🐈 4 načina da se mačka pojede

Što učiniti da mačka jede

S vremena na vrijeme, svaki ljubimac pokazuje nedostatak apetita. Kako napraviti mačku jesti i hoće li to učiniti? Mnogo ovisi o razlozima zašto on odbija to učiniti.

sadržaj

  • Apetit je otišao zbog bolesti
  • Mačka je nestašna, odbijajući hranu

Apetit je otišao zbog bolesti

Ako mačka uhvati bolest, nedostatak apetita je prirodna reakcija tijela. U međuvremenu, životinja treba snage za borbu protiv bolesti, tako da ne možete dopustiti dugotrajno gladovanje. Nakon jednog dana, najviše dva, morate pokušati prisiliti mačku da jede.

© shutterstock

Postoji nekoliko načina:

  1. Namazati gumi s nečim ukusnim, zavodeći kućnog ljubimca i prisiljavajući se na probuditi apetit.
  2. Ulijte tekuću hranu iz pipete ili štrcaljke, usmjeravajući je na kut između molara. Po prvi put će biti dovoljno trideset grama mlijeka ili bujona. Tada morate pričekati nekoliko sati, i, ako povraćanje ne slijedi, ponovite postupak. Sada možete dati više hrane. Često mačke odbijaju jesti zbog problema s gastrointestinalnim traktom, što može biti popraćeno povraćanjem.
  3. Drugi način da se hrana je staviti ljubimac na svoju lijevu ruku,poput beba; uzeti mali komad mesa, jetre ili ribe, otvoriti mačku usta i gurati hranu u kut između molara. Zatim čvrsto držite čeljust i pričekajte nekoliko sekundi. Životinja instinktivno proguta hranu. I ponovite nekoliko puta.
  4. Čini se da mačka ne jede ništa zbog hladnoće. Nema smisla za miris, tako da on ne razumije da je pred njim njegov omiljeni snack. Potrebno je pokušati izliječiti siromašnog čovjeka što je brže moguće i zagrijati hranu prije nego ga stavite u tanjur. Kad je topao, izlučuje oštrije mirise. Tako će se pokazati da ljubimac ide na hranu i probati. I onda – to će ići.

Za hranjenje mačke silom tijekom bolesti može imati dugo vremena – sve do potpunog oporavka. Morate biti strpljivi i ne izgubiti srce. Još važnije, od hrane, dajte vodu za kućne ljubimce. To je sigurno da će tijelo brzo proći. Ako životinja također odbija piti, možete je prisiliti istom pipetom ili špricom. Još gore od ovoga sigurno neće.

Mačka je nestašna, odbijajući hranu

Često se događa da se mačka naviknuta hraniti od nekog može kategorizirano odbiti jesti drugu hranu.I vlasnik više nije u stanju kupiti takvu hranu, ili je bio zabranjen od strane veterinara. Nagla promjena prehrane uzrokovat će prirodan prosvjed u životinji. Kako bi se priviknuli na nove uvjete kućnog ljubimca treba postupno.

Možete staviti nekoliko komada druge hrane u tanjur s uobičajenom hranom. I svaki put udio nove hrane za povećanje, a stari za smanjenje. Tijekom vremena, kućni ljubimac će naviknuti na prirodne proizvode i neće ni primijetiti nedostatak hrane.

© shutterstock

Ako prisilite mačku da jede ovako lukav način, to ne radi, dobro … Morat ćemo pustiti situaciju. Zdrava životinja neće dugo moći bez hrane. A nakon dana ili dva, ona će ići sama u zdjelu i jesti ono što su dali. Glavna stvar je stalno ažuriranje hrane, tako da se ne pogoršava, a ne da se "dovede" do blagog lišenja kućnog ljubimca. Gladne oči pune boli, svatko tko vas može odreći – to je razumljivo. Ali morate ostati po svaku cijenu!

Čini se da je stvaranje mačke jesti na bilo koji način nemoguće. Najvjerojatnije ima ozbiljne zdravstvene probleme. Ako dani prođu, a apetit ne bude bolji, a ljubimac gladuje, gura sve što mu je dano, morate otići u kliniku, Možda ćete morati staviti potporne kapljice za životinje sve dok situacija nije normalna.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: