🐈 3 razloga zašto mačka ne jede tjedan dana - što učiniti

Što mislite ako mačka ne jede tjedan dana

Dobar apetit je znak zdravlja. Stoga, ako mačka ne jede tjedan dana ili više, postoji ozbiljan uzrok alarma. Iako nisu uvijek opravdani doživljaji

sadržaj

  • Razlozi nedostatka apetita u životinji
  • Radnja domaćina

Razlozi nedostatka apetita u životinji

Postoji mnogo razloga zašto mačka odbija jesti. To može biti stres i prosvjed, i osnovni dani natašte, reakcija na toplinu i postpartumna depresija. Ali u svim gore navedenim situacijama, apetit je obično odsutan jedan dan – na snazi ​​dva ili tri. Ali što mislite kad mačka ne jede tjedan i pol tjedana? To može biti posljedica:

  1. Seksualno uzbuđenje, Većina životinja u ovom razdoblju stvarno ne jede. To se posebno odnosi na pojedince ženskog spola. Tijekom estrusa, mačka obično ne jede, samo pije i spava između ljubavnih igara najviše pola sata. Ženke često provode tjedan ili više u takvoj grozničavoj državi. Njihovi partneri gladuju malo manje – dva ili tri dana.
  2. Posljedice operacije, Iako je rijetka, ipak se događa da nakon sterilizacije mačka ne jede tjedan dana.Ovo pravilo u pravilu je ograničeno na nekoliko dana, a onda se sve vraća na normalu. Ali svaki organizam reagira drugačije na anesteziju. Neke životinje to vrlo teško podnose. Stoga nedostatak želje za jelom. U ovom trenutku ljubimac izgleda tromo, mršavo i treba veću pažnju.
  3. Patološki čimbenici, Najčešće, mačka odbija jesti tako dugo zbog bolesti. Dugi nedostatak apetita siguran je znak nekih patoloških procesa u tijelu. I obično je popraćeno drugim simptomima. Ako, međutim, doslovce prije jedan dan, kućni ljubimac bio je vedri i veseli, izgledao je sasvim zdravo, a onda ga je naglo poslala, moguće je da je nešto zaglavljeno u grlu ili usta i da je uznemiruje. U tom slučaju, vlasnici mogu promatrati kako životinja dolazi u zdjelu, pokuša jesti, a onda oštro skokne i vrišti.

© shutterstock

Kao što možete vidjeti, mačka ne želi jesti dugo samo zbog nekoliko razloga. U drugim slučajevima štrajkovi glađu nisu toliko dugi. Ali budite to kako se može, čak i ako kućni ljubimac odbija jesti nekoliko dana, morate biti oprezni i poduzeti određene mjere.

Radnja domaćina

Svaki vlasnik treba znati koliko se njegov ljubimac može protezati bez hrane bez ugrožavanja zdravlja. Ponekad možete čuti pitanja poput "Može li mačka ne imati 2 tjedna?" Naravno, bilo je slučajeva kada je životinja preživjela nakon tako dugog štrajka glađu. Ali ovo je iznimka, a ne pravilo. Tijekom tog vremena tijelo dolazi do potpune iscrpljenosti, pa čak i ako je moguće izvaditi pahuljicu iz drugog svijeta, malo je vjerojatno da će sve to biti bez posljedica.

Treba to zapamtiti:

  • Zdrava mlada životinja u dobi od oko godinu dana do oko 7-8 godina može bez hrane učiniti do tjedan dana bez oštećenja. To jest, sedam dana je strop.
  • Ako mačić ne jede ništa za istu količinu vremena, vjerojatno će umrijeti. Za djecu, najveći je dan.
  • Stariju životinju ne smije ostati bez hrane duže od 72 sata.
  • Bolesni ili preživjeli ljubimci, kao i mačka nakon poroda i tijekom trudnoće, posebno trebaju hranjive tvari. Za njih, najveći štrajk glađu je dva dana.

© shutterstock

Što učiniti vlasniku, ako se životinja ne uklapa u propise? Trebam li prisiliti hranu? Prije nego što pokušavate pomoći vašem ljubimcu na ovaj način, trebali biste saznati razlog odbijanja hrane. A to može učiniti samo liječnik. Dakle, odlazak na veterinara je neizbježan.

Da stanje životinje ne postane još gore, mora dati vodu. A ako joj kaubojni prijatelj odbije, stručnjak ne bi trebao trčati, ali letjeti! Dehidracija se događa vrlo brzo. Liječnik će napraviti dijagnozu, a već će na temelju njega biti moguće učiniti nešto.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: