🐈 Cijepljenje mačića za 2 mjeseca - što dati i zašto

Što cijepljenja dati mačiću za 2 mjeseca

1

Svi uzgajivači i ljubitelji mačaka svjesni su potrebe za cijepljenjem. Ali novi vlasnici mačića ne razumiju uvijek zašto trebamo prvo cijepljenje mačića za 2 mjeseca, kao i one kasnije tijekom života, svake godine.

sadržaj

 • Što se može dogoditi ako se ne dobijete cijepljene u roku od 2 mjeseca?
 • Koje cijepljenje treba početi raditi za 2 mjeseca?
  • Cijepljenje mačaka u razdoblju od 2 mjeseca i nakon:
 • Trošak cijepljenja za mačića u dobi od 2 mjeseca
 • Samo infekcija s ljubimcima

U ovom članku ćemo pokriti temu potrebe za cijepljenjem, što je ispunjeno njihovom odsutnošću, kakve bolesti prijete mačiću i što bi trebalo biti shema cijepljenja.

Što se može dogoditi ako se ne dobijete cijepljene u roku od 2 mjeseca?

Zašto trebam biti cijepljen? Da bismo razumjeli ozbiljnost situacije, predstavljamo popis bolesti koje mogu utjecati i na tijelo slabog mačića za 2 mjeseca i na odraslu osobu.

 • rinotraheitis, Zarazna bolest koja se pojavljuje u akutnom obliku i prvo se manifestira oštećenjem očiju i organa dišnog sustava. Ljubavnik bilo koje pasmine može se razboljeti, bilo da je to "plemeniti" ili britanski.
 • mačji kalicivirus, Virusna, zarazna bolest, koja nastaje, kao prethodni, u akutnom obliku. Utječe na sluznice usne šupljine i dišnog sustava, stvaraju se čirevi. Sve to prati groznica, vrućina.
 • panleukopenia, Strašna virusna bolest. Preživjeti infekciju je gotovo nemoguće. Oštećeni su respiratorni organi, srce i gastrointestinalni trakt. Tijek bolesti prolazi simptomima kao što su povraćanje, mučnina, vrućica i labav stolice.
 • klamidija, Infekcija koja inficira stanice tijela s bakterijama. Bakterija ubija imunološki sustav stanica i nastavlja inficirati tijelo kroz reprodukciju. Također je vrijedno napomenuti da bolesna životinja može zaraziti osobu!
 • bijes, Zarazna bolest koja je uzrokovana virusom. Vrlo zarazna bolest i širenje po ugrizi. Infekcija se nalazi u slini i na zubima pogođenog ljubimca. Poslano čovjeku! Zaražena životinja ne može se liječiti.

© shutterstock

Nadamo se da je gore navedeni popis dovoljan razlog da se mačić cijepi za 2 mjeseca.

Koje cijepljenje treba početi raditi za 2 mjeseca?

Što cjepljenje mačića traje 2 mjeseca? U dobi od 2 mjeseca, proizvedeno je sveobuhvatno cjepivo protiv cjepiva protiv bjesnoće. Cijepljenje se obavlja u slijedu.

Cijepljenje mačaka u razdoblju od 2 mjeseca i nakon:

 • Prethodno, potrebno je 2 tjedna da liječenje životinje od crva i buha. Za to možete upotrijebiti složene lijekove.
 • Prvo cijepljenje je složeno, u dobi od 2 do 2.5 mjeseci, protiv (rinotraheitis, panleukopenija, kalicivioza i klamidija).
 • 14 dana nakon prvog cijepljenja, mačić ponovno cijepi (revaccinacija).
 • Tjedan dana nakon ponovne vakcinacije počinju cjepivo protiv bjesnoće.
 • Nadalje, životinja se cijepi godišnje u skladu s rasporedom, koji je registriran u veterinarskoj putovnici.

Trošak cijepljenja za mačića u dobi od 2 mjeseca

Mnogi su zainteresirani za trošak cijepljenja za dva mjeseca starog mačića. Prosječna cijena cjepiva je 400-500 rubalja, Točniji odgovor je teško. Jer, trošak cjepiva može biti više ili manje, to je zbog teritorijalnog položaja klinike i zemlje koja proizvodi lijek.

U svakom slučaju, gotovo svaka osoba ima 1-1,5 tisuća rubalja godišnje kako bi zaštitila sebe i životinje od zdravstvenih problema.

Samo infekcija s ljubimcima

A što ako moj mačić uopće ne napusti kuću? Kako se zarazi? Poznata pitanja, zar ne?

Možete postati zaraženi kod kuće, u bilo kojoj dobi. Čak i ako očistite stan stalno i neprestano okupajte svog ljubimca.

Infekcija može doći do njega kroz osobu. Na primjer, izlazili ste na ulicu, a bolesni pas ili mačak doslovno su tamo prolazili. Vi ste zalijepili virus na svoje cipele i nastavili dalje. Kasnije su došli kući, a tvoj mačić dobio virus ili infekciju kod kuće.

Bjesnoća može dobiti kućnog ljubimca koji je nekako u kontaktu s vanjskim svijetom: izložbe, izlete, šetnje, veterinarsku kliniku, preseljenje, parenje.

Nadamo se da će vam ovaj članak biti koristan i da ćete donijeti pravu odluku. Uostalom, kao što je rekao Antoine de Saint-Exupery, "mi smo odgovorni za one kojima smo se pitali"!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: