🐈 Kako hraniti rusku plavu mačku: 5 najbolja hrana + prirodna hrana

Što hraniti rusku plavu mačku

Znate li da je ruska plava mačka smatra biserom domaće felinologije? Prodaja mačića ove pasmine je popularna širom svijeta. Prije nego što dobijete kućnog ljubimca, morate znati kakvu hranu je bolje hraniti rusku plavu mačku.

sadržaj

 • Najbolja gotova hrana
 • Kako hraniti mačića
 • Bolesti i ishrana
 • Domaća hrana

Ruske plave mačke kod kuće nisu bistre o hrani. Njihovi vlasnici trebali bi se sjetiti nekoliko pravila o hranjenju:

 • ne hranite kućnog ljubimca sa svog stola;
 • svakodnevno posuđe za jelo;
 • Nemojte davati gotovu hranu za hranu;
 • pobrinite se da mačka uvijek ima slatku vodu.

Važno! Sve preporuke za hranjenje ruske plave mačke svode se na želju da sačuva svoju jedinstvenu boju. U mačjoj prehrani ne smije biti hrane s algama, mahunarkama, jetrom i školjkama. Inače, boja može promijeniti crvenkastu boju.

Ova zabrana nije globalna, jer je promjena boje privremena. Međutim, to može nepovoljno utjecati na "karijeru" izložbenih mačaka. Također, ljubimcu ne bi trebalo dati puno mlijeko i masnu ribu.

Najbolja gotova hrana za rusku plavu mačku

Ruska plava mačka trebala bi se hraniti samo vrhunskom i vrhunskom kvalitetom hrane. Dobar proizvod bi trebao biti iste boje i ravnomjerne konzistencije. Hrana se može kupiti u veterinarskim klinikama i specijaliziranim prodavaonicama.

Važno! Stalno se maziti vašem ljubimcu sa gotovom hranom ne vrijedi: morate kombinirati u omjeru 3: 1. Konzervirana hrana može se dati samo kao poslastica, ali ne i glavna prehrana. Glavni plus gotovih hranjenja je da mačka ne treba dodatno dopuniti posebnim vitaminima.

Za Vas smo pripremili popis hranjenja koje su savršene za hranjenje ruske plave mačke:

 1. IAMS CAT POUCH bogat pilićem.
 2. Acana GRASSLANDS.
 3. Royal Canin Instinctive.
 4. Purina Pro Plan Dental +.
 5. Orijen Cat & Kitten.

Da biste saznali kakva je hrana najprikladnija za hranjenje ruske plave mačke, potrebno je proučiti opise hrane.

1. IAMS CAT POUCH bogata piletinom

Smatra se vrhunskim proizvodom i jednim od pet najboljih mačje hrane. Proizvedeno u obliku mesnih komada u umaku. Ima jak, ali ugodan miris.

Sastav je uravnotežen – sadrži sve potrebne minerale i vitamine potrebne za održavanje zdravlja mačke. Hrana je super za hranjenje aktivnih mačaka, a to je upravo ono što je ruski Blue.

2. Acana GRASSLANDS

To je suha hrana namijenjena svakodnevnom hranjenju odraslih mačaka. 75% sastava uključuje meso purana, janjetine, patke, ribe i jaja, a preostalih 25% je povrće i biljke. Proizvod je bogat životinjskim proteinima i pogodan je za hranjenje ruske plave mačke od 1 godine.

Hrana održava stabilnu razinu šećera u krvi i sprečava taloženje masti, tako da će vaš ljubimac uvijek biti u zdravom obliku.

3. Royal Canin Instinctive Feed

Ovaj proizvod je dostupan u obliku žele i pate. Savršeno za svakodnevnu uporabu. Dizajniran za hranjenje odraslih mačaka od 1 godine.

Zahvaljujući hranjivim tvarima u sastavu, hrana pomaže u održavanju težine životinje. Također će biti osobito korisno za sterilizirane i sterilizirane kućne ljubimce.

4. Purina Pro Plan Dental +

Ova hrana je dostupna u suhom obliku i izvrsna je prevencija bolesti usne šupljine. Pogodan za hranu od 1 godine. Granule ove suhe hrane djeluju poput abraziva na kaminu, zbog čega je neugodan miris iz usta životinje praktički izgubljen. Prikladno za dnevno hranjenje ruske plave mačke.

5. Orijen Cat & Kitten

Ova suha hrana, koja je 85% sastoji od mesa i ne sadrži u svom sastavu biljni proteini, GMO i visoki glikemijski ugljikohidrati.Za razliku od ostalih hrane u ovom proizvodu, 2/3 mesa je svježe, što osigurava bržu opskrbu hranjivim tvarima u tijelu.

Gotovo uvijek okus Origena poput mačaka. Osim toga, uočeno je da redovito korištenje ove hrane ima dobar učinak na stanje vune. Postaje sve briljantniji i bogatiji. Za rusku plavu mačku to je osobito važno.

Vidi također: Ocjena vrhunska mačka hrana.

Kako hraniti mačiću rusku plavu mačku

Idealno hranjenje za mačiće od 1-3 mjeseci je majčino mlijeko.

Hranjenje beba treba biti djelomično i češće. Od 3 mjeseca u mačkama mijenjaju se zubi, pa je u ovom trenutku potrebno dodati proizvode s kalcijem u prehranu.

Važno! Lure mačići mogu početi od 2 mjeseca. Mačić može ponuditi suhu hranu, prethodno natopljenu čistom vodom.

Vidi također: Koliko puta dnevno i kako hraniti mačića.

Za hranu mačići ruske plave mačke stane i spreman za hranu. Evo popisa najboljih proizvoda:

 1. Iams Kitten & Junior bogata piletinom (umakom).
 2. Royal Canin Instinktivni mačići (Pate) i Royal Canin mačići (umak). Zamjena mlijeka za mačiće Royal Canin BABYCAT MILK.
 3. Purina Pro Plan Junior s piletinom (suha hrana).
 4. Orijen Cat & Kitten (suha hrana).

Bolesti i ishrana

Specifične bolesti ruske plave, koje su karakteristične samo za ovu pasminu, nisu identificirane. Ove mačke imaju dobro zdravlje, ali to ne znači da se uopće ne bole.

Ruska plava mačka često je sklona pretilosti, što može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. Da biste to izbjegli, potrebno je hraniti ljubimce ispravno i pogledati sastav suhe hrane. To će pomoći da se izbjegne pretilost Acana GRASSLANDS hrane, što sprečava taloženje masti.

Poput svih mačaka, ruski plavi može patiti od oralnih bolesti (vatra, gingivitis, itd.). Za prevenciju u prehrani mačke uvijek treba biti suha hrana.

Kastrirani i sterilizirani kućni ljubimci mogu dobiti kolelitijazu. Iz tog razloga, Royal Canin Instinctive bi trebao biti uključen u njihovu prehranu, jer sprječava razvoj ove bolesti.

Pročitajte više o prehrani neuteriranih mačaka i mačaka.

Prirodna prehrana

Ako ne možete hraniti gotove hrane, možete prenijeti ljubimce i prirodnu hranu. U prehrani mačaka ove pasmine treba biti:

 1. Meso – puretina, piletina, govedina, teletina. Dnevna stopa – 45-100 g. Meso treba dati samo u obliku malih komada.
 2. Bube – srce, bubreg i pluća. Prije kuhanja potrebno je ukloniti sve slojeve masti.
 3. Riba – morska sorta niske masti.Rusku plavu mačku treba dati ribu jednom tjedno, a ne češće. Ako je mačka kastrirana, riba bi trebala biti potpuno isključena iz prehrane.
 4. Plodovi mora – škampi i školjke. Možete ga dati jednom tjedno.
 5. Groats – heljde, riža, zobena kaša.
 6. Mliječni proizvodi – kozji mlijeko, ryazhenka, kefir, vrhnje, vrhnje. Ovi proizvodi najbolje se daju ujutro.
 7. Povrće – krumpir, repa, tikvice. Biljna hrana praktički se ne apsorbira, ali se ne smije potpuno isključiti iz prehrane. Mala količina povrća pomaže funkcioniranju gastrointestinalnog sustava. Povrće treba kuhati i brisati.

Važno! Prirodna hrana za rusku plavu mačku podrazumijeva obilje mesa i žitarica. Također, svakako dajte svojem ljubimcu posebne komplekse vitamina.

Posuđe za baleen gourmets pripremljene su jednostavne: morate kuhati žitarice ili povrće i dodati fino usitnjeno meso. Tijekom dana, odrasla mačka treba jesti 150-200 grama.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: