🐈 4 razloga zašto mačka označava u kući - što učiniti

Što učiniti ako mačka označava u kući

Vrlo često se vlasnici pitaju što bi trebali učiniti ako se mačka označi u stanu, presvlaka namještaja je žuta, lokve oko kuće nisu ugodne, što ne samo da lebdi u zraku već prožima i sve predmete – to je noćna mora za čistog vlasnika. Da biste odstranili mačku da označi teritorij, najprije morate shvatiti što je oznaka i zašto to radi.

sadržaj

 • Što je naljepnica?
 • Što mačke ostavljaju oznake za
  • Među razlozima su:
 • Zašto neodređena mačka oznaka
 • Što učiniti ovisno o razlozima
 • Kako ukloniti neugodan miris
  • Praktični alati za uklanjanje mirisa
 • Popularni načini rješavanja označavanja

Što je naljepnica?

Neki su čvrsto uvjereni da samo mačke mogu označiti teritorij, ali mačke također mogu to učiniti, sterilizirane, osobito tijekom estrusa.

Prije početka borbe s oznakama, potrebno je razumjeti – životinja je upravo izišla iz potrebe, ili je zapravo mačka počela označavati.

Ako to nije bio jedan slučaj, trebate razmišljati. Ako mačka želi isprazniti, potrebno je sjediti, a više tijekom pražnjenja tekućine nego tijekom pečenja.To može ukazivati ​​na bolest mokrenja životinje, stoga svakako započnite putovanje veterinari.

Ali mačka uvijek ne označava gore navedeni teritorij na inducirani način. Može ostaviti trag na kandžama, koji će također dati određeni miris. Također, mačke počinju obilježavati uglove i komade namještaja – jer to utječu na njih.

Ako kućni ljubimac ima naviku da radi svoje mokro poslovanje, postoji svibanj biti određen razlog za to. Na primjer, stresna situacija zbog preseljenja, popravka. To je zbog činjenice da se kućni ljubimac želi vratiti na svoje mjesto.

Da biste odvojili mačku od želje da označite u ovom slučaju, preporučljivo je dati joj zasebno mjesto, stvarajući uvjete koji su prikladni za to. Ako se osjeća u sigurnom okruženju, najvjerojatnije će prestati to raditi.

© shutterstock

Tijekom obilježavanja teritorija, mačke se razlikuju u određenoj pozi, izgleda ovako:

 • Vraćaju se na mjesto koje žele obilježiti;
 • Zatim podignite rep;
 • Potom se oslobađa mala količina sekrecije koja se miješa s urinom (ima vrlo neugodan miris);
 • Tijekom tog vremena, rep mačka je karakteristično twitching.

Mačke počinju obilježavati teritorij nakon punog razvoja. Ovo razdoblje pada na dob 7-8 mjeseci. Tijekom sazrijevanja kod mačaka počinje šuga, što je razlog za žudnju drugih kućnih ljubimaca da obilježavaju.

Savjet! Ako mačka i mačka žive u sobi, potrebno ih je staviti odvojeno jedan od drugoga tijekom vrućine.

Što mačke ostavljaju oznake za

Među razlozima su:

 1. Ako životinja označi, to pokazuje da je na prvom mjestu i ne dopušta rivalstvo.
 2. Tijekom vrućine ženki označavaju područje kako bi privukli pozornost.
 3. Pojava novog ljubimca u stanu, kao što postoji suparnik.
 4. Također, zbog rivalstva, mačka označava u stanu blizu ulaznih vrata, jer osjeća i druge mačke koje su vani.

Zašto neodređena mačka oznaka

Glavni razlog zbog kojeg su kastrirane oznake mačaka je želja pokazati tko je šef. Budući da su odrasle mačke vlasnici, žele pokazati drugim životinjama da je to njegovo mjesto.

Najčešće, označavanje se događa izvan kuće, jer je to mjesto gdje je suparništvo znatno veće. Također tijekom puberteta, životinja želi pokazati mačkama o svojoj spremnosti na parenje. stoga najbolje da se odmah ubrizgava mačka, inače će svaka sezona biti agresivnija prema tome.

© shutterstock

Ali glavni razlog može biti kasna kastracija, jer ulazi u naviku da mu je teško odustati. Također, kastrirani kućni ljubimac počinje označavati u slučaju novog kućnog ljubimca u kući.

Što učiniti ovisno o razlozima

Potrebno je riješiti problem na temelju razloga, i to:

 • Želja za uzgajati. Ako se mačka želi družiti, on označava privlačenje žena. Trebali biste upotrijebiti na raspolaganju sredstva. Potrebno je brisati mjesta s ocem, limunom, amonijakom, bjelinom, kalij-permanganatom ili jodom. Također možete potopiti pamučne jastučiće ili tamponi s tim sredstvima, a zatim ih staviti na mjesta označavanja. Oni dobro plaše životinje, ali samo dok oštro mirise. Također možete kupiti profesionalne alate. Važno je da proteinska hrana prevladava u prehrani.
 • Osjećaj straha, boli. Ako se ljubimac boji nečega, to označava kako bi se osjećala ugodno. Potrebno je razumjeti zašto se mačka boji: pojava novog objekta ili pojave živog bića.Zatim se preporuča uklanjanje uzroka. Također morate odvratiti ljubimca, dajući mu više vremena: igrati s njim, kupiti mu novu igračku ili tretira.

Možda mačka ima nešto uznemiren, zbog čega ga tako marljivo privlači pažnju na sebe. Ovdje vam je potrebna specijalizirana veterinarska pomoć.

 • ljubomora, Razlog može biti gost koji je došao sa svojim omiljenim. Može biti i ako se novi ljubimac pojavio u obitelji. Mačka pokazuje da mu se ne sviđa i pokušava privući pozornost i označava mjesto, pokazujući nekompromitiranost takve situacije. Da biste to učinili, morate više pažnje posvetiti mačiću: igrati se s njom, zaglaviti je iza uha itd.
 • dosada, Često vlasnici su jako zauzeti i ne obraćaju pažnju na savjete životinje pa se seli na učinkovitiji način – obilježavanje. Značajka ovog razloga je označavanje osobnih stvari vlasnika. Da biste to učinili, trebate maziti vašem ljubimcu ukusnim, kupiti igračku, uzeti ga u naručju.
 • Zaštita područja, Ovo je najteža opcija, jer ovdje je prilično teško poduzeti mjere. To može započeti zbog preraspodjele u kući, i neće mu se svidjeti. Također zbog izgleda bebe.Razlog može biti uobičajeni susjed, koji je mirisao na drugu mačku. Zato želi označiti sve kako bi pokazao tko je zadužen za ovaj teritorij. To je svojstveno vrlo hirovima i arogantnim kućnim ljubimcima, koji pokazuju tko uređuje red u apartmanu. Među učinkovitim metodama je imitacija siktanja, snortinga, udaranja šapama, koja nalikuju borbi protivnika. Ali ne činjenica da će to pomoći.

Kako ukloniti neugodan miris

Neposredno nakon označavanja, naljepnica se mora isprati, jer se miris jako pojede u komadiće namještaja.

Čak i ako se mačka prestala označavati, miris ostaje dugo. I miris može biti razlog da ponovno može započeti vlastiti posao. Za čišćenje mjesta, najbolje je koristiti enzime i aktivne deterdžente., Strogo je zabranjeno korištenje otopina koja sadrži amonijak, jer je vrlo slična urinu.

Mjesto koje želite označiti, morate trljati naftalin ili limun. Također možete koristiti svoj parfem.

© shutterstock

Praktični alati za uklanjanje mirisa

 • Najlakši način je ocat razrijeđen u vodi. Ima sposobnost da u potpunosti ukloni miris ne samo urina, već i sekrecije koje se oslobađaju tijekom markiranja.Možete koristiti na bilo kojoj površini, ali morate obratiti pažnju na činjenicu da neka mjesta tada mogu mirisati kao ocat. Također se preporučuje korištenje chloheksidina prije uporabe octa, popuniti površinu s njim, a potom i mrviti papirnatim ručnicima.
 • Nije loše pomaže Festal pilule. Moraju se slomiti i sipati čašu vode na sobnoj temperaturi. Nakon potpunog otapanja tableta, možete se nositi s mjestom gdje životinja označava, a zatim se i mokri papirnatim ručnikom. Zatim možete koristiti uobičajene načine za pranje poda ili posuđa za uklanjanje mirisa pilula.
 • Ne manje učinkovit način – kalij permanganat. Potrebno je napraviti rješenje srednjeg stupnja, bez ostavljanja zrna, jer ostavljaju mrlje na površini. Prije korištenja otopine morate prati mjesto deterdžentom, koji je u kući. Zatim morate obrisati mjesto, ostaviti je vlažnim i ostaviti 10 minuta. Tada se mjesto osuši.
 • Vodka je također vrlo učinkovita metoda uklanjanja mirisa, osobito od tepiha i tapeciranog namještaja. Naravno, miris votke ostaje, ali nakon emitiranja i pranja deterdžentom nestaje u potpunosti.
 • Ova metoda pomaže čak i iz mirisa smeća.Da biste to učinili, operite mjesto otopinom octa, a zatim ostavite da se osuši. Tada na terenu morate sipati sodu i ispustiti malo peroksida. U početku će mirisati poput amonijaka. Tada se mjesto mora ostaviti pola dana i obrisati krpom.

Popularni načini rješavanja označavanja

Čim je vlasnik primijetio želju mačke da označi teritorij, potrebno ju je podići, uzimajući ga po krvi. Tada morate pričekati dok mačka ne uzme mjesto mačića. Nakon toga, da mačka ne bude metil, trebali biste malo uključiti glumca. Da biste to učinili, morate slijediti ove korake:

 • Morate napraviti zastrašujući izgled i početi zviždati poput mačke. Zvižduk bi trebao nalikovati izrazu "fsh". Bolje je to raditi dulje vrijeme bez prekida. Trebao bi biti što zastrašujuće.
 • Sljedeći korak je oponašati borbu mačaka. Potrebno je zapamtiti kako šape udare protivnikovo lice. Ali morate ponoviti pokret prstima, ali nježno, tako da ljubimac nije ozlijeđen.
 • Za vrijeme kretanja potrebno je prikazati bijes, ali da to učini što vjerodostojnije, inače bi mogao osjetiti prijevaru. Emocija vlasnika daje miris, glas.
 • Preduvjet je pogledati u oči životinju, ne na trenutak, jer je prvi koji ga je uzeo, priznaje njegov gubitak.
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: