🐈 Koje žitarice mogu dati mačkama i mačkama

Što se kaša može dati mačkama?

Žitarice su važan dio mačke. Oni pružaju kućnog ljubimca ugljikohidrate. Ovi proizvodi sadrže vlakna i pridonose zasićenosti mačjeg tijela. Oni su bogati mikroelementima, vitaminima, zahvaljujući kojima životinjska kosa postaje glatka i sjajna. Velika prednost vlasnicima je lakoća pripreme, niske cijene i dostupnosti. Ali nisu sve žitarice pogodne za hranjenje pahuljastih kućnih ljubimaca.

  • 1. kaša u prehrani životinje
  • 2. Žito za mačje hrane
  • 3. Način hranjenja

1Pogrebe u prehrani životinje

Prema nekim uzgajivačima, nepoželjno je davati jela od žitarica u čistom obliku malim mačići. Mora se kuhati s mlijekom kako bi se želudac mogla prilagoditi, nakon mlijeka majke, na redovnu hranu. Poželjno je da su prahovi kuhani i tekući.

Za odrasle mačke, kuhanje kašu u mlijeku je nepoželjno (s izuzetkom zobene pahuljice). Za njihovu pripremu, u ekstremnim slučajevima trebate koristiti meso ili ribu, običnu vodu. Dopušteno je davati mliječne prasine trudnim i dojiljanim mačkama. Kada se hrane sfingi, bilo kakvi mliječni proizvodi, uključujući kašu s mlijekom, neprihvatljivi su.

Mačke ne mogu davati sve žitarice. To je zbog činjenice da njihova probava traje dugo.Neka jela od žitarica mačje tijelo ne probavlja. Ne možete davati mačke grizu i proso, jer su vrlo visoke u kalorijama, opterećuju probavni sustav i slabo su uklonjene iz tijela. Za mačke trebate kupiti regularne žitarice. Žitarice za brzo kuhanje nisu prikladne, jer je njihov glikemijski indeks dvostruko veći, pa će tijekom probave dvaput iznos šećera štetnih za kućne ljubimce biti oslobođen.

Podučavanje mačića za jesti kašu je potrebno kada je još uvijek mali. Ako je kućni ljubimac naviknut na meso i gotove hrane, vjerojatno će neutralno reagirati na kašu. Stoga, ne biste trebali zloupotrijebiti hranu, najbolje je davati kašu za kućne ljubimce kao dodatak prirodnoj prehrani.

PreporučeniOriJen mačka hrana: glavni tipovi i upotreba

2Korke za hranjenje mačaka

Od širokog raspona krupice, najkorisniji i lako probavljiv za mačke su:

  • Sl. Riža kaša poboljšava probavu i dobro se probavlja. Ovo jelo ne smije se davati kućnom ljubimcu odvojeno, već zajedno s mesom, povrćem, bujonom. Kao mačka hrana, preporučljivo je koristiti neobojenu rižu zbog većeg vitaminskog sadržaja.
  • Heljda. Kuhana heljda za mačku može se kuhati u vodi, mliječnom ili mesnom bujonu.Poželjno je popuniti kašu maslacem (povrće ili vrhnje). Preporuča se dodavanje sitno nasjeckanog mesa u kuhanu posudu. Začini ne dodaju.
  • Ječam. Ova ženka dobro čisti gastrointestinalni trakt. Ovo je njegova glavna prednost. Ako mačka ne želi jesti kašu u čistom obliku, treba ga kuhati komadićima mesa ili ribe. Bijelo ječam prije kuhanja mora biti prethodno natopljen.
  • Zobena kaša. Zobena kaša, na primjer, valjane zob, za mačku treba kuhati s mlijekom. Neki vlasnici dodaju mačju hranu u kuhanu posudu kako bi poboljšali okus. Međutim, to se ne bi trebalo učiniti. Zobena kaša za mačke poželjno je pomiješana s povrćem, kao što su mrkva, tikvice, repa, kupus.
  • Kukuruzne granule. Kukuruzni kašu može se dati samo povremeno, jer može doći do problema s probavom.

3 način hranjenja

Ne zaboravite da je mačka grabežljiva životinja, a količina žitarica u svojoj prehrani ne bi smjela prelaziti 20%. To je također zbog činjenice da, ako prečesto i u velikim količinama, da bi dobili mačju žitarice, to će dovesti do kršenja intestinalne mikroflore.Posljedice takvog kršenja mogu biti bolesti unutarnjih organa, smanjeni imunitet, pojava alergijskih reakcija. Velika količina ugljikohidrata uzrokuje pretilost. To se osobito odnosi na neuterirane ili sterilizirane životinje.

Apsolutno odbiti dodati croup na prehranu mačke je nemoguće. Ako držite kućnog ljubimca na jednom mesu, to će dovesti do zatvora, abdominalnog distenzija, neugodnog mirisa iz usta. Ako osjetite ove simptome, odmah se obratite veterinaru. Optimalni način hranjenja mačaka – jedenje obroka od žitarica tri puta tjedno.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: