🐈 6 metoda za smirivanje mačke kad pita mačka kod kuće

Što učiniti ako mačka želi mačku – kako se smiriti

Profesionalni uzgajivači mača i jednostavni ljubitelji ovih slatka fluffija prije ili kasnije suočavaju se s problemom kada životinja treba hodati. Ako mačka pita mačku kako je smiriti kod kuće i vrijedi li? U ovom trenutku, životinja počinje ponašati se prilično aktivno – često zove mačka, počinje ljuljanje na podu, ima čest poriv za mokrenjem. Vlasnici takvog ponašanja mačke donose nelagodu. Osim toga, češće je potrebno čistiti čopor za mačak, a noćne pjesme voljenih jednostavno ne smiju spavati.

sadržaj

 • Kako se njezino omiljeno ponašanje mijenja kad mu treba partner
 • Što treba učiniti kako bi se smirila mačka
 • Što trebam učiniti da ne koristim lijekove?
 • Veterinarske metode
 • Pro i kontra sterilizacije
 • Narodni načini pomoći životinji
 • Što tražiti

Razdoblje kada mačka želi i traži mačku traje 2 tjedna. Žena odrasle osobe osjeća potrebu da se udaju 3 puta godišnje.

Nekim ljubiteljima kućnih ljubimaca dopušteno je driftanje. Pružite prirodu rješavanju problema kako to hoće. Ako mačka i dalje živi istim životom kao i uvijek, ona sama traži mačku, a vlasnici su tada prisiljeni riješiti problem rastućih mačića.Nakon rođenja, bebe se priključuju na sve moguće načine.

© shutterstock

Kako se njezino omiljeno ponašanje mijenja kad mu treba partner

Fluffies postaju vrlo aktivne u ovom trenutku, jer se razina hormona dramatično povećava. U ograničenom prostoru, mačka nema gdje staviti višak energije. Ona može pokazati agresiju prema drugim kućnim ljubimcima, s kojima je prethodno imala potpuno ravnopravne odnose.

Vidi također: Kako znati da mačka želi mačku

Posebno se pojavljuju mnogi problemi kada psi i mačke žive zajedno u obitelji., Velike životinje mogu, u slučaju agresije sa strane maca, nanijeti ozljedu na nju. Tijekom takvog razdoblja mnogo ovisi o položaju vlasnika. Ako uspiju smiriti strasti, uzgajati potencijalno suprotstavljene životinje, tada se problemi mogu izbjeći.

U slučaju značajne ekscitabilnosti, ljepotu baleena počinje označavati područje ne samo trljanjem njuške s predmetima već i urinom. Osim toga, životinja može početi ogrebotati namještaj – i to je značajan gubitak udobnosti kod kuće. Da biste izbjegli takve probleme, morate se pobrinuti za životinju.

Što treba učiniti kako bi se smirila mačka

Nemir koji prati prirodnu potrebu reproduktivne funkcije životinje lako se uklanja. Da biste to učinili, poduzmite sljedeće mjere:

 1. neki vlasnici jednostavno zaključavaju životinju za toplinu u odvojenoj sobi – kupaonicu;
 2. ograničiti boravak u spavaćim sobama, dnevnim boravcima, kuhinji;
 3. pokušajte smiriti mačku koja želi mačku s narodnim lijekovima;
 4. pokušajte riješiti problem mačkom;
 5. usmjeriti višak energije životinje u igri;
 6. posegnuti za pomoć veterinarskim lijekovima.

Teško je nedvosmisleno reći koji je od načina najbolji – sve ovisi o specifičnoj situaciji.

Što trebam učiniti da ne koristim lijekove?

Opcija kada pepeljica izolira sobu, kontroverzna. Za kućne ljubimce, koji su stalno u sobi, ovaj izlaz neće donijeti značajne neugodnosti. Bez ikakve pozornosti, počinje se ponašati mirnije. Ako se mačka koristi za stalne šetnje na ulici, to je prilično stresna situacija.

Vidi također: U kojoj dobi mačka počinje tražiti mačku?

Mnogi vlasnici pokušavaju pomoći mačiću kad želi mačku, koja je uključila u igranje na otvorenom. Glatke ljepote rastresene su od problema, troše višak energije. Djeca sudjeluju u takvim igrama. Užitak se ispostavlja uzajamno.

© shutterstock

Nemojte popravljati higijenske čimbenike. Mačke, koje su prirodno uredne životinje, tijekom estrusa postaju još zahtjevnije za vanjske uvjete. Ne vrijeme, čisti WC mogu izazvati iritaciju i agresiju kućnih ljubimaca. Ona može naći mjesto za zahod ne na uobičajenom mjestu, ali gdje to smatra fit. Kako ne biste stvorili dodatne probleme češće čistite ladicu.

Za uzgajivače je pitanje topline riješeno na profesionalnoj razini. Pokupila se mačka iste pasmine, poznaje se, a u dogledno vrijeme rađaju se slatka rodovska beba.

Veterinarske metode

Moderna znanost predlaže da ne traumatizira brkove, a ne da se zamara pitanjem – gdje da daju mačiće. Postoji nekoliko načina da se smiri mačka koja traži mačku. To su lijekovi koji smanjuju razinu hormona, imaju smirujući učinak na životinju. Više se radikalnih mjera pribjegavaju kad takvi načini smirivanja životinje nemaju pravi učinak.

Za lijekove za rješavanje problema estrusa kod kućnih ljubimaca uključuju se:

 • Biljne infuzije ("Cat Bayun");
 • Kapi ("Anti Stress");
 • suspenzija;
 • tablete;
 • Razne injekcije ("Kovinan").

Prije nego što odlučite o izboru sredstava, valja napomenuti da svi imaju nuspojave na životinjskom tijelu. Samostalno donošenje odluke o takvom pitanju opasno je za zdravlje vašeg ljubimca.

Vidi također: Trajanje estrusa kod mačaka

U nekim slučajevima, veterinari preporučuju sterilizaciju mačke. Prije nego što odlučite na takav korak, trebali biste procijeniti sve prednosti i nedostatke.

Pro i kontra sterilizacije

Pozitivni aspekti takve operacije uključuju:

 • rješavanje problema estrusa jednom zauvijek;
 • 100% rezultat.
 • Udobni uvjeti za rad.

Problemi koji mogu pratiti kirurgija uključuju:

 • Financijski troškovi operacije;
 • U životinji se odvijaju nepovratne promjene;
 • Ako želite imati mačića, to će biti nemoguće.

Za mnoge ljude, troškovi životinjske sterilizacije su značajni. Stoga, sa svim pouzdanošću, svi vlasnici brkova ne posjeduju ovu metodu.

© shutterstock

Nakon kirurške intervencije u tijelu od pahuljica, hormoni se prestanu proizvoditi. Priroda životinje se mijenja. Mačka postaje lijena, spava puno i jede. Razigrana životinja pretvara se u sporu domaću lijenost. Sjedili stil života, koji počinje voditi omiljenu, pretvara je u snažno dobivanjem težine mačka. Metabolizam je prekinut. Pretilost, problemi s jetrom i srcem pojavljuju se kao popratne bolesti.

Čitaj također: Sterilizacija mačke tijekom estrusa

Osim toga, ako želite imati mačića od ljubimca i nastaviti utrku nakon njezine smrti (a doba mačke nije dugo), ta mogućnost više neće biti stvarna.

Narodni načini pomoći životinji

Dugogodišnje iskustvo zajedničkog života mačaka i ljudi omogućilo nam je da prepoznamo narodne lijekove kako bi smirili mačku. K Biljke koje pomažu vašem omiljenom ljubimcu se smiruju tijekom teškog razdoblja:

 • odlicno;
 • kamilice;
 • Melissa;
 • Motherwort.

Neki stručnjaci preporučuju korištenje valerijana u takvim situacijama. Međutim, ovo pitanje je prilično nejasno. Ako razmotrite kakav učinak ove biljke ima na životinju, vjerojatno je takav lijek lakše smiriti mačku.

Broilovi bilja daruju dva puta dnevno. Češća uporaba sredstava može učiniti mački letargično, apatično. Takve metode su prihvatljive za relativno mirne životinje. Životinje iz istočnih pasmina su temperamentnije, mogu razviti estrus 4 puta godišnje., Ponašanje u određenom razdoblju kod takvih mačaka je agresivnije. Prema tome, radikalne mjere potrebne su za rješavanje većeg problema. Veterinarski lijekovi pomažu u takvim slučajevima. Da bi se postigao maksimalni učinak treba pokazati specijalist za kućne ljubimce. On će propisati potrebna sredstva za smirivanje životinje.

© shutterstock

Što tražiti

Posebno oprezni odnosi zahtijevaju hormonske lijekove. Njihovu upotrebu treba provesti prema shemi, koja je pridodana uputama. Lijekovi ove akcije mogu uzrokovati bolesti maternice – raka, gubljenja, bolesti jajnika, mliječnih žlijezda. Stoga, hormonske lijekove možete koristiti 1-2 puta. Stalna uporaba takvih lijekova neprihvatljiva je.

Prije nego počnete koristiti lijekove kako biste spriječili estrus, morate pročitati upute i strogo slijediti upute.

Vlasnici skrbi, za koje je mačka član obitelji, odgovorno pristupaju pitanju agresivnosti životinje tijekom estrusa. Razumijevajući da je moguće i nužno smiriti lov, oni odabiru najprihvatljiviju opciju za životinju.U ovom slučaju, zdravlje kućnog ljubimca treba biti minimalna šteta. Kućanstva bi trebala posvetiti više pozornosti svojim voljenima tijekom tog razdoblja, ali istodobno, ublažiti životinju manje, udara ga, kako ne bi izazvala.

Nakon savjetovanja stručnjaka, uravnotežene prehrane, stvaranje ugodnih uvjeta može riješiti probleme koji se javljaju tijekom estrusa u životinji, kako za vlasnike tako i za maca.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: