuti za mačića:

Mali mačić u kući je odmor i neprestano povišena raspoloženja. Ali mnogi se suočavaju s problemom "zašto mačak miris iz usta"? Ovo je neugodna situacija, uzrok može biti nekoliko opcija.

Glavni uzroci problema su:

 1. Promjena zubi;
 2. hrane;
 3. Kosti ili niz;
 4. virusi;
 5. Tartar;
 6. bolesti;
 7. bubri;
 8. Sistemske bolesti;
 9. Povreda oralne higijene.

To su glavne opcije, ali mogu biti i drugi razlozi koji se odnose na bolesti unutarnjih organa. Sada razmotrite pojedinosti svakog od njih.

© shutterstock

Promjena zuba

Tijekom mijenjanja mliječnih zubi i mačjeg bića može biti loš dah. Oko zuba može biti crveni rub. Tijekom tog razdoblja može doći do neugodnog mirisa iz usta. Ovo je normalni proces i obrada nisu potrebni. Promjena zuba odvija se u dobi od 4 do 8 mjeseci, Pomoć je potrebna samo ako zubi rastu neispravno ili ometaju lukove prijatelju. U takvoj situaciji, svakako posjetite veterinara.

Hrana ili razmažena hrana

Kućni ljubimci vole istražiti kuhinju i smeće za hranu. Kao rezultat toga mačka može pronaći ostatke stare kobasice ili ribe. Ta situacija može uzrokovati ne samo užasan miris, već i izazvati druge bolesti., Nadalje, nedostajući proizvodi mogu uzrokovati niz drugih ozbiljnih problema. Stoga pažljivo očistite pustošenu hranu. Ponekad slaba kvaliteta gotova suha hrana također može uzrokovati neugodne mirise.

Veterini preporučuju hranidbu životinje istom hranom, a ne proizvođače koji se stalno mijenjaju. Također odaberite optimalni feed u odnosu na omjer cijene i kvalitete. Ako kombinirate drugu hranu, postoji neravnoteža u prehrani.

Vanjsko tijelo u ustima

Problem može biti strano tijelo: kost, nit.Poput ljudi, takve stvari su između zuba i zubnog mesa su ozlijeđene. Time uzrokuje krvarenje.

Virusi i njihovi učinci

Mačići često pate od kaliciviroze ili rinotraheitisa. To su zarazne bolesti koje utječu na sluznicu usta. U šupljini pojavljuju se čirevi, drooling, kao i reprodukcija mikroorganizama i javlja se miris iz usta.

Tatar je ozbiljan problem

Ovaj problem se ne pojavljuje kod pravilne prehrane i ugriza kod mačića. U ranoj dobi, tartar se pojavljuje samo kao posljedica drugih povezanih bolesti. Plaque plijen zubnom caklinom i iritira desni. Tada se mačić razbije iz usta.

© shutterstock

Bolesti zuba u ranom djetinjstvu

Kod mačića, kao kod djece, može doći do traume zubi, zuba, karijesa i drugih bolesti. Ako je nekoliko zuba oštećeno, životinja će jesti s jedne strane, smanjujući opterećenje zdravih zuba. Početi će se pojaviti racija i bit će bolest.

Salivare

U ustima, slina stalno prekriva sluznicu, čime se štiti od oštećenja. Veća količina se luči tijekom obroka kako bi se sigurno progutala hranu. Ako je slina mala, možete osjetiti ozljede kada jedete.

Ako postoji malo sline, onda suha hrana će ozlijediti desni i jezik, što dovodi do upale. Ako, naprotiv, postoji višak sline, brada će se početi upaliti u mjestima gdje se slina stalno ispušta iz usta djeteta. Sve to će dovesti do razvoja mikroorganizama i iz usta mačića može smrditi.

Tumor se može dogoditi s mačići

Tumori su vrlo rijetki kod beba, ali takav je uzrok i moguć i uzrokuje neugodan miris. Najčešći tumor jezika. Uz pogoršanje problema, postoji krvarenje, a dijete ne može normalno jesti i oprati.

Sistemske bolesti

Bilo koja bolest utječe na cijelo tijelo i njegov uravnoteženi rad. Kada bolest bubrega pogorša metabolički proces i pojavljuje se jak miris amonijaka. U bolestima gastrointestinalnog trakta može doći do specifičnog mirisa.

Nedostatak higijene

Naravno, mačići ne oprljaju zube, a uz pravilnu prehranu i održavanje u čistim uvjetima to nije potrebno. S vremena na vrijeme je potrebno samo veterinarski profilaktički pregled. Tako da ako postoji bolest, onda ga izliječite u početnoj fazi.Loše je kada je bolest u razvoju.

© shutterstock

Ako životinja ima rođendan od pogrešnog ugriza i jede meku hranu, preporuča se četkati zube.

Kemijski miris

Ako smatrate da životinja ima kemijski miris iz ustima, najvjerojatnije to ukazuje na razvoj dijabetesa. Ova bolest može se pojaviti u bilo kojoj dobi i važno je ne odgoditi njegovo liječenje. Također u ovom slučaju postoji stalna želja za pićem, učestalo mokrenje, povećani apetit i gubitak težine.

Savjeti i trikovi

Ako mačić mirisne iz usta, odmah se savjetujte s veterinarom za savjet. Ako iz nekog razloga ne možete to učiniti hitno, onda prvo pažljivo pregledajte usta. Ako vidite strano tijelo, jednostavno je uklonite. To je hitna potreba.

Kako se brinuti za mačića:

 • Pravilno uravnotežena prehrana;
 • Higijenska skrb;
 • Čišćenje usta;
 • Pravodobno liječenje i pregled.

Glavna stvar je zdravlje pa gledajte stanje životinje i odmah reagirajte na promjene u ponašanju i stanju., Bolje je pokazati specijalistu jednom nego propustiti početak bolesti i započeti ga. Balansirana prehrana, koja sadrži esencijalne vitamine, minerale i elemente u tragovima, sprječava pojavu neugodnih mirisa. Očistite šupljinu posebnim četkicom i tijestom, a onda sve mora proći. Nemojte zanemariti zdravlje životinje, a onda će vam donijeti samo radost i pozitivne emocije.

Pet se s vremena na vrijeme treba pokazati veterinaru, čak i ako očigledno nema problema. Uzroci lošeg daha u mačiću su višestruki, pa ne biste trebali sami lijekirati. Pravovremeni posjet stručnjaku omogućit će vam otkrivanje bolesti u ranoj fazi i uklanjanje bolesti bez oštećenja zdravlja. Obavezno slijedite preporuke liječnika za njegu i prehranu. Zapamtite, zdravlje vašeg ljubimca je samo u vašim rijekama. Nemojte ga pokrenuti u djetinjstvu, kako ne biste stvorili probleme za život životinje.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: