🐈 Kota povraća crve - što treba učiniti

Što učiniti kad je mačka povraćala crve

Često je vrlo teško odrediti da je kućni ljubimac zaražen crvima. Vlasnici će saznati o ovoj bolesti samo nakon što je mačka povraćala crve. Neki ljudi misle da ako je životinja bolestan od crva, oni više nisu tamo, ali, u pravilu, ovo je pogrešno mišljenje.

sadržaj

 • Što su crvi
 • Koji crvi su mačke
 • Što učiniti ako je mačka zaražena crvima
 • Može li se osoba zaraziti od mačke
 • Što učiniti ako mačka iscrpljuje crve

Ako kućni ljubimac ima zadebljane crve, onda je ovo alarmantan znak, što znači da:

 • ugovorio je parazite;
 • U tijelu životinje postoji mnogo crva s kojima može povraćati.

Stoga je potrebno odmah započeti liječenje, inače čak može dovesti do smrti životinje.

Što su crvi

Mačke mogu lako pokupiti razne E. coli, uključujući crve, tako da mogu povraćati.

Ako je parazit ušao u tijelo životinje, pojavljuje se niz simptoma. Ali postoje i slučajevi kada nema simptoma sve dok ih nema u tijelu kućnog ljubimca.

A osoba uči o parazitima samo kad je mačka bolesna s crvima.Neke vrste mogu se lako prenositi od osobe do životinje, i obrnuto. Stoga je neophodno stalno provoditi prevenciju svih životinja i ne zaboraviti na sebe.

© shutterstock

Koji crvi su mačke

Najčešći su okruglice koje mogu povraćati ljubimca. Izvana, izgledaju poput gliste, mogu biti i do 10 centimetara duljine. Životinja može podići ove parazite apsolutno na bilo koji način., Na primjer, mačići kroz majčino mlijeko i odrasli od drugih životinja. Najpoznatija svilena zvonjava se zove hookworm. Mala je u usporedbi s ostalima, u pravilu je manja od 2 centimetra.

Najčešće se naseljavaju u crijevima. Ti crvi se hrane krvlju životinje pa ih treba brzo ukloniti kako bi izbjegli druge bolesti. U pravilu, jaja tih parazita dolaze s izmetom, ili kada je životinja bolesna i zaraziti druge.

Još uvijek postoje dugački i ravni crvi, oni su najveći, a mogu biti duljine oko 70 centimetara, Nakon što se zarazi s ovim parazitom, mačka se može izvaditi od crva. U pravilu, životinje postaju zaražene ovim crvima kroz izmet glodavaca zaraženih buhama.U izmetu kućnog ljubimca možete vidjeti jaja koja izgledaju poput zrna riže. Stoga, ako je mačka povraćala duga crv, posavjetujte se s liječnikom.

Pored crijevnih parazita, postoje pluća, koja utječu na pluća. U pravilu, životinja počinje kašljati i gušiti, može povraćati. Stoga, ako vaš ljubimac ima takve simptome, odmah se obratite veterinarskoj klinici.

Što učiniti ako je mačka zaražena crvima

Ako je mačić povraćao crve, hitno ga odvesti k veterinaru. Samo će on moći potvrditi bolest nakon provedene serije ispita. Ne biste trebali sami napraviti dijagnozu, jer možda nisu paraziti. Također, nemojte liječiti svog ljubimca bez savjetovanja s liječnikom. Uostalom, za svaku vrstu crva potreban je određeni lijek.

Vidi također: Pregled tableta iz crva za mačke

Također, nemojte koristiti širok spektar lijekova, oni mogu samo naštetiti i uzrokovati simptome kao što su proljev i slabost, osim toga, ljubimac može povraćati.

Može li se osoba zaraziti od mačke

Naravno, to može, jer mačka je isti nosilac kao i ljudi. Pogotovo ako životinja živi u kući.Djeca vrlo lako mogu pokupiti ove parazite, nakon čega može doći do velikih zdravstvenih problema. Da biste izbjegli takve probleme treba provesti preventivne radnje.

 • Držite mačku u kući.
 • Pobrinite se da druge životinje nemaju parazita.
 • Slijedite pravila higijene.
 • Kupi dobar alat za prevenciju.

© shutterstock

Sredstva za prevenciju mogu biti u tabletama ili suspenzijama, a mogu se kupiti apsolutno u bilo kojoj trgovini za kućne ljubimce. Također je potrebno odabrati lijek prema dobi, jer za odraslu mačku lijek koji je namijenjen mačiću neće raditi.

Što učiniti ako mačka iscrpljuje crve

Ako ljubimac povravi crve, nemojte paničariti, ali morate poduzeti mjere, jer životinja može početi opijati. Prvo, pokažite svog ljubimca veterinaru. Ako mačka jede sirovo meso ili iz stola vlasnika, tada postoji velika vjerojatnost da su crvi. Ovi paraziti mogu ući u tijelo životinje na apsolutno bilo koji način. Pogotovo ako je mačić mali, znatiželjan je i penje se svugdje gdje je to potrebno i gdje nije potrebno.

Da biste izbjegli takvu neugodnu situaciju, trebate slijediti neka pravila.:

 • Dobro isperite proizvode koje dajete svom ljubimcu, tako da ne povraćate.
 • Ako je to sirovo meso ili riba, onda je najprije potrebno zamrznuti ili uliti kipuću vodu.
 • Pazite da cijepete bebu i onda ćete biti u redu.

Svaki vlasnik treba zapamtiti da zdravlje ljubimca, prije svega, ovisi o njemu. Slijedite sva gore navedena pravila, a vaš mačić nikad neće biti nositelj parazita., Također je poželjno da imate vlastiti veterinar, koji će, u potrebi, moći pomoći u bilo kojem trenutku. Uostalom, životinje, poput ljudi, ne trebaju samo pravilnu prehranu i njegu, već i redoviti fizički pregled.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: