🐈 11 znakova mačjih crva

Što učiniti ako mačka ima crve

Crvi su parazitski crvi, koji imaju štetan utjecaj na ljudski i životinjski organizam. Ako mačka ima crve što učiniti? Da biste odgovorili na ovo pitanje, najprije morate shvatiti odakle dolaze. Najčešće se ti crvi nalaze u vodi, sirovom mesu ili ribi.

sadržaj

 • Kako prepoznati crve u mačiću
 • Kako se riješiti crva iz mačke
 • Kako dati životinji pilulu
 • Sprječavanje parazita
  • prevencija:

Čak i mačke koje ne napuštaju dom lako mogu pokupiti ovu infekciju od cipela ili odjeće. Favoriti mogu pokupiti apsolutno bilo kakve crve, pa ih treba pažljivo postupati i redovito provoditi prevenciju.

Kako prepoznati crve u mačiću

Ako mačka ima crve, onda je vrlo lako odrediti, dovoljno je znati glavne značajke. U pravilu, oni su isti kao i kod ljudi. Dakle, glavni znakovi crva u mačiću:

 1. tekući izmet;
 2. konstipacija;
 3. povraćanje;
 4. crvi vidljivi u fecesu;
 5. ljubimac vozi svećenika;
 6. izmet s krvlju;
 7. prošireni abdomen;
 8. iznenadni gubitak težine;
 9. životinja ne jede dobro ili postoji jak apetit;
 10. konvulzije;
 11. teško disanje.

© shutterstock

Ovi se simptomi često javljaju kod drugih bolesti, pa ako niste sigurni da su to crvi, obratite se veterinaru.Liječenje mačke za crve ne traži puno vremena, ali ako pogriješite s dijagnozom, možete izgubiti svog ljubimca.

Kako se riješiti crva iz mačke

Mnogi se pitaju što će raditi s mačjim crvima? Morate učiniti sljedeće: identificirati parazite, odabrati pravi lijek i dati je svom ljubimcu. Sve ove radnje treba obaviti tek nakon pregleda životinje. Doista, za svaku vrstu parazita postoji posebna priprema. Ne preporučuje se uporaba lijekova širokog raspona, oni mogu naštetiti.

Danas postoji niz lijekova, među njima: Pirantel, Kanikvantel, Febtal, Poliverkan, Dirofen i mnogi drugi.

Također biste trebali odabrati lijek u skladu s dobi kućnog ljubimca. Treba imati na umu da su za male mačiće neki lijekovi, a za velike životinje, drugi. Često ljudi čine takvu pogrešku, a onda kažu, dali su mačke pilule za crve, ali nisu pomogle. Sve zbog činjenice da će velika životinja droga, koja donijeti malo, biti mala.

Vidi također: Pregled tableta iz crva za mačke

Nije preporučljivo davati takve lijekove trudnicama i dojiljanim mačkama.Ako je vaš ljubimac bolestan, a zatim se obratite veterinaru, savjetovat će vam da koristite narodne lijekove koji neće naštetiti djeci.

Kako dati životinji pilulu

Da biste se riješili mačka crva, trebate joj dati lijek, ali ne uvijek životinja će to uzeti. Stoga, ako nemate suspenziju, ali tabletu, to možete učiniti na sljedeći način: stavite vašeg ljubimca u krilo, zgnječite tabletu i pomiješajte ga s vodom ili hranom, omotajte životinju u deku i dajte lijek.

© shutterstock

Ponekad tijekom uzimanja lijeka, ljubimac može imati komplikacije. U pravilu, proizlaze iz činjenice da su paraziti iznutra umrli i ostali tamo. Postoje također zbog predoziranja droga od crva. Ako vidite da se mačka ne osjeća dobro, onda je hitno kontaktirati veterinara.

Ako ste uzeli mačića s ulice, a zatim prije davanja lijeka za parazite, trebali biste se obratiti liječniku i isključiti druge bolesti. Također, ne smijete davati više lijekova u isto vrijeme, to može negativno utjecati na zdravlje ljubimca. Stoga liječenje mora biti točno.

Sprječavanje parazita

Da bi vaša mačka nije crva, trebate provesti određene mjere. Uostalom, kao što ste primijetili, ovi crvi nisu tako bezazleni.

prevencija:

 • Prije nego date pilulu protiv crva za prevenciju, morate osigurati da mačka nema buhe.
 • Nemojte davati sirovo mesne proizvode.
 • Redovito mijenjati WC.
 • Stavite cipele u zatvoreni noćni stol.
 • Obavezno slijedite pravila higijene.
 • Neophodno je provesti prevenciju tjedan dana prije cijepljenja.

Ako imate nekoliko mačaka koji žive u vašoj kući ili mačka s psom, tada morate dati lijek svim životinjama istodobno. To će izbjeći infekciju, jer netko ne mora imati parazite, a drugi može biti zaražen. Pogotovo ako u kući postoji pas, jer ga redovito hoda, što znači da bi lako moglo pokupiti crve.

Vidi također: Što su crvi u mačkama?

Zapamtite da se prevencija mora redovito provoditi, jer crvi su takva infekcija koja može naštetiti ne samo životinji nego i čovjeku. Pogotovo ako u kućanstvu ima maleno dijete, u pravilu, neprestano privlači ruke svom kućnom ljubimcu i lako se može zaraziti. Preporučljivo je spriječiti ne samo životinje, već i ljude, jer budući da možemo uzeti crve od njih, oni su od nas.

Ako se bojite naštetiti vašem ljubimcu, onda potražite veterinara koji će liječiti mačku.Životinje trebaju točno liječnika, kao i ljude, jer problemi mogu nastati različitim, pogotovo ako je to rodoslovna mačka.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: