🐈 13 razloga zbog kojih je mačka prestala jesti - kako se hraniti

Što učiniti ako mačka prestane jesti

Ako je mačka prestala jesti, trebali biste biti upozoreni ovim ponašanjem svog ljubimca. Ovo je neobičan fenomen, jer u bilo kojoj dobi životinja treba hranu da prima vitalnu energiju. U nekim slučajevima, ovaj problem može dovesti do nepovratnih posljedica koje ugrožavaju ne samo zdravlje, već i život vaše mačke.

sadržaj

 • Glavni razlozi nedostatka apetita u mačiću
 • Rješavanje problema

Vlasnici kućnih ljubimaca postaju privrženi njima i počinju se jako brinuti ako im se kućni ljubimci osjećaju loše, imaju umoran izgled. Pogotovo ako je mačka naglo prestala jesti, iako je uvijek imao izvrstan apetit.

Glavni razlozi nedostatka apetita u mačiću

Što učiniti kad mačka prestane jesti? Prvo morate otkriti što je uzrokovalo takve promjene u ponašanju životinje. Postoje takvi glavni razlozi zašto mačke prestanu jesti:

 • 1. Crvi.

Često, mačke prestanu jesti kada imaju različite parazite u tijelu, što može izazvati slabost i bolne uvjete u životinji. Crvi apsorbiraju sve hranjive tvari., ulazeći u tijelo mačke s hranom, tako da gubi interes za hranom.

 • 2.Nizak hemoglobin.

Ako mačka prestane jesti, trebali biste saznati ima li anemija. Vrlo često, zbog toga mačke počinju odbijati hranu. Osim toga, životinja izgleda tromo i stalno spava.

 • 3. Dijabetes.

© shutterstock

Karakteristična manifestacija je gubitak apetita i žeđi. Mačka naglo počinje piti puno vode. Simptomi se nadopunjuju čestim mokrenjem i gubitkom težine.

 • 4. Zubni problemi.

Životinja može odbiti jesti zbog problema s zubima ili desnima.

Upalne i infektivne bolesti usne šupljine mogu uzrokovati da mačka odbije jesti, jer bolna senzacija ometa normalno žvakanje hrane.

 • 5. Poremećaj bubrega.

Bubrezi su izravno uključeni u proces čišćenja krvi i uklanjanja toksina iz tijela. Zbog kršenja rada ovog tijela u tijelu se nakuplja veliki broj toksičnih tvari. Dođe do intoksikacije, koja uzrokuje gubitak apetita.

 • 6. Problemi s gušteračom.

Pancreatitis je upala gušterače, koju životinje često vrlo teško podnose. Oni prestanu jesti i postati letargični.Povraćanje i proljev također se mogu pojaviti. Često, pečata pate od pankreatitisa koji konzumiraju razmažena hrana.

 • 7. Bolesti želuca.

Čir na želucu je bolest koja se često prati gubitkom interesa u hrani. Kod mačaka bolest nije vrlo česta, ali još uvijek postoji takva mogućnost. također kućni ljubimac prestaje jesti kada je zaražena crijevnom gripom.

 • 8. Upalni crijevni sindrom.

Mačke s takvom dijagnozom jedu vrlo malo. Zubne membrane gastrointestinalnog trakta otekle, što sprječava normalnu probavu hrane. Kao rezultat, mačka ne želi jesti.

 • 9. Otrovanje.

Kada jedete otrovne biljke, štetne kemikalije, životinja može povraćati, a kao rezultat gubitka apetita.

© shutterstock

 • 10. Kastracija.

Na dan operacije i nakon nekog vremena mačka može odbiti hranu. Čim se životinja odmakne od anestezije i dođe do osjetila, apetit će se sigurno vratiti. Postoji čak i opasnost da će se značajno povećati, tako da je u postoperativnom razdoblju vrlo važno osigurati da mačka ne prejeda.

 • 11. Stresne situacije.

Često mačke prestaju jesti zbog stresa (promjena stanovanja, pojava novog člana obitelji u kući, itd.) Identificiranjem i otklanjanjem uzroka stresa, pomoći će vašem ljubimcu da ponovno privede apetit.

 • 12.Prljava jela.
 • 13. Deterdženti i sredstva za čišćenje.

Ako koristite deterdžente za čišćenje posuda za mačke, budite spremni za činjenicu da će vaša mačka prestati jesti. Miris vaših kućnih ljubimaca je mnogo jači od našeg, tako da mogu mirisati čak i minimalni miris.

Rješavanje problema

Ako se mačka prestala jesti i piti, trebali biste potražiti pomoć od veterinara.

Gubitak apetita može se pojaviti iz raznih razloga. Samo iskusni stručnjak može ispravno dijagnosticirati. On će saznati zašto životinja odbija hranu i govori vam što da radite. Ako je potrebno, postavite skup instrumentalnih i laboratorijskih pregleda. Nakon dijagnoze, vaš će ljubimac biti tretiran.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: