🐈 Maine Coon na 5 mjeseci - težinu, hranjenje i fotografiju mačića

Što trebate znati o Maine Coonu u 5 mjeseci

To su samo nevjerojatno lijepe mačke. Imaju vrlo jaka tijela, uši kao kravata i dugi, lijepo položeni rep. Pasmina nije mehanički stvorena umjetnom intervencijom u izgledu životinje – danas je isto kao i prvobitno. Za Maine-Kun, uobičajeno je 5 mjeseci da imaju težinu od 3 kg.

sadržaj

 • Što je to stvorenje?
 • Koje standarde ovaj ljubimac ima?
 • Suptilnosti skrbi
  • težina
  • hrana
 • Briga za mačića za 5 mjeseci

Što je to stvorenje?

Njihovi vlasnici ih često ljubazno nazivaju "blagim divovima". Imaju nezemaljsku ljepotu. Nijedna osoba koja nije ravnodušna prema svijetu životinja neće odbiti postati vlasnik takvog potencijalno izvanrednog, poslušnog kućnog ljubimca.

Što se tiče podrijetla tih mačaka, sastavljeno je nekoliko legendi. Najzanimljivija od njih je da životinje imaju izvorne korijene s rakunima, jer se njihov izvorni naziv doslovce prevodi kao "rakun". Potvrda ove hipoteze je njihova sličnost u vuni, njegovoj boji, malo grabežljivoj ekspresiji svježeg lica.

© shutterstock

Druga legenda ima romantičniju smjernicu. Ona kaže da dolaze iz mačaka francuske kraljice Marie-Antoinette, koja se tijekom Velikog rata u Francuskoj preselila u Englesku.Uz ženu je uzeo 6 vlastitih mačaka i mačaka, koje je odvela iz vrtića.

Koje standarde ovaj ljubimac ima?

Pasmina ima niz svojstava:

 1. Veličina mačke je velika. Tijelo se sastoji od rastegnutog, mišićavog, lagano pravokutnog oblika. Prsa su masiva, široka, a vrat je srednje, a ne jako dug.
 2. Završetak je vrlo jak, dobro mišićav, srednje veličine. Šape su okrugle, velike u obliku, imaju svile od vune između svakog prsta.
 3. Životinja ima grmovit rep koji se sužava na bazi.
 4. Glava Maine Coon je uglavnom masivna i velika.
 5. Uši imaju oštre savjete, ali širok u podnožju. Postavljeni su na širinu jednog uha, gotovo vertikalno.
 6. Vuna je mekana. Kratko na glavi, i dugo na leđima, s debelim podlogom.

Suptilnosti skrbi

težina

Vlasnici takve mačke čine sami za stolom, gdje pokazuju parametre životinje po mjesecima. Zato promatraju li se kućni ljubimac pravilno razvija.

© shutterstock

Težina Maine Coon u 5 mjeseci ovisi o njegovu rodu. Mačka ima težinu od 3 do 5,5 kg, a mačka – 3-4. Vrlo rijetko odstupanje može biti 1-2 kg. No, s gore navedenim pokazateljem, mačić osjeća normalno, može se aktivno kretati, igrati.

Pri rođenju, mačić treba težiti oko 150 grama.Već za 5 mjeseci, njihovi parametri daju mača veličanstvenosti, milosti. Posebna značajka Maine Coon je njegov tanki glas, koji, čini se, uopće nije kompatibilan s dimenzijama.

hrana

Danas, postoji mnogo mišljenja o tome kako hraniti 5 mjeseci Maine-Coon. Neki tvrde da trebate dati specijaliziranu hranu, a drugu – prirodnu hranu, ali se najviše pridržavati isključivo miješanih hranjenja.

Maine Coon cat diet trebala bi se sastojati od visokokvalitetnog feeda premium klase. Samo takva vrsta daje životinji sa svim potrebnim hranjivim tvarima za njegovu aktivnost (minerali, kompleksni vitamini).

Fotografija 5 mjeseci © shutterstock

Kada se hrane isključivo prirodnim proizvodima, ne zaboravite na dodavanje vitamina kompleksa, Mačka voli nježni i dobro kuhani meso, morsku ribu, povrće, žitarice, s izgledom vrlo dobro kuhanih žitarica. Hrana se priprema bez dodavanja začina jer je za mačke štetan.

Ako želite napraviti miješano hranjenje, onda je ovdje osnova bolje uzimati suhu hranu visoke kvalitete. Ali ne bismo trebali zaboraviti da trebate očistiti želudac, povremeno dajući im klijanje zob.

Briga za mačića za 5 mjeseci

Obvezni proizvodi za njegu za Maine Coon uključuju:

 • češljaci s rijetkim zubima, izrađeni od metala;
 • metalne četke posebne vrste masaže;
 • šamponi, označeni samo za pasmine s dugom kosom;
 • škare za nokte ili pinceta;
 • četkice za zube i zubne paste (samo za životinje);
 • ulje za čišćenje uha;
 • pamučnih tkanina i kotača.

Kupanje, njegu i njega za zube, oči i uši uključeni su u njegu. Svaki dan, barem jednom morate češljati njihovu vunu. Ona je lijepa, svilenkasta, tako da je briga za nju ne zahtijeva posebne vještine i neće donijeti poteškoće.

U petom je mjesecu ova pasmina otkrivena u punoj ljepoti koja oduzima dah. I već, kad životinja dosegne dob od jedne godine – to će biti najljepša mačka koja živi u vašem domu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: