🐈 Kako hraniti neuteriziranu mačku: 5 savjeta o pravilnoj prehrani

Što hraniti neuteriziranu mačku

Nakon što je mačka bila lišena „najskuplje”, kada je u posjeti veterinarskoj klinici, naime, sposobnost da volimo i na potomstvo, to je vrijeme da prisustvuju na mačku traži promjena prehrane. Iskreno, bilo je potrebno dodati novu hranu starijoj čak i ranije, tako da osigurati glatku prijelaz i smanjiti probleme s gastrointestinalnim traktom.

sadržaj

  • Spremni feed
  • Prirodna hrana
  • Raspored hranjenja

U ovom članku, dalje ćemo govoriti isključivo o tome kako hraniti neutered mačka.

Kod neuteriranih mačaka tjelesna aktivnost se smanjuje, ali se apetit povećava nakon operacije i prije nego što starije osobe trebaju slijediti posebnu prehranu koja ne dopušta povećanje težine.

Povećanje tjelesne težine podrazumijeva ne samo gubitak ljepote (iako mnogi iz nekog razloga poput masnih životinja, slično bačvama), ali i zdravstveni problemi: nestabilnost, problemi s kosom, dijabetes, povećanje jetre, rano trošenje srčanog mišića.

Idealno za neuteriziranu ili steriliziranu mačku može biti gotova tvornica hrane, posebno dizajnirana da zadovolji potrebe životinja koje su prošle te operacije.

Spremni feed za neuterirane mačke

Jeftini hrani sadrže velike količine vlakana, kao i mnoge okuse i konzervanse, koji će s vremenom nepovoljno utjecati na zdravlje vašeg ljubimca. Bolje je kupiti holistički, super-premium i premium premium klasične hrane visoke kvalitete.

Ocjena najboljih feedova za neuterirane mačke:

  1. Hill's Science Plan Sterilizirana mačka.
  2. ACANA Travnjaci.
  3. GRANDORF 4 Meso i smeđa riža sterilizirana.
  4. Golden Eagle holistička odrasla mačka.
  5. Royal Canin rodilište mladog muškarca.

Pogledajmo bliže sastav pojedinog feeda.

Hill's Science Plan Sterilizirana mačka

Proizvođač tvrdi da je hrana proizvedena uzimajući u obzir "jedinstvenu kontrolu težine" i pomoću "kompleksa antioksidansa s klinički potvrđenim učinkom". Unatoč tako glasnim obećanjima, ova hrana nije jako popularna među vlasnicima mačaka, što se potvrđuje (između ostalog) relativno malim brojem recenzija na Internetu.

Nažalost, u maloprodajnim trgovinama Steriliziranog mača u Hill's Science Planu, to nije uvijek i prilično je skupo. Međutim, to je jedan od najboljih hranjenja za kontrolu težine steriliziranih i neuteriranih mačaka.

Hrana je namijenjena životinjama od 6 mjeseci do 6 godina. Proizvodi se u dvije verzije: s piletinom i tonom. Oba spoja su uravnotežena u smislu proteina, masti i ugljikohidrata.

Među nedostatcima je prisutnost žitarica, kao i brašno od glutena. Samo u nekim slučajevima, mačke jedu planinarskog plana Sterilizirane mačke bez apetita, većina ih jede s užitkom, ali, unatoč ograničenim količinama (i to je ograničenje obvezno za neuter), ne moliti za hranom i stoga ne gladovati.

Kupite hranu na web stranici Zoopassage.

ACANA Travnjaci

Ova hrana je namijenjena mačkama i mačkama bilo koje pasmine i bilo koje dobi. On, kao i sve opisane hrane, puni ration, to jest, osim njega i vode, životinje više ne mogu dati ništa. Granule ACANA travnjake za 70% sastoje se od mesa janjadi, pataka, kokošjih jaja s dodatkom žute perlice.

Hrana je bez zrna, što znači da mačka u šest mjeseci ili godinu dana neće izgledati kao bačva, ali vrlo hranjiva – često je potrebno manje od ostalih visokokvalitetnih hranjenja.

Vlasnici kućnih ljubimaca posjeduju velike pelete kao nedostatak krmne smjese, ali za neuterirane mačke to je čak i dobro: neće se zalijepiti u zubima, ali kad će se slomiti, očistit će zube od plaka.

Neuter vlasnici kažu da nakon prelaska na ACANA travnjake njihove mačke postaju aktivnije, često nude svojim vlasnicima igrati, oni su više zainteresirani za svijet oko njih. Za 2-4 tjedna redovitog hranjenja ove hrane poboljšava stanje kože i kaputa.

Možete kupiti hranu u Zoopassageu.

GRANDORF 4 Meso i smeđa riža sterilizirana

Pronalaženje holističke hrane po pristupačnoj cijeni je san mnogih vlasnika mačaka. A ako kupite GRANDORF 4 meso i smeđa riža sterilizirana, onda san postaje stvarnost.

Ova hrana je posebno dizajnirana za sterilizirane i neuterirane životinje. Na ambalaži, proizvođač ponosno je istaknuo da hrana sadrži 109 probiotika živih (bioaktivne dodatke mikrokulture koje se koriste u terapijske svrhe).

Hrana je izvrsna za kastraze, jer sadrži puno proteina, ali ne i dovoljno ugljikohidrata, kao i optimalni sadržaj pepela (količina mineralnih tvari) hrane: ne više od 7%. Vlasnici mačaka imaju na umu da su njihove životinje sretni jesti pelete (usput, prilično mali), koji su 70% mesa, ali ne sadrže balast beskorisnih tvari.

Prednosti hrane uključuju nestanak jantara iz mačjih usta, poboljšanje stanja vune. Također je važno da oko tjedan dana nakon prijelaza na ovaj feed stolica potpuno normalizira, postaje oblikovana i praktički ne mirisna, što ukazuje na obnovu crijevne mikroflore.

Nedostatak hrane najčešće se naziva malom veličinom granula, koja se ponekad zaglavi između zubi mačaka.

Kupi feed na mreži sretni ljubimac.

Golden Eagle holistička odrasla mačka

Puno hranjivi sastojci namijenjeni odraslim mačkama i mačkama svih pasmina. Čak i neutered mačka neće dobiti višak težine, ako ne prelazite dnevnu stopu kod hranjenja.

Hrana za jednu trećinu sastoji se od proteinske komponente, masnoća u njemu je samo 21%, a sirovo vlakno je samo 2,9%, što je vrlo dobar pokazatelj tvorničke hrane. Zajedno s granulama, životinja će dobiti dovoljnu količinu vitamina A, D3, E, kao i kalcija, fosfora, magnezija, bakra, Omega-3 i Omega-6 polinezasićenih masnih kiselina.

Na sastavu hrane pozitivan odgovor, mnogi vlasnici kućnih ljubimaca. Krekeri su napravljeni od piletine brašna, smeđe riže, pileće masti, krumpira, zobene pahuljice, celuloze, lososa, povrća, zdravih biljaka, natapajući ih prije sušenja s umakom od piletine jetre.

Jedina stvar koja može biti neugodno je prisutnost rajčice u sastavu, koja nije dobro probavljena od strane svih mačaka. Vlasnici mačaka imaju tri nedostataka u ovoj hrani: visoku cijenu hrane, nedostatak pristupačnosti u trgovinama i mekana stolica mačke, ponekad s jakim mirisom.

Kupi feed na mreži sretni ljubimac.

Royal Canin rodilište mladog muškarca

Unatoč kritikama iz baze Royal Canin,proizvedena u Rusiji i često krivotvorena, specijalizirana hrana za ovu marku i dalje je dovoljno visoke kvalitete.

Royal Canin Neutered Young Male je namijenjen za neuterirane mačke od operacije do sedam godina. Nemojte se ogorčiti da je to rodna diskriminacija: za mačke, Royal Canin ima i svoju specijaliziranu hranu!

Nažalost, postotak proteina (proteina) i ugljikohidrata nije označen na pakiranju. Stoga, oni koji vole samostalno analizirati sastav hrane i izvući zaključke morat će razbiti svoj mozak iznad Royal Canin Neutered Young Male.

Prva u popisu sastojaka je riža, što znači da je ona komponenta koja je najviše u granulama, a samo životinjski bjelančevine dolje su na popisu. Nije najgore, iako nimalo idealno za odrasle životinje. U sastavu nema kukuruza – praktički je potpuno beskorisna sirovina za jeftinu reklamiranu hranu.

Smanjuje rizik od dijabetesa i sprečava urolitijazu Royal Canin Neutered Young Male hrane zbog smanjene razine škroba i dodavanja L-karnitina.

Vlasnici neuteriranih mačaka koji su probali ovaj feed,podijeljeno u dva logora: neki Royal Canin neuterirani mladi muškarac potpuno su zadovoljni, drugi je pobijedio alarm zbog činjenice da hrana ne štiti od ICD-a (urolitijaza), nego ga izaziva. Iako nijedna provedena ozbiljna studija potonje pretpostavke nije potvrđena.

Kupite feed na Zoopassageu.

Bez obzira na sljedeću hranu koju odaberete za svog ljubimca, ne zaboravite da životinja mora imati zdjelu čiste vode tijekom cijelog dana. Inače, čak i najidealniji sastav hrane ne jamči odsutnost zdravstvenih problema.

Vidi također: Odabir pravih vitamina za mačku.

Prirodna hrana za neuterirane mačke

Broj vlasnika kućnih ljubimaca ne vjeruje u tvornicu hrane i preferira hraniti kastriranu mačku prirodnom. Treba imati na umu da je u mačkama potreba za proteinima, mastima i ugljikohidratima različita od čovjeka pa stoga morate truditi da pronađete uravnoteženu prehranu.

Pravilno hranjenje sterilizirane mačke prirodnom je, prije svega, meso. No, nužno niske masnoće: piletina, puretina, kunić, konjsko meso, teletina.

Nakon kupnje mesa, poželjno je odmah odrezati u dijelove i pakirati u pakete, staviti u zamrzivač barem 10 dana.Skladištenje pri temperaturama ispod nule će se riješiti većine, ali, nažalost, ne sve parazite. Prije nego date meso, mora se kuhati. Preostali paraziti zasigurno neće preživjeti toplinsku obradu.

Tijekom kuhanja, meso ostaje mršavo i hranjivo juhu. Može se dati u čistom obliku, a na njemu možete kuhati kašu.

Groats će odgovarati gotovo bilo: heljde, kukuruz, pšenica, ječam, zob, riža. Ponekad se može dati Manna, ali je praktički beskoristan.

Uz meso u prehrani neuterirane mačke moraju biti nusproizvodi, ali ne više od 1-2 puta tjedno. U plućima, jetri, srcu, bubrezima, želucu i drugoj "jetri" nalaze se veliki broj hranjivih tvari, koje su mnogo manje ili nimalo u mišićnim vlaknima (mesa). I obroke se moraju kuhati prije posluživanja. Važno! Ova komponenta prehrane je manje kalorija od mesa, pa je potrebno oko jedan i pol puta više volumena.

Treba to zapamtiti mačke ne mogu ribati, Prije svega, rijeka. Morska riba može pamtiti kotofeya, no ne češće nego jednom tjedno. Riba na bazi prehrane je najkraći put do urolitijaze, gotovo uvijek završava u operaciji u najboljem slučaju, a pogubna u najgorem slučaju.

Vidi također: Dodatni savjeti o hranjenju mačke.

Nije svaka mačka voli povrće, ali im je potrebna. Većina koristi donose svježe. Na finoj grater, možete rešetkati mrkve, kupus (bijeli kupus, brokula, boja), paprika, repa.

Zgrnjena rajčica u žaru rajčice ne samo da sadrži veliku količinu vitamina i mikroelemenata, već se također bori s tartarom (iako samo ako se dio hrane sastoji uglavnom od rajčice, ali postoji visok rizik od neopasnog, ali neugodnog kratkotrajnog probavnog trakta) , Mačke obično vole krumpir, ali su praktički beskorisne, au nekim slučajevima i štetne u malim količinama.

Od voća, možete dati samo jabuke (nužno bez sjemena i oguliti), ali samo ako su lokalni, sezonski.

Poželjno je proklijati travu za neuterirane mačke. Posebni setovi, koji uključuju spremnik, sjeme, nadomjestak tla, mogu se kupiti u trgovini kućnim ljubimcima. Svježa trava će u nekoj mjeri zaštititi unutarnje biljke od jela kotfeey. Doprinosi povlačenju lizalice iz gastrointestinalnog trakta životinje.

Raspored hranjenja

Castrated mačke najbolje se hraniti dva puta dnevno – ujutro i navečer. Ali ako se kotofey navikne jesti jednom dnevno – ne brinite. Bolje je ne mijenjati svoj uobičajeni način života nakon operacije, već je imao stres.

Ako hranite životinju sa suhom hranom, možete ostaviti pelete u zdjelu čitav dan – kad mačka to želi, onda će jesti. Međutim, ni u kojem slučaju ne smije biti veći od dnevne stope hrane. Kao što je gore spomenuto, mačke nakon kastracije su sklone brzom skupu prekomjerne težine. Preporučena mjera hrane ovisi o starosti i težini životinje i obično se navodi na pakiranju s hranom.

Prirodna hrana brzo je oštećena i razmažena, tako da se ostaci trebaju čistiti odmah, čim je mačka završila obrok i odmaknula se od zdjele. Količina hrane pomoći će izračunati veterinara. Prilikom pripreme vlastite prehrane, teško možete biti sigurni da ne preopterete svoje ljubimce ili gladuju.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: