🐈 Katica sklonište: gdje poslati ljubimac ako nije potrebno, gdje možete dobiti beskućnik životinja

Što su skloništa za mačke?

Za mačke ili druge životinje u nevolji organizirani su i izgrađeni skloništa, koja postaju privremeni ili stalni prebivalište. Institucije se otvaraju zahvaljujući aktivistima koji se bore za prava životinja. Međutim, osoba ne smije biti u žurbi dati mačku u sklonište, pogotovo ako je dom. Male stanice, loša hrana i razne infekcije daju životinjama malo šanse za preživljavanje.

 • 1. Gdje, osim skloništa, možete pričvrstiti mačku ili mačiće?
  • 1.1. Kako odabrati sklonište za mačke?
 • 2. Iz sklona u novi dom

1 Gdje uz sklonište možete privući mačku ili mačiće?

Ponekad se u životu osobe pojavljuju neočekivane okolnosti kada se kućni ljubimac mora udaljiti od kuće: otkrivena je alergija kod odrasle osobe ili bebe, vlasnik je tragično umro, životinja je agresivno sklona djetetu. Dobri ljudi neće podići ruku kako bi vozili mačku na ulicu ili ga spavali. To znači da kućni ljubimac treba pronaći novu kućicu za mačke. Postoje neke prikladne opcije:

 1. 1. Privatni hoteli za životinje (ne skloništa) ili pretjerano eksponiranje. Razlika je u tome što će mačka sadržavati na račun vlasnika.Ova metoda pomoći će onima koji su često na poslovnim putovanjima.
 2. 2. Druga obitelj. Ova opcija podrazumijeva da životinja mora pronaći novog stalnog vlasnika. Možete pretražiti Internet na posebnim stranicama, putem prijatelja ili pregledavanje oglasa u novinama.
 3. 3. Sklonište, privatno ili općinsko. Privatne institucije stvara pojedinac. Općina postoji na štetu države. Potonji su namijenjeni za hvatanje beskućnih životinja, i nerado rastavljaju kućne ljubimce. Da biste ovdje podigli mačku, morat ćete pripremiti veliki popis dokumenata: čin hvatanja mačke, čin predaje u ustanovu, radni nalog prefekture, itd.

PreporučeniCjepivo za mačke Nobivak Triket Trio (Nobivac Tricat Trio)

1.1 Kako odabrati sklonište za mačke?

Dajte kućnom ljubimcu sklonište zauvijek – najgora opcija gore navedenog. Često se događa da život tamo daje životinji manje šanse za preživljavanje nego na ulici.

Ako nema druge alternative, a odluka o stavljanju mačke u sirotište je konačna, onda biste trebali saznati neke nijanse prilikom odabira ustanove:

 1. 1. Prisutnost volontera. Ova činjenica znači da organizacija ne skriva ništa, brine o četveronožnim ljudima i ne odbije dodatnu pomoć.Ako je zabranjen ulazak za volontere, vrijedi razmotriti uvjete pritvora.
 2. 2. Financijska izvješća. Kada sklonište ne skriva izvještavanje o upravljanju potrošenim novcem i informacijama o dolaznim kućnim ljubimcima, govori o njima kao otvorenoj i vjerodostojnoj instituciji.
 3. 3. stanje skloništa. Prilikom posjeta trebali biste obratiti pozornost na broj životinja u jednom kavezu, čistoću ograde i zdravi izgled kućnih ljubimaca. K Oški se ne smije držati zajedno ili u blizini pasa.

2 Iz skloništa u novom domu

Uzimanje zalutale mačke iz kuće skloništa je puno lakše nego staviti ga tamo. Dovoljno je da novi vlasnik pokaže putovnicu i potpiše ugovor. Daljnje postupke onih koji uzmu životinju iz volonterske ustanove:

 1. 1. Odlučite o izboru mačke pasmine. To se može učiniti na službenim stranicama tvrtke, na sajmu životinja ili na licu mjesta.
 2. 2. Pripazite bliže ljubimcu. Zamolite volontera da nadgleda životinju kako bi ispričala svoju priču i karakter. To će pomoći uspostaviti kontakt s novim članom obitelji i naučiti značajke svog ponašanja.
 3. 3. Pripremite se za pomicanje. Životinje iz zaklona povjeravaju malo ljudima, tako da budući vlasnik ne bi trebao nositi mačku u naručju. Udarajući se od straha od nepoznatog, mačka će izbiti i ogrebati.Stoga, razmislite o prijevoznim sredstvima. Može postati nošenje ili kavez.
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: