🐈 Cijepljenje mačića za 3 mjeseca - koje cjepivo treba dati

Što cjepiva učiniti mačić u 3 mjeseca

Kod rođenja, mačići dobivaju protutijela od majke koja ih štite od bolesti u prvim danima života. S vremenom se smanjuje učinak rezultirajućeg imuniteta, tako da je cijepljenje mačića u 3 mjeseca jednostavno neophodno. Čak i ako je životinja stalno kod kuće i ne izlazi.

sadržaj

  • Velike infekcije koje ljubimac je izložen na 3 mjeseca
  • Vrste cijepljenja
  • Opći plan cijepljenja
  • Situacije kada se cjepiva moraju obaviti bez obzira na raspored.
 • Što cjepiva trebaju biti učinjena za 3 mjeseca
 • Kako cjepiti protiv bjesnoće u 3 mjeseca

Pet se može zaraziti infektivnim bolestima, nakon kontakt s drugim stanarima dame koja može dovesti virus na odjeću ili obuću. Osim toga, pravodobno i redovito cijepljenje daje jamstvo da će, kada dijete odrasta, biti manje osjetljiv na bolesti.

Valja napomenuti da se cijepljenje treba obaviti ne samo u dobi od 3 mjeseca, nego i redovito tijekom života, barem jednom godišnje.

Potrebno je cijepiti sve životinje, bez obzira na njihovo podrijetlo, bilo da je čistokrvni Brit ili samo mačić iz dvorišne mačke.

Velike infekcije koje ljubimac je izložen na 3 mjeseca

 • Rhinotraheitis, znakovi bolesti mogu se očitovati konjunktivitisom i mukoznim lezijama.
 • Panleukopenija, na drugi način, "mačka kuga" se očituje u poremećaju mačkoga srca i respiratornog sustava.
 • Calicivirus infekcija, simptomi mogu biti slični rhinotracheitis, a postoji kršenje motoričkih funkcija i rada želuca.
 • Klamidija, mačić može dobiti ovu bolest čak i od majke, pa je neophodno cijepiti bebu od ove bolesti.
 • Bjesnoća, smrtonosna bolest za ljude i životinje.

© shutterstock

Važno je da se cijepljenje mora obaviti prije trenutka kada počinje kontaktirati s drugim životinjama. Važno je pravilno cijepiti kada je kućni ljubimac navršio 3 mjeseca života.

Vrste cijepljenja

 • Kompleks – takvo cjepivo djeluje protiv četiri bolesti.
 • Osamljena – obično protiv bjesnoće.

Opći plan cijepljenja

 • Prvi put, cijepljenje se obavlja nakon osam tjedana života.
 • Drugi put, cijepljenje je u dobi od 3 mjeseca.
 • Treći put, cijepljenje bi trebalo biti učinjeno kada mačić dosegne jednu godinu.
 • Četvrto cijepljenje je učinjeno kada je mačić stari jednu godinu.U budućnosti, cijepljenje životinje jednom godišnje, tijekom cijelog svog života.

Savjeti za cijepljenje kućnog ljubimca, trebate ga pripremiti i osigurati da je zdrava, a zatim će se učinci cjepiva lakše podnositi. Kako se ne bi zbunili u izrađenim uvjetima i postupcima, treba voditi evidenciju u putovnicu životinje ili jednostavno u bilježnicu.

Situacije kada se cjepiva moraju obaviti bez obzira na raspored.

 • Ako morate prevoziti životinju na drugo mjesto.
 • Kada je kućni ljubimac dosegao dob u kojem je moguće parenje.
 • Prije sudjelovanja na izložbama.

Za cijepljenje mačića u tri mjeseca moguće je u klinikama za životinje, kao i pozivanje veterinara na kuću.

U veterinarskim ustanovama za bebe cijepljenja su prikladnija. Tijekom preliminarnog pregleda mogu se otkriti bolesti ili odstupanja od razvoja. Važno je identificirati u ranoj fazi, najkasnije u roku od tri mjeseca. Dok se nalazi u veterinarskoj bolnici, odmah možete proći potrebne testove i tako odmah nastaviti s potrebnim liječenjem. Osim toga, u klinici je lakše napraviti potrebne promjene koje pokazuju rast i razvoj vašeg ljubimca.

© shutterstock

Što cjepiva trebaju biti učinjena za 3 mjeseca

Mačke su osjetljive na mnoge bolesti od kojih se mogu cijepiti. Za cijepljenje mačića u 3 mjeseca potrebno je od sljedećih bolesti.

Shema cijepljenja i preporučene lijekove za mačića u 3 mjeseca.

Bolesti (imenovanje)cjepivoStarost mačića (mjesec).Odstupanje nakon (tjedana).
Virusni rinotraheitis, klamidija, kalcijaloza.Vitafevak33-4
Bjesnoća.Nobivac bjesnoća3
Virusni rinotraheitis, kalcijaloza.Nobivac tricat32-4
Virusni rinotraheitis, panleukopenija, bjesnoća.Kvadrikat3
dermatozePolivak34-5

Važno: naknadni postupak (revaccination), napravio isti lijek koji je početno korišten. Nakon cijepljenja trebate stvoriti povoljne uvjete kako bi lakše lakše prevladali učinke injekcije.

Kako cjepiti protiv bjesnoće u 3 mjeseca

Bjesnoća je smrtonosna bolest koja se može prenijeti iz životinja na ljude. Stoga se mačić u 3 mjeseca cijepi protiv ovog virusa. Obično životinje lako podnose taj postupak. Nije važno što su pasmine i zemlja podrijetla, bilo da je riječ o britanskom mačiću ili kanadskom Sfinksu. U nekim slučajevima, temperatura može porasti, a također i na prvom danu opaženi su letargija i nedostatak apetita. U javnim bolnicama postupak je besplatan, Nakon ovog cijepljenja nije potrebna ponovna vakcinacija. Sljedeće cijepljenje protiv bjesnoće obavlja se u godinu dana, bolje je koristiti istovjetni lijek.

Savjet: Cijepljenje protiv bjesnoće je potrebno pri izvozu životinje izvan zemlje.

U običajima, svakako provjerite. Napomena o cijepljenju u bolnici možete staviti ako nakon postupka ne prođe više od 30 dana. U tom smislu, ako cijeplite u roku od 3 mjeseca, morate cijepiti mačiće najkasnije tri tjedna prije datuma planiranog putovanja. U tom razdoblju, ljubimac će imati vremena da se oporavi i bit će spreman za putovanje.

Ako odlučite početi uzgoj mačaka, bolje je sklopiti ugovor o pojedinačnoj usluzi i odmah pokazati vašem ljubimcu liječniku. Za 3 mjeseca veterinar je već znao značajke bebe. U ovom slučaju, ne samo da ćete moći pružiti dobru veterinarsku njegu vašeg ljubimca. I uštedjeti vrijeme i dio novca. Osim toga, liječnik stalno služi vašoj životinji, bit će bolje razumjeti i znati značajke njegova tijela. To će pozitivno utjecati na kvalitetu usluga, a time i na zdravlje ljubimca.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: