🐈 Što hraniti egzotičnu mačku: 5 najbolja hrana + prirodna hrana

Što hraniti egzotičnu mačku

Egzotične kratke ľivotinje često nazivaju "Perzijanci za lijenim ljudima". Te životinje su vrlo hirovito, ali nepretenciozne u hrani. Mala skrb i uravnotežena prehrana – sve što egzotična mačka treba održavati zdravlje i ostati u dobrom raspoloženju.

sadržaj

 • Najbolja gotova hrana
 • Kako hraniti mačića
 • Prehrana i bolest
 • Domaća hrana

Egzotici su vrlo osjetljivi na hranu. Za odrasle kućne ljubimce potrebno je hraniti tri puta dnevno, računajući volumen hrane tako da 30-60 g hrane po 1 kg tjelesne težine.

Važno! U zdjelici treba uvijek biti čista voda. Mora se mijenjati 2-3 puta dnevno.

Najbolji gotov hrana za egzotične mačke

Egzotične mačke kratkodlake trebaju biti hranjene samo premium i super premija. Oni su dizajnirani posebno za životinje, na temelju njihove dnevne potrebe za vitaminima, mineralima, hranjivim tvarima i elementima u tragovima.

Važno! Za hranu eksotika ne stane jeftina hrana iz obližnjeg supermarketa. Imaju previše soli i začina, što je štetno za dugovječnost mačaka.

Među najbolje suhe hrane za egzotične mačke su:

 1. Innova Evo.
 2. Hill's Nature's Best.
 3. Eukanuba Adult Hairball zatvoreni.
 4. Bosch Sanabelle Adult Struc.
 5. Mačka Chow.

Prije nego što kupite proizvod za svog kućnog ljubimca, morate znati što jesu. Za vas smo pripremili opis svakog feeda.

1.Innova Evo

Ovo je visokokvalitetni proizvod koji se proizvodi u Americi u skladu sa svim standardima i tehnologijama. Ova hrana pripada holističkoj klasi, to jest apsolutno uravnotežena hrana koja se može koristiti kao nezavisna prehrana. Može se smatrati proteinskom hranom. Sadržaj ugljikohidrata je minimalan, zbog čega je vrlo zadovoljavajući.

Sastav suhe hrane bez zrna Innova obuhvaća isključivo odabrano meso, mliječne proizvode na osnovi mlijeka bez laktoze, vlakna u obliku ekstrakata povrća.

Ovaj proizvod je moćna prevencija urolitijaze, kardiovaskularnih bolesti i bolesti bubrega.

2.Hill's Nature's Best

To je prirodna hrana namijenjena za hranjenje mačaka u dobi od 1 do 7 godina. Proizvod blago djeluje na probavni sustav, pomaže u održavanju imuniteta i pogodan je za hranjenje steriliziranih mačaka.

Izrađena je od prirodnih sastojaka s točnim ravnotežom hranjivih tvari.

Zbog sadržaja omega-3, vuna postaje blistava. Hrana je od 2 vrste: s piletinom i tonom.

3.Eukanuba Adult Hairball zatvoreni

Ovo je suha hrana s punjenjem hrane koja je namijenjena prehrani domaćih mačaka starih od 1 godine. Hrana dobro pridonosi uklanjanju kose od trbuha zbog sadržaja vlakana.

Proizvod podržava imunološki sustav, zdravlje urinarnog trakta, snagu zubi i optimalnu probavu. Dugotrajno korištenje ovog proizvoda pomoći će održavanju zdravlja kože i sjajnim premazom.

4.Bosch Sanabelle Adult Struc

Ovaj proizvod će pružiti potpunu uravnoteženu prehranu. U srcu hrane je meso nojeva i piletina. Osim toga, sadrži sve potrebne elemente u tragovima i vitamine, zahvaljujući kojima će se zdravlje mačke održavati na odgovarajućoj razini. Kao rezultat redovitog unosa hrane, egzotska vuna će postati sjajnija i svilenkasta.

5. Mačka Chow

To je malo poznata hrana, koja bez sumnje zaslužuje pozornost. Proizvod ima mekanu strukturu zbog čega se lako probavlja i potpuno apsorbira. Pripravak također sadrži finu grubu vlakna koja savršeno čiste površinu očnjaka.

Mačka Chow savršeno utječe na apetit mačaka: nakon uvođenja u prehranu, mršave mačke stekle su težinu, a umjerene, naprotiv, pao je.Ovaj učinak postiže se snažnom proteinskom komponentom. Sastav hrane je potpuno prirodan. Bez okusa i boja.

Vidi također: Mačke hrane za mačke.

Kako hraniti egzota mačića

Kako to ne biste htjeli, ali 2-3 mjeseca mačići bi trebali ostati pokraj majke, tako da bi ga trebalo pravilno ojačati na majčinom mlijeku.

Važno! Egzotični mačići trebaju uravnoteženu prehranu. Strogo je zabranjeno hraniti ih hranom iz majstorskog stola.

Prvi mamac može početi s 2 mjeseca s posebnim suhim hranom, više ovdje.

Prije toga proizvod bi trebao biti natopljen vodom kako bi mačić lakše žvakao. Inače, mikročvrste mogu nastati u želucu i crijevima. To možete prepoznati po kapljicama krvi u izmetu.

Sljedeći gotovi feedovi savršeni su za hranjenje malih egzotičnih životinja:

 1. Eukanuba mačići (mokra hrana za mačke u dobi od 1 do 12 mjeseci), Eukanuba mače zdravi start pile i jetre (suha hrana).
 2. Bosch Sanabelle Mačkica (suha hrana).
 3. Hillov znanstveni plan Zdravi razvoj (vlažna hrana), Hillov znanstveni plan Zdravi razvoj (mousse).

Prehrana i bolest

Poput svojih kolega Perzijanaca, egzotičari mogu patiti od nasljednih bolesti. Jedna od ovih bolesti je policistična bolest bubrega. Lijek mu je nemogućemeđutim, moguće je usporiti napredovanje bolesti putem terapije i posebnih dijeta. U prehrani za kućne ljubimce, morate uključiti posebnu prehrambenu hranu. Na primjer, Innova Evo je izvrstan proizvod.

Vrlo često, egzotični su izloženi stomatološkim bolestima. Možete ih spriječiti uključivanjem u prehranu bilo koje suhe premijske hrane.

Osim toga, egzotične mačke često su pretili. Budući da same životinje imaju zaobljene oblike, vlasnici često ne primjećuju da je egzotična osoba dobila dodatnu težinu. U tom slučaju potrebno je razviti ispravan način hranjenja. U izborniku možete dodati feedove za Cat Chow kako biste dinamički izgubili težinu.

Vidi također: Sve što trebate znati o sastavu hrane za suhu hranu.

Domaća hrana za egzotiku

Ako odlučite prenijeti egzotičnu mačku samo na prirodnu hranu, trebali biste se sjetiti da ih ni u kojem slučaju ne biste trebali hraniti sa stola. Za dobro zdravlje, kućni ljubimac treba svakodnevno primiti potrebnu količinu proteina, aminokiselina, zdravih masti i vitamina. Ove tvari se nalaze u ribi, mesu, jajima, siru, zelenilu i žitaricama.

Važno! 70% hrane egzotičnog mora biti meso s mesom i ribom.

Uzgajivaču novaka, izbornik mačka može se činiti slabo. Ali odbijanje pravila će nepovoljno utjecati na zdravlje životinje. U prehrani egzotične mačke treba sadržavati:

 1. Meso – govedina, mršavo svinjsko meso, piletina, puretina.
 2. Bube – piletina srca, pluća, bubrega bubrega.
 3. Niska masnoća vrsta riba – bakalar, skuša, haringa. Možete dati samo jedanput tjedno.
 4. Groats – riža, heljda.
 5. Mliječni proizvodi – sirovi sir niske masti, obranili kefir.
 6. Povrće – salata, repa, špinat, cvjetača.

Glavno jelo, tj. Meso, treba izrezati na male komadiće i pomiješati s kašom i kuhanim povrćem u omjeru 3: 1.

Kod domaće hrane, egzotično treba dati komplekse vitamina. Nemojte zaboraviti konzultirajte se s veterinarom prije. Osim toga, mnogi uzgajivači preporučuju davanju mačaka posebnim korovima, koje prodaju u trgovini za kućne ljubimce.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: