🐈 Što miriše mačke koje se ne sviđaju i uplaši ih, što se boje?

Što miriše da mačke ne vole?

Mirisi određuju ponašanje mačaka i omogućuju vam da ju prilagodite. Miris za mačke – važni davatelji informacija. Različiti mirisi mogu utjecati na životinje na različite načine: kod mačaka uzrokuju osjećaje podsvjesnog straha, gađenja, tjeskobe i prijetnji. Studije američkih znanstvenika pokazuju da uz pomoć neugodnih mirisa za mačke, osoba može utjecati na ponašanje životinja.

  • 1. Miris koji zastrašuju mačke
  • 2. Disgusting mirisi
  • 3. Kako zaštititi biljke od mačaka
  • 4. Kemikalije
  • 5. Kako se riješiti životinja u stubištu

1 Miris koji zastrašuju mačke

Mačke ne vole miris alkohola u bilo kojem obliku. Kako bi se odmakli uspon na stolu u kuhinji, možete koristiti alkohol kao zastrašivač.

Posebno snažno odvažene mačke svih dobi mirisne rue. Njezina neugodna aroma, oni su posebno boji. Ovaj grm s žutim cvjetovima miriše loše. Lišće i ulje od njega daju dobar rezultat. Dovoljno je da ga stavi na pravo mjesto, a mačke za dugo vremena više neće to pristupiti.

Učinkoviti repelenti za mačke su eterična ulja različitih podrijetla., Nekoliko kapi takvog agensa od agruma ili ružmarina se razrjeđuje u vodi i formulacija spreja je spremna.

Arome svih citrusa, osobito limuna, spadaju u skupinu najnepovoljnijih. Previše su oštre zbog mirisa mačaka. Stoga, sok od limuna i svježe pire od citrusa dobro čuvaju bilo koje mjesto od invazije tih životinja.

Isti učinak proizlazi iz oštrog mirisa octa. Dosta kapljica bitke da se mačka dugo vremena prestala pojavljivati ​​na zabranjenom mjestu.

Preporučeni7 glavnih razloga zašto mačka jede mačiće

2 Aromas koji uzrokuju odvratnost

Osjećaj gađenja uzrokuje mačke miris lukova i češnjaka. Na mjestima koja trebaju biti zaštićena od mačke, sitno nasjeckani ili ribani svježi luk ili ljuske češnjaka moraju biti stavljeni u posude.

Crni papar mirisi poput mirisa kod životinja. Sprej je kao otopina. Dvije žličice ovog začina dodaju se u šalicu vruće vode, miješaju se i nanose s prskalicom na željene površine. Možete koristiti druge začine, izlučuju miris koji uzrokuje nelagodu mačaka.Ako životinje izoštrljaju kandže o namještaju, vratima i ne obraćaju pažnju na struganje, limunovo ulje se nanosi na ugrožena mjesta. Još veći učinak može se postići pripremanjem izmeta lavande, paprike i ružmarina. Moraju kuhati pet minuta, naprsiti, a zatim prskati na pravo mjesto.

PreporučeniZašto se mačke međusobno borite i kako se boriti?

Kako zaštititi biljke od mačaka

Mačke vole obilježiti teritorij, uključujući i susjedne. Da bi to učinili, emitiraju, osim urina, posebnu tajnu. On, pada na vrt i voće i povrće, gori ih. A kad mačke mahaju kandže o stablima stabala, nanose im štetu. Uređivanje WC-a na neprikladnim mjestima i klupe za štednjake u cvjetnjaku i na krevetu, uzrokuju znatnu štetu vlasnicima i susjedima. Izuzetno je važno boriti se protiv tih negativnih navika.

Djelotvoran i istodobno koristan način za suzbijanje loših navika kućnih ljubimaca bio je uporaba oštrih mirisnih biljaka. Mačke se izbjegavaju pojavljivati ​​gdje eukaliptus, lemongrass, lavanda i rue su mirisni: ne vole njihov okus.

Možete biljke ove biljke, kao i češnjak i zeleni luk oko perimetra u vrtu ili vrtu. Iscrpljujući neugodni miris mačaka, biljke će postati zaštitni zid. Spektakularne biljke ne samo da djeluju kao repeleri, već i ukrašavaju mjesto. Druga biljka je sposobna jako zastrašiti mačke – Coleus canina ili Coleus Canine. Ima neugodan miris kada se dotakne.

Drugi učinkovit način odvajanja životinja od oštećenja povrtnjaka i vrta je uništavanje tla. Donosi citrusa, kave i duhan. Trebaju uzgojiti tlo gdje je potrebno zaštititi teritorij od mačaka – između kreveta, cvjetnjaka, drveća. U tom slučaju, koristi će biti dvostruko: mačke će izbjeći ova mjesta zbog neugodnog mirisa, a tlo će imati koristi jer citrusi, duhan i kava apsorbiraju dušik i pretvaraju ga u kisik koji opskrbljuje zemlju. Za zaštitu grmova, borovnice i jagode obrađuju tlo s bijelim octama ili kapljicama eteričnog ulja na bazi lavande, ruea i metvice. Biljke u vrtu štite od mačaka na još jedan jednostavan način: oni koriste kožu od citrusa ili citrusa.Ako je mačka izabrala krevete ili plijen krastavcima, od njih se odmakne s mješavinom rue s češnjakom, lukom, lavandom i ružmarinom.

PreporučeniGlavne navike mačaka: kako razumjeti što ljubimac želi?

4 Kemijske tvari

Većina proizvoda stvorenih na sintetičkoj osnovi, imaju jak miris.

Životinje ne podnose kemijske mirise. Imaju izrazito negativan stav prema mirisima koji proizlaze iz mirisnih higijenskih proizvoda: lakova, dezodoransa, šampona.

Izbjegavaju mjesta na kojima su korišteni oštro mirisni deterdženti. To se može upotrijebiti kao način borbe protiv navike kuta za označavanje kućnih ljubimaca. U tekućini za pranje poda možete dodati još kapljica eteričnog ulja. Dobiveni miris će obeshrabriti mačku da ne želi označiti neprikladna mjesta.

Parfemi sa snažnim i žilavim mirisom djeluju kao moćni nadražujući cats. Među snažnim iritansima su građevinske kemikalije: lak, ljepilo, boja. Njihovi mirisi za životinje su previše oštri i izuzetno neugodni za nosne kanale.

5.Kako se riješiti životinja u stubištu

Da biste spasili ulaz od neželjenih posjetitelja i odvojili ih od njih zauvijek, preporučljivo je koristiti mirise koji uzrokuju tjeskobu i opasnost na podsvjesnoj razini. Za to je prikladna lavanda.To ima vrlo jak utjecaj na mačke, dajući im alarm. Dovoljno je staviti samo nekoliko grana ove trave na ulaz: njihov jak miris će odvesti nepozvane goste.

Isti rezultat će dati mješavinu eteričnih ulja od ružmarina ili lemongrass, razrijeđen s vodom.

Sve takve akcije uz uporabu mirisa koje ne vole mačke kao sredstvo za zastrašivanje usmjerene su na postizanje glavnog rezultata – zaštite stvari, stana, ulaza i okućnice od negativnog ponašanja životinja.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: