🐈 3 razloga zašto kastrirana mačka vrisne

Što da radimo ako kastrirana mačka vikne noću

Mnogi vjeruju da su neuterirane mačke mirne i uravnotežene, više ne plijenom tapeta i namještajem. Ali ovo je samo mit. Castracija rijetko mijenja karakter kućnog ljubimca, često i dalje vika i ogrebotina namještaja. Za vlasnike životinje koja se ne planira pustiti na ulicu, takav postupak za glupost će biti najbolja opcija. Pokušajmo shvatiti zašto kastrirana mačka vrišti.

sadržaj

 • Uzroci krvi neuteriranih mačaka
  • Noćni vrisak mačjeg neuterena
  • Uzrok može biti bolest
  • Kako smiriti vrištanje mačka

Uzroci krvi neuteriranih mačaka

Ljulji kućni ljubimci, poput ljudi, imaju svoj karakter. I to bi trebao uzeti u obzir svaki vlasnik. Ako je po prirodi impulzivan i pričljiv, postupak kastracije neće ga iznenada učiniti lijenim i tihim, Naravno, pojavit će se određena pravilnost u ponašanju, ali s vremenom. To je posljedica smanjenja hormona, koja se postupno javlja dugo vremena.

Drugi čimbenici koji utječu na karakter mačke mogu biti:

 • dijeta,
 • nasljedstvo.

Predstavnici nekih pasmina razlikuju se flegmatičnim sklonostima, dok su drugi čisti sanguini.S dobi, ponašanje se može promijeniti, osobito nakon postupka. No, ako vrijeme kovitla, a neuterirana mačka stalno krikne, plijenom namještajem, ogrebotina, onda trebaš misliti. Često uzrok takvog ponašanja može biti stres ili nedostatak pažnje s vaše strane, pa čak i znakove bolesti.

© shutterstock

Glavni vlasnik mora naučiti da mačka čija kastrirana miša nije bez razloga. Zato je bolje da se obratite svom veterinaru za savjet.

Noćni vrisak mačjeg neuterena

Kućni ljubimac može probuditi vlasnike kada se nešto plaši ili zabrinjava. To se može dogoditi povremeno. Ako kastrirana mačka neko vrijeme vrišti noću, onda postoji razlog da se obratite veterinarskoj klinici. To može biti znak ozbiljne bolesti, bolje je poduzeti korake da se identificiraju i liječe.

To se događa i kastrirana mačka vrišti noću, kao da zahtijeva mačku. Ako je relativno nedavno ubijen, onda to može biti znak instinkta. Tijekom vremena, hormoni će se vratiti na normalu i vrišti će se zaustaviti, Pokaži mu strpljenje i pažnju.

Uzrok može biti bolest

Bolest ili nelagoda mogu uzrokovati da se kućni ljubim krikne u lošem glasu. Evo nekoliko mogućih razloga.:

 1. bol u trbuhu, Loša kvalitetna hrana ili proizvodi neadekvatne kvalitete, uhvaćeni u zdjelu životinje, mogu dovesti do slabljenja i boli.
 2. crvi i razni paraziti, Često, mačke koje su puštene u ulicu zaražene su parazitima. To vrijedi ne samo za unutarnje nego i vanjske, na primjer, krpelji i buhe mogu ući u kožu kućnog ljubimca. Preporuča se periodično obraditi takve životinje s posebnim preparatima nabavljenim u veterinarskoj ordinaciji.
 3. urolitijaze, Posebno je izložena neuteredima. Bol u bubrezima i kada mokrenje vrlo uznemiruje i stoga svaki put u WC može biti popraćen krikovima. Možda je stara maćutica s neuterima vrisnula upravo zbog tog razloga.

© shutterstock

Kako smiriti vrištanje mačka

Ako je uvijek bio miran i odjednom je počeo vikati, onda svakako pokazati pahuljastu prijateljicu liječniku.

Ispitivanje i propisani tretman pomoći će vam da se riješite vremena i učinite svoj život i vaš ljubimac udobnim.

Ako vaš ljubimac rijetko vrišti, onda je sigurno u lošem raspoloženju. U ovom slučaju, biljne kapljice s blagim sedativnim učinkom mogu pomoći.Posavjetujte se s mačkatim ljekarnama i poslužite se nekoliko dana.

I zapamtite da je nemoguće kazniti životinju zbog vikanja. Nećete postići nikakav rezultat, a fizičko nasilje može imati suprotan učinak i to će početi štetiti. Pokušajte pronaći uzrok i ukloniti ga. I mir će biti u kući.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: