🐈 Kako hraniti steriliziranu mačku: 5 savjeta o pravilnoj prehrani

Što hraniti steriliziranu mačku

Nakon sterilizacije ili kastracije mačke, dolazi do potpune hormonske promjene tijela. Životinja prestaje tražiti pažnju baleenskih gospodara, postaje mirnija, ali, nažalost, može brzo dobiti višak težine.

sadržaj

 • Najbolji feed
 • Prirodna hrana
 • Koliko i kada hraniti

Prekomjerna težina na prvom mjestu nepovoljno utječe na kardiovaskularni sustav, izaziva razvoj urolitijaze, uzrokuje pogoršanje stanja kose i sluznice.

Pitanje kako hraniti mačku nakon sterilizacije, poželjno je odlučiti prije operacije.

Vrlo je važno ne pretjerivati ​​životinju i pružiti mu potpunu hranjivu hranu s vitaminima, mikro i makro elementima.

Gotova suha hrana koja se može kupiti u dućanu u potpunosti će vam pružiti sve potrebne tvari, poboljšati svoje zdravlje i spriječiti mnoge bolesti. Naravno, ako ga hranite vrhunskom kvalitetom, super premium ili holističkom hranom, a ne jeftinim surogatima, čije se oglašavanje često može vidjeti na televiziji.

Najbolja hrana za sterilizirane mačke

 1. Hill's Science Plan Sterilizirana mačka.
 2. Eukanuba Adult sterilizirana / kontrola težine.
 3. Almo Nature Holistički odrasli mačji govedina i riža.
 4. Bosch Sanabelle STERILIZED.
 5. Royal Canin Neutered Young Female.
 6. 1. izbor steriliziran.

Hill's Science Plan Mačji sterilizirani mačak mladi odrasli

Znanstveni plan Mačji sterilizirani mačak Mladi odrasli uz piletinu ili tune idealno je za sterilizirane mačke, kako to ime sugerira. Ali je li to dobar sastav?

Ukupni sadržaj mesa peradi – 50% volumena, od čega 32% piletina. Osim toga, sastav uključuje kukuruz, brašno glutena, životinjsko i riblje ulje, rižu, kao i vitamine, minerale i elemente u tragovima (detaljan popis zadnjih triju sastojaka s doziranjem označen je na pakiranjima neposredno ispod sastava).

Vlasnici mačaka hvale hranu po razumnoj cijeni, prisutnosti (obično) u trgovinama, ali najvažnije – zbog činjenice da mačke gotovo nikada ne odbijaju. U mojoj sjećanju nije bilo slučajeva da sterilizirana mačka ima alergiju na tu hranu ili izazvala probavu.

cijene:

 • 300 g – od 190 do 224 rubalja (80-110 UAH);
 • 1,5 kg – 1058 rubalja (525 UAH);
 • 3,5 kg – od 2160 do 2235 rubalja (1080-1115 UAH);
 • 8 kg – 3997 rubalja (1500 UAH).

Kupite feed na Zoopassageu.

Eukanuba Adult sterilizirana / kontrola težine

Granule ovog hrane su prilično male, može ih progutati mačka koja nije žvakana, koja neće imati najbolji učinak na probavu vašeg ljubimca. Malo alarmantan pokazatelj sadržaja pepela hrane – 8.3, iako idealno ne smije biti veći od 7.

Sastav granula je prilično dobar: 35% granula se sastoji od mesa peradi. Osim toga, proizvođač je dodao pšenicu, ječam, rižu, životinjsku mast, životinjsku bjelančevinu, celulozu šećerne repe. Hrana je izvor vitamina A, D3, E, fosfora, magnezija, polinezasićenih masnih kiselina Omega-3 i Omega-6, željezo, jod, mangan, bakar, cink i selen – svi oni elementi koji će osigurati zdravlje mačke.

Nedostaci ovog hrane za sterilizirane mačke uključuju nedostatak zipnog zatvarača na pakiranju, kao i visoku cijenu. No, većina vlasnika kućnih ljubimaca koji su kupili ovu hranu za kućne ljubimce, zabilježila je smanjenje težine s očitim pretilosti i nedostatak dobitka na težini uz stalnu upotrebu.

U veterinarskim klinikama, ova hrana često je propisana kao medicinska i savjetovana je za upotrebu tijekom prehrane., To jest, hraniti mačku Eukanuba Adult Sterilized / Weight Control sve dok se ne riješi viška tjelesne težine.

cijene:

 • 4 g – 229 rubalja (110 UAH);
 • 1,5 kg – 827 rubalja (410 UAH);
 • 10 kg – 4762 rubalja (2380 UAH).

Kupite hranu na web stranici Zoopassage.

Pčela i riža Almo Priroda Holistička odrasla mačka

Praksa je pokazala da čak i najizbirljivije mačke, koje nisu tako jednostavne za molitvu, vole ovu hranu. Hrana Almo Nature Holistički odrasli pas odraslih govedine i riže pozicioniran je kao super premija.

Ima visok postotak svježeg mesa (samo 26% govedine) i njenih derivata. Žitarice su odgovorni za ugljikohidratnu komponentu (14%). Osim toga, granule sadrže ekstrakte biljnih proteina, ulja, masti i minerala. Hrana je savršeno uravnotežena, ne uzrokuje negativne reakcije ni kod alergijskih mačaka.

Ne postoje umjetni aditivi, boje, konzervansi, okusi, ali postoje vitamini A, D3, E, B6, B12, kalcij, folna kiselina, bakar, cink, mangan, selen. Pepeljasti sadržaj hrane je normalan – 7,5%.

Ako ne prelazite preporučeni dio hrane za životinje, mačka se nikada neće oporaviti na njemu..

Vlasnici životinja zapažaju ugodan miris, teksturu i veličinu granula. Čak i oni koji vole postaviti kompoziciju "na policama" ne mogu pronaći što se žale. No, najvažnije su sterilizirane mačke koje se hrane Almo Nature Holistic Adult mačka govedinom i rižom već nekoliko godina zaredom – rijetki gosti u veterinarskim klinikama. Oni su razigrani, aktivni, izgledaju sjajno, što znači da svakim danom ugodi njihovim gospodarima.

cijene:

 • 400 g – 421 rubalja (210 UAH);
 • 2 kg – 1216 rubalja (600 UAH).

Kupi feed na mreži sretni ljubimac.

Bosch Sanabelle STERILIZED

Bosch Sanabelle STERILIZED feed ima smanjenu gustoću energije, što omogućuje održavanje konstantne tjelesne težine životinje i sprječavanje širenja.Nakon operacije, kada se hormonalna pozadina konačno stabilizira, mačke postaju ljepše pred očima – za par tjedana se pojavljuje sjaj papirnatog sloja, sluznice se vraćaju na normalu. A ako u životinji ima prekomjernu tjelesnu težinu – ona postupno odlazi, mačka postaje aktivnija, češće pita da se igra s njom.

Sastav granula je 29% proteina i 9,5% masti. Sadržaj pepela je samo 5,8%. Kalcij, magnezij, fosfor, aditivi za hranu dizajnirani su za očuvanje i poboljšanje zdravlja sterilizirane mačke.

Prednosti hrane uključuju činjenicu da je napravljena od mesa, a ne od otpatka, kože i od živeži. Prodaje se u većini trgovina kućnim ljubimcima, to je (u odnosu na druge dobre hranjenje) jeftin, poput mačaka.

Ne ide bez nedostataka: sastav sadrži antioksidant, ali proizvođač je zaboravio napisati koji.

cijene:

 • 400 g – 407 rubalja (200 UAH);
 • 2 kg – 1917 rubalja (800 UAH);
 • 10 kg – 5504 rubalja (2750 UAH).

Kupite feed na Doeat.

Royal Canin Neutered Young Female

Royal Canin je gotovo jedini proizvođač koji razumije da neuterirane mačke i sterilizirane mačke trebaju malo drugačije hrane. I, iako razlike nisu toliko temeljne, a hranjenje iste hrane različitim spolnim životinjama nema ozbiljnih posljedica, u hrani za životinje nakon operacije postoji razdvojenost po seksu kućnog ljubimca.

Za sterilizirane mačke razvijene su hranjenje Royal Canin Neutered Young Female. Poput svih visokokvalitetnih namirnica, to nije jeftino. Još nedostataka vlasnika kućnih ljubimaca ne bilježe. Ponekad promjena boje popraviti i miris mokraće nakon odlaska u hrani, ali u većini slučajeva to je zbog individualnih karakteristika steriliziranih mačaka.

Hrana je pogodna čak i za mačke s tendencijom alergijske reakcije, dobro izbalansirane. Proteini 37% – što je vrlo visoka, što znači da je vaš favorit nije čežnje oči leže na svoj omiljeni stolac, jer nije imala dovoljno energije za igru ​​i zabavu. Od ugljikohidrata u sastavu kukuruza i riže.

Ova hrana je dobra za prevenciju bolesti urogenitalnog sustava, naime urolitijaza. Proizvođač koristi korisne dodatke vitaminima A i D3, željezo, jod, mangan, cink i selen. Kao konzervans – siguran kalijev sorbat.

cijene:

 • 400 g – 324 rubalja (160 UAH);
 • 1,5 kg – 893 rubalja (445 UAH);
 • 3,5 kg – 2272 rubalja (1135 UAH);
 • 10 kg – 6133 rubalja (3065 UAH).

Kupi suhu hranu u Zoopassageu.

1. izbor steriliziran

Feed prvi izbor steriliziran Bezzernovoy. Ugljikohidratne komponente u njoj su slatki krumpir (yam), riža proteina, leća i grašak vlakana. Sirovo vlakno nije više od 4%, što se smatra izvrsnim pokazateljem.Puno proteina – više od trećine: piletina brašna, piletina. Flaxseed, morska trava, ekstrakt suncokretovog ulja, bilje – sve su ove komponente dizajnirane da normaliziraju probavu i spriječe proljev ili zatvor kod sterilizirane mačke.

Stolica nakon navikavanja na hranu, tj. Završetak procesa prilagodbe novoj prehrani, gotovo je bez mirisa.

Vlasnici mačaka primjećuju da su granule velike, ali su ih lako i sa zadovoljstvom slomili njihovi dragi. U hrani ima soli, ali njegov sadržaj je malen i ne može štetno utjecati na zdravlje mačke, ako ima mogućnost, ako je potrebno, piti čistu vodu. Ako mačka ima mekani prelijepi kaput, oči koje pjenušava nježnost i ljubav prema vlasnicima, zdravo tijelo znači da je prvi izbor steriliziran savršeno odgovara.

cijene:

 • 320 g – 226 rubalja (110 UAH);
 • 2,4 kg – 1320 rubalja (660 UAH);
 • 5 kg – 2346 rubalja (1160 UAH);
 • 10 kg – 4920 rubalja (2460 UAH).

Kupi na Zoopassage.

Sada možete svjesno odabrati kako hraniti steriliziranu mačku.

Vidi također: Izaberite vitamine uz hranu.

Prirodna hrana za sterilizirane mačke

Mačka je grabežljivac, pa kad ga hranite, naturalka će morati izrezati meso. Bolje je ako je to piletina ili purica.Ponekad (najviše par puta tjedno) možete dati govedinu ili morsku ribu.

U svakom slučaju ne smije se davati riba u rijeci: ona može sadržavati velike metalne soli u velikim količinama, kao i parazite.

1-2 puta tjedno možete dati ostatke (na primjer, pileći trbuh, jetra, srca). Potrebno je skuhati ostatke. Meso se može dati polu-pečenim, samo kipućom kipućom vodom. U svakom slučaju, nakon kupnje bilo koje komponente proteina treba smjestiti u zamrzivač 10-14 dana, budući da većina parazita i mikroorganizama umiru na minus temperaturama.

Mora biti prisutan u prehrani mliječnih proizvoda. Mnogi vjeruju da mačka ne može živjeti bez mlijeka. Zapravo, to nije slučaj. Mnogo zdravije za životinje bit će kefir, sir, nezaslađeni jogurt – i sve to s minimalnom količinom masti, ali ne i obrano.

Hranjenje prirodne hrane je nemoguće bez ugljikohidrata. U juhu treba kuhati kašica od heljde, riže, ječma ili pšenične žitarice. Perlovka može biti teško probaviti, što će dovesti do zatvora, a krupica se ne smije davati: ova žitarica prolazi previše ozbiljnu preradu, u njemu praktički nema korisnih tvari.

Mala količina masnoća nalazi se u mesu (osobito ako dajete piletinu s kožom), ali za zdravlje sterilizirane mačke to nije dovoljno. Za hranjenje, poželjno je svakodnevno dodati nekoliko kapi povrća (po mogućnosti maslinovo ulje), kao i dati riblje ulje. Iz iskustva mogu reći: mačke vole jesti riblje uljne kapsule, koje se mogu kupiti u redovnoj ljekarni.

Dobra probava je nemoguća bez vlakana, pa morate priviknuti mačku na povrće. Nisam upoznao niti jednu mačku koja rado baca kupus ili mrkvu. Samo ako je tijekom igre. Zato je poželjno rešetkati povrće (osim štetnog krumpira, nekuhane, kuhane i na neki drugi način) na finoj grater i miješati u juhama i juhama.

Voće, ako je životinja zainteresirana za njih, može se dati u malim količinama kao poslastica. Sezonske lokalne jabuke bez ljuske i jama bit će osobito korisne.

Prilično je teško izračunati potrebnu količinu hrane, njegov sadržaj kalorija i količinu potrebnu za dobrobit i aktivnost sterilizirane mačke, ali kvalificirani veterinar može uvijek pomoći.

Važno je da je hrana niska kalorija, inače se pretilost ne može izbjeći.

Kada se hranite prirodnom, preporučujemo dodavanje vitamina i elemenata u tragovima u prehrani. U veterinarskoj klinici, vlasnici životinja obično se preporučuju visokokvalitetnim multivitaminskim kompleksima, posebnim vitaminima za sterilizirane mačke ili se savjetuje o tome koje se tvari trebaju dodatno davati. Na primjer, da bi ojačali kosti, poželjno je dodati kostiju kostiju i poboljšati vunu – sumpor.

Vidi također: Dijeta mačke kod kuće.

Koliko i kada hraniti

Pravilno hranjenje mačke nakon operacije jedna je od najvažnijih faza. Životinja je pretrpjela puno stresa, nekoliko tjedana imat će nestabilnu hormonsku pozadinu, čudovišta, može se pojaviti nagla promjena aktivnosti (jedan dan vaš ljubimac može juriti po kući kao da ima bateriju, au drugoj spavati tako da pištolj ne probuditi se).

U prvih 12 sati nakon operacije, a još uvijek ima anestetika u tijelu, bolje je ne davati hranu, već pružiti životinju obilnim napitkom. Tada možete postupno ponuditi hranu: redovito, ali u malim obrocima – i pažljivo pratiti reakciju.

U budućnosti, trebali biste se pridržavati obujma dijelova, što je naznačeno na ambalaži gotove hrane.

U pravilu, sterilizirana mačka jede dva puta dnevno, ali ako želite staviti suhu hranu u zdjelu, možete ga ostaviti stalno: životinja će jesti kada glad bude gladna.

Kada se hranite prirodnom, vrijedi se sjetiti da se hrana u zdjelici brzo pogoršava, tako da odmah nakon što vaš ljubimac bude pun, morate ukloniti ploču i oprati ga.

U slobodnom pristupu mačka treba uvijek biti čista voda. Ljeti treba mijenjati 3-4 puta dnevno, zimi – 1-2 puta.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: