🐈 Što hraniti Abyssinian cat: 5 od najboljih feed + prirodne hrane

Što hraniti Abyssinian cat

Ako se u vašoj kući pojavila elegantna "domaća puma" – mobilna i fleksibilna Abyssinianova mačka, onda je vrijeme da razmislite o tome što ćete je hraniti. U pitanjima hrane, Abisini su vrlo izbirljivi, kao i ostala čistokrvna stvorenja. Uz pravilnu prehranu i pažljivu njegu, ti lijepi "predatori" mogu živjeti do 20 godina.

sadržaj

 • Najbolja gotova hrana
 • Što hraniti mačića
 • Bolesti i ishrana
 • Prirodna prehrana

Prilikom odabira hrane za Abyssinian, morate uzeti u obzir sljedeće:

 • starost životinje. Abyssinian mačići razvijati sporije od drugih pasmina iste dobi, tako da do jedne godine mogu se dati samo hranu za mačiće;
 • vet prescriptions. Liječnik daje preporuke, s obzirom na fizički oblik mačke;
 • Zdravlje roditelja mačića. Važno je razjasniti uzgajivačima što su bili roditelji malog Abyssinijanaca, bilo da su imali alergijske reakcije;
 • stanje stolice. Proljev ili konstipacija može biti posljedica neishranjenosti. Potrebno je na vrijeme pratiti kućni ljubimac kako bi kontaktirala veterinara za preporuke za liječenje i hranjenje.

Najbolji feed za abyssinijske mačke

Jedini znak prehrane visoke kvalitete je zdrav i sretan ljubimac.Mačka ti to neće reći o sebi, kažu stanje kože dlake, zubi i desni, jastučići, oči i nos za to. Ako je Abyssinian mačka sjajna, okretna i razigrana, to znači da dobiva odgovarajuću prehranu.

Jeftina hrana iz najbližeg supermarketa – mačka otrov, koju biste trebali izbjegavati. Stručna hrana za čistokrvnu životinju – "holistički", "super-premium" ili "premium". Pripremili smo popis preporučenih feedova za Abyssinians, ali odlučivanje kako hraniti vašeg kućnog ljubimca trebalo bi biti strogo individualno!

Ocjena industrijske hrane za Abisinije

 1. ORIJEN Tundra (Kanada) – holistička krma;
 2. ACANA Pacifica (Kanada) – holistički feed;
 3. Arden Grange odrasla mačka sa svježim piletinom i rižom (UK) – super premium klasa;
 4. Farmina Matisse Salmon & Tuna (Italija) – premium klasa;
 5. Guabi Natural (Brazil) – premium klasa.

ORIJEN Tundra

Visoka kakvoća suhe hrane iz Kanade, koja uključuje samo svježe meso i ribu.

Sastav proteina (85%): kozji meso i žir, bijeli luk, divljač, patuljasta pastrva, meso svježeg svinja i svinjskog mesa, svježe jeleno meso, bakalar, srdele, janjeće meso, plavi val. Svježe meso se suši na temperaturi od 90 ° C.

Voće i povrće (15%): zeleni grašak, leća, grah, grah, bundeva, tikvice, jabuka, kruška, mrkva, špinat, brusnice, kelj, trava i cvijet, parznip, šipak.Izvor inulina je korijenska cikorija. Cod jetra je prirodni okus i pojačivač okusa. Obogaćena omega-3 i omega-6 masnim kiselinama.

Plus hrana – bezglutinirana formula s visokim postotkom proteina.

Minus feed – ne uvijek na tržištu.

cijena:

 • 340 g – 499 rubalja (250 UAH);
 • 1,8 kg – 2395 rubalja (1200 UAH);
 • 5.4 kg – 4545 rubalja (2272 UAH).

Kupi na Zoopassage.

ACANA Pacifica

Povratak na prirodnu prehranu – koncept kanadske tvrtke ACANA. Kao dio bezgrešnog hrane samo su svježi cjeloviti sastojci, uhvaćeni u Kanadi.

Glavni sastav (75%): divlja svrab, srebrni oslić, pacifička sardina, lignje, haringa uhvaćeni u divljini. Povrće, voće i biljke (25%): zelene grašak, crvene leće, grah, bundeva, parznip, špinat, rižino zelje, jabuke, mrkve, kruške, brusnice, špinat, borovnice, divlja ruža.

Hrana ima uravnoteženi sadržaj proteina (37%) i masnoća (20%). Sadrži potrebnu količinu omega-3 masnih kiselina. Povrće u hrani ima nisku glikemijsku formulu – ovo je korisno za prevenciju pretilosti i dijabetesa. Nema boja, okusa i umjetnih aditiva.

Plus hrana: kao dio samo svježih proizvoda.

Minus feed: visoka cijena.

cijena:

 • 340 g – 360 rubalja (180 UAH);
 • 1,8 kg – 1697 rubalja (848 UAH);
 • 5.45 kg – 3754 rubalja (1877 UAH).

Kupi na Zoopassage.

Arden Grange Adult Cat sa svježim piletinom i rižom

Super premium linijski feed iz Velike Britanije. Sadržaj proteina – 31%, masnoća – 19%.

Sastojci: brašno od piletine, riblji obrok, piletina, svježe piletino meso, prašak od jaja, riblje ulje, pivski kvasac, pulpa, riža, kukuruz. Kao prirodni vitaminski dodatak – brusnice. Mješavina tokoferola i ekstrakta ružmarina osiguravaju sigurnost hrane.

Za poboljšanje imuniteta i održavanje zdrave crijevne mikroflore – MOS i FOS prebiotike. Vitamini: A, D3, E. Elementi u tragovima: kalcij, fosfor, bakar. Aminokiselina je taurin.

Plus feed: sadrži glukozamin i kondroitin.

Minus feed: kukuruz – može biti alergičan.

Cijena paketa od 0,5 kg do 375 rubalja (kupiti kod Zoopassagea).

Farmina Matisse Salmon & Tuna

Kompletna talijanska hrana s lososom i tonom. Sadržaj sirovih proteina je 32%, sirova masnoća 11%.

Struktura: suho meso od tunjevine i lososa, riže, suhog mesa od piletina, pileće masti, celuloze, ribljeg ulja, jaja, biljnog ulja, suhog kvasca, kukuruznog glutena. Sastav vitamina A, D3, C, E, B2, B6, Bl, B12, folna kiselina. Minerali: cink, željezo, bakar, mangan, magnezij, kalcijev jodat. Ne sadrži kemijske aditive.

Plus feed: demokratska vrijednost.

Minus feed: sastav ne ukazuje na povrće i voće.

cijene:

 • 1,5 kg – 773 rubalja (386 UAH);
 • 10 kg – 3804 rubalja (1902 UAH);
 • 20 kg – 7604 rubalja (3802 UAH).

Kupite online na Dogeat.

Guabi prirodno

Brazilska premijska premija za visoko bjelančevine (34%) i masnoće (16%) odraslih životinja.

Glavni sastojci: svježe piletino meso, losos, piletina, piletina, prah od jaja, svinjska plazma, glutena pšenice, riblje ulje, celuloza, šećerna pulpa, pivski kvasac, biljno ulje.

Dodaci: ekstrakt zelenog čaja, ekstrakt jabuka, ekstrakt ružmarina, schidiger yucca, prebiotici i taurin. Hrana sadrži kompleks vitamina i minerala. Yucca schidiger ekstrakt smanjuje miris izmeta.

Plus hrana: uravnoteženi omjer proteina i masti.

Minus hrana: sadrži glutena i svinjska plazma pšenice.

Cijena feeda:

 • 1,5 kg – 677 rubalja (338 UAH);
 • 3 kg – 1354 rubalja (677 UAH);
 • 7,5 kg – 2929 rubalja (1464 UAH).

Sretni ljubimac na mreži.

Važno!

Profesionalni feedovi "premium" klase i više sadrže sve potrebne dodatke i vitamine – nema potrebe uključiti dodatne komplekse vitamina i minerala u prehrani životinje.

Vidi također: Kako odabrati mačje hrane.

Kako hraniti Abyssinian mačića

Sada razgovarajmo o prehrani abisinskog djeteta. Dječji mačići ove pasmine smatraju se do jedne godine. Tijelo Abyssiniana razvija malo sporije od tijela mačića drugih pasmina, tako da do godinu dana jede samo posebnu hranu za mačiće.

Prvi mamac Abyssinijan uveden je u dobi od 1,5-2 mjeseca. To može biti gotova vlažna hrana za mačiće, mlijeko kašu, žumanjak ili fino usitnjeno meso, ribu i povrće. Neki vlasnici daju kućne ljubimce meso od mesa i pire od povrća u staklenke ("Agusha", "Tema"). Možete dati malu količinu mekog sira i niskog masnog kravljeg sira. Mlijeko – samo koza ili posebna, koja se prodaje u trgovinama za kućne ljubimce.

U dobi od 3 mjeseca, mijenjaju se zubi, pa bi krvna hrana trebala prevladati u prehrani mačića. Povrće i meso izrezati na veće komade kako bi se navikli na žvakanje ljubimca. Za vlažnu hranu dodajte suhu seriju "Junior". Trajanje hranjenja do četiri mjeseca – 6 puta dnevno. Od 4 mjeseca do godine – 4 puta dnevno.

Sve pojedinosti o hranjenju mačića ovdje.

Hrana za odrasle može se dati samo u drugoj godini života. To treba učiniti postupno – u osjetljivom gastrointestinalnom traktu Abyssiniana. Dio hrane za odrasle povećava, a smanjuje udio hrane za bebu.Takva tranzicija može trajati 1 mjesec. Učestalost hranjenja svodi se na 2-3 puta dnevno.

Kod kuće, Abyssinian pasmine mačići mogu se hraniti samo s profesionalnim premium hrane i gore. Zaboravite odmah o postojanju jeftinih ekonomskih mogućnosti. Dobra hrana za vašeg ljubimca prodaje se u specijaliziranim dućanima za kućne ljubimce. To mogu biti proizvodi sljedećih tvrtki:

 • Acana;
 • Orijen;
 • Mera Cat;
 • Guabi Natural;
 • Arden Grange;
 • Farmina;
 • Royal Canin.

Odabir hrane odgovarajuće dobne skupine, ne zaboravite pogledati datum isteka i zemlju podrijetla.

Uzgajivači ne preporučuju hranjenje Abyssinijanaca s ruskim krmom zbog njihove nedosljednosti s međunarodnim normama.

Važno: mačić uvijek mora imati slatku vodu. Prikladna bočica ili sirovi filtrirani.

Vidi također: Što trebate znati o sastavu hrane.

Prehrana za bolesti

U mnogim kliničkim bolestima prehrana je od velike važnosti. Naravno, ona ne zamjenjuje lijekove, ali može ubrzati proces oporavka bolesnog ljubimca. Abisinije se smatraju relativno zdravom pasminom, rijetko pate od genetskih bolesti. Ali, kao i sve mačke, s godinama ili zbog stresa, neuravnotežena prehrana mogu razviti bubrege, jetru, alergije,gojaznost ili gastrointestinalni uzrujanost.

Medicinska hrana za Abyssinian cat

 1. Hill's Prescription Dijeta Metabolička + urinarna Felina suha težina, urolitijaza;
 2. Hillova k / d – bolest bubrega;
 3. Hill's z / d – liječenje alergija na hranu;
 4. Hill's W / D – kolitis, zatvor;
 5. Hill's I / D – bolesti probavnog trakta;
 6. Royal Canin Urinary S / O LP34 – kamenje u mjehuru;
 7. Reagirajuća vlakna Royal Canin – zatvor;
 8. Purina Veterinarski dijete UR – urolitijaza;
 9. Veterinarska dijeta Purina NF – patologija bubrega;
 10. Purina Veterinarska prehrana OM – pretilost.

Važno: neprihvatljivo je sami prepisati terapeutsku prehranu – veterinarsku hranu, kao i lijekove, mora propisati liječnik.

Pročitajte također o prehrani mačaka nakon sterilizacije i kastracije.

Prirodna prehrana

Ako je vaš izbor pao na prirodnu hranu, budite spremni potrošiti svoje vrijeme u izradi uravnoteženog jelovnika i pripremanja mačje hrane. Glavno pravilo – mačke ne jedu ljudsku hranu!

Što bi se trebalo nalaziti na izborniku abyssinka za odrasle osobe:

 1. sirovo (smrznuto) govedina – 100-120 gr. dnevno;
 2. puretina ili piletina bez kosti – 3-4 puta tjedno;
 3. sirovi (smrznuti) ili kuhani piletina i govedine (bubrezi, pluća, srce) – 1-2 puta tjedno;
 4. sirove jetre – jednom tjedno;
 5. kuhani žumanjak – u čistom obliku 1-2 puta tjedno;
 6. škampi – kao poslastica;
 7. low-fat mliječni proizvodi (kefir, jogurt, ryazhenka) – svaki drugi dan;
 8. meki beskvasni sir – jednom tjedno;
 9. svjež sir – 1-2 puta tjedno;
 10. žitarice (riža, heljda – kuhana, "Herkul" – steamed) – nekoliko puta tjedno, pomiješano s proteinskom hranom (riba, perad, meso);
 11. sirovo povrće ili kuhano (pire) – dnevno;
 12. zelje (špinat, salata), zrnca pšenice – nekoliko puta tjedno;
 13. biljno ulje – 1/2 žličice svaki drugi dan;
 14. suhi pivarski kvasac – 3-4 puta tjedno;
 15. mineralnih i vitaminskih dodataka – dnevno.

Pročitajte kako odabrati prave mačke vitamina.

Odlučili smo se o popisu potrebnih proizvoda, a sada ćemo razgovarati o tome kako ispravno davati hranu mačkama. Mačka hrana treba biti topla, najbolje na sobnoj temperaturi. Zamrznutu hranu najprije treba odmrzavati pri sobnoj temperaturi i ispirati kipućom vodom. Meso, riba i povrće za mačiće trebaju odrezati i ukloniti sve kosti. Za odrasle mačke dovoljno je sve izrezati na komade.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: