🐈 6 znakova estrusa u mačkome trajanju i učestalosti

Što je estrus u mačaka

Protok mačke je potpuno prirodan i prirodan fenomen, ali je potrebno pripremiti se za dolazak unaprijed. Svaki vlasnik mora znati što je estrus, kako razumjeti da je počeo, i, naravno, biti spreman doći u pomoć ljubljenog pahuljastog ljubimca u pripremi za odrasle život.

sadržaj

 • Početak estrusa kod mačaka
 • trajanje
 • Cat frekvencija
 • Znakovi
 • Vanjske promjene
 • Faze estrusa
  • Postoje četiri koraka:
 • U kojoj dobi estrus prestaje
  • Ono što stručnjaci savjetuju ukoliko žena ne teče
 • Kako majstor može pomoći mačiću tijekom vrućine
 • Kako dobiti potomstvo

Početak estrusa kod mačaka

Zreli kućni ljubimac, spreman da se druži i nosi potomstvo, počinje teći. To je tijekom razdoblja estrusa da se životinja počinje udruživati. Mačka estrus obično počinje nakon otprilike dvanaest mjeseci, U aktivnim kućnim ljubimcima s povremenim hormonskim poremećajima, estrus se može pojaviti u ranijoj dobi.

Da li mačke imaju estrus do godinu dana? Da. Takvi slučajevi se dogodili čak i kod mačića u dobi od četiri mjeseca, a čak i mlade žene postanu trudne nakon parenja. Dogodilo se da prvo gnijezdo mačke može početi prilično kasno, a u dobi od dvije godine to možda neće biti ogrtač.Jasno je da estrusi u mačiću, kao i njihova dugo odsutnost, nisu norma, nego odstupanje.

© shutterstock

Seksualna zrelost kod naših kućnih ljubimaca obično dolazi do sedam, deset mjeseci života, iako je organizam u potpunosti formiran i prilagođen sposobnosti nastavka trčanja na području dvanaest ili trinaest mjeseci.

Općenito, učestalost estrusa može ovisiti o takvim čimbenicima..

 • Sezone i okoliš.
 • Uvjeti za život.
 • Pasmine i tipovi kućnih ljubimaca (obično ne-teški i tanki od rođenja, ženke češće i glasnije pokazuju spremnost za parenje nego veće osobe).
 • Koliko često kućni ljubimac komunicira sa susjedima ili uličnim mačkama. (kada postoji mačka u blizini, to će teći češće)
 • Različite osobine, osobnost povezana s fiziologijom kućnog ljubimca.
 • Dijeta.
 • Duljina dnevnog svjetla.

trajanje

Često škare u mačkama traju oko tjedan dana. A to ne znači da će svih sedam dana biti glasno, vedro pokazati lik, ponašanje mačke tijekom promjena estrusa. Najvjerojatnije, par dana će ljubimac usisati, igrati se, ali ostatak vremena, oko pet dana, nastavit će meow glasno, pogotovo noću. Čovjek i njegovi vlasnici nose ga teško.

Cat frekvencija

Propuštanja se javljaju u žena tijekom cijele godine i mogu se ponoviti svaka tri ili četiri tjedna, ako životinja nije sterilizirana ili ako mačka ne postane trudna, prestat će teći.

Učestalost estrusa kod mačaka je potpuno drugačija, jer vrijeme između ciklusa kreće se od četiri dana do šest mjeseci.

Kućni ljubimci mogu postati aktivni u seksualnom životu u bilo koje doba godine, ali često povećanje seksualnog uzbuđenja počinje krajem zime i ranog proljeća.

Znakovi

Kako razumijete da su krzneni kućni ljubimci sazreli, što bismo trebali očekivati ​​od ponašanja? Vlasnici ženki koji još nisu tekli jednostavno su dužni pojmiti koji su glavni znakovi estrusa u mačiću koliko dugo traje.

© shutterstock

Evo nekoliko simptoma koji će pomoći vlasnicima odrediti estrus u mačkama.:

 1. Životinja može imati različita ponašanja: puno miluje ili postaje kapriciozan stvor.
 2. Mačka će se stalno popeti na stan i meow, tražeći nekoga.
 3. Tijekom razdoblja propuštanja, mačka ima želju provesti više vremena s vlasnikom, to će zahtijevati pažnju i privrženost. Naravno, postoje i neki pojedinci koji, naprotiv, postaju zli i agresivne životinje.
 4. Kućni ljubimac će se okrenuti na pod i zaviriti, gurajući stražnjicu, stvarajući neobične pokrete, savijanje leđa i trljanje glave prema podu, utiskivanje stražnjih nogu i prelijevanje.
 5. Ako nema mačke u blizini, onda negdje trećeg dana mačka će početi vrištati strašno, urlati i napraviti glasno, čudno, prilično duge zvukove. (mačke susjeda mogu se približiti na njezin krik, pa biste pažljivo promatrali ljubimca i čuvajte ga od nepotrebnih parenja)
 6. Pet tijekom tog razdoblja stalno pokušava pronaći izlaz iz kuće, koristeći sve moguće ulaze i izlaze. Savjetujemo vam da pomno pratite i ne ispustite.

Vanjske promjene

Na vanjskim znakovima lako je primijetiti da će razdoblje estrusa u mačiću započeti.:

 • Prvo, genitalije životinje znatno se povećavaju.
 • Drugo, mačke obično izgledaju prozirne, obično malo izobilju.
 • Kućni ljubimac će početi lizati češće, a mokrenje će postati češće nego inače.
 • Ponekad postoje poremećaji apetita – životinja jede rjeđe i mnogo manje. Ponekad mačke mogu čak i gladovati dok sve ne završi.

Faze estrusa

Postoje četiri koraka:

Proestrus – početna faza koja traje od prvog do četvrtog dana.Mačka je još uvijek mirna i opuštena. Može doći do povećane, ali ne vrlo očite nježnosti vlasniku. Dobro se hrani, a ponekad i bolje nego ikad. Životinja može početi miran zvuk. Genitalije postupno bubre, iscjedak se pojavljuje, ali još uvijek neće biti dopušteno mačka.

Estrus – druga faza. Traje tjedan ili pol. To je sama toplina. U ovom trenutku, ljubimac postaje vrlo nježan, lukovi, krikovi i trbušine na podu. Životinja ima karakteristične posture, role na podu, što je prirodni fenomen, određen prirodom. U ovoj fazi, pogodni za parenje su treći i peti dan.

Metestrus – vrijeme za smanjenje seksualne aktivnosti životinje. Ako se u posljednjem stadiju dogodilo oplodnja, tijekom meestrusa životinja će reagirati na mačke agresijom, a nakon šezdeset ili sedamdeset dana rođenja se odvija. Konkretno, u trećoj fazi, takozvana lažna trudnoća može se razviti kod mačaka. Po znakovima, sličan je ovom procesu. Izvrsno je da takva trudnoća ne završava porodom.Lažna trudnoća završava za trideset ili pedeset dana.

Anestrus – četvrta i posljednja faza, ako ne gnojidba. Postoji postupni mir i povratak u normalan život.

U kojoj dobi estrus prestaje

Trajanje propuštanja u starijih žena ovisi o fizičkom stanju životinje. Obično s odrastanjem postaje kraće, ali mačke svejedno se ističu tijekom života. Homeopatski lijekovi trudnoća nakon sedam godina predstavlja ozbiljnu opasnost za postojanje mačke.

Ono što stručnjaci savjetuju ukoliko žena ne teče

 • Ako u kući postoji još jedna mačka, a ona je u toplini, zadržite ih zajedno. Budući da često idu istodobno, drugi ljubimac može proći.
 • Ako postoji mačka, stavite zreli mačak s mogućnošću uzgoja i mačke zajedno, onda može početi teći iz mačke okusa.
 • Smanjenje se može umjetno nazivati ​​pomoću lijekova i vitamina.

Kako majstor može pomoći mačiću tijekom vrućine

Tijekom estrusa kod mačaka, emocionalnost se povećava, potrebna im je veća pažnja. Razgovarajte s njima, glave, držite u rukama, nemojte nas dosaditi i tužiti u usamljenosti.Razmetanje mačke s igračkama, jer mora preusmjeriti svoju energiju.

Ni u kojem slučaju mačka ne može biti kažnjena, zaključana u ormarima, zanemarena i ograničena – to je veliki stres koji utječe na zdravlje životinje. I, naravno, sjetite se toga mačka koja pate i ne može se držati, ne može se podići, a kamoli pobijediti, čak i ako vas je ozbiljno ljutila, Tako ćete joj ozlijediti, a također morate zapamtiti da kućni ljubimci tijekom takvog razdoblja jednostavno ne mogu regulirati i kontrolirati ono što im se događa. Mačka počinje osjećati krivnju ako se često muči, a zatim se teškoće s fiziološkim zdravljem dodaju u poremećaj s karakterom i mentalitetom. Tako da životinje pate.

Kako dobiti potomstvo

© shutterstock

Ako želite da vaš ljubimac ima potomstvo, bolje je čekati dok ne prođe barem prva dva estrusa (najvjerojatnije, samo trebate biti strpljivi, pričekajte). Parenje u ranoj dobi je vrlo opasno i štetno za zdravlje i život životinje. One mogu dovesti do ozbiljnih bolesti organa i rađanja nezdravih potomaka, izazivati ​​različite neuspjehe i poteškoće tijekom trudnoće.

Bolje je unaprijed pronaći prikladnu mačku za svog kućnog ljubimca, biti spremna kada dođe pravo vrijeme. Kada je mačka zrela, možete ga smanjiti mačkom, a ako se tijekom ove parenja pojavi oplodnja, simptomi će završiti za nekoliko dana. Tada će biti duga pauza, dizajnirana za trudnoću i rođenje mačića.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: