🐈 Što hraniti mačića za 2 mjeseca

Što bi trebalo hraniti mačića u dobi od 2 mjeseca?

Najčešće, u dobi od dva mjeseca, mačići su odsutni od majke, au ovoj fazi života beba već treba raznovrsnu prehranu. Prijelaz iz majčinog mlijeka ili mješavine na čvrstu hranu treba provoditi postupno kako bi se izbjegao stres i ne oštetio tijelo mačića. Prije svega, trebate donijeti odluku o tome kakva će se shema hrane ponuditi mali kućni ljubimac koji je ostao bez majke. Potrebno je odabrati između sljedećih opcija: prirodna hrana ili prehrana hrane.

Čak i za stručnjake teško je reći koji od predloženih mjera je točniji. Stoga, izgradnju izbornika prema odabranoj shemi, vlasnika mačića treba voditi zdravstvenom stanju bebe, njegovim ukusom i reakcijom na predloženu hranu, kao i njihove financijske sposobnosti.

 • 1. Prirodna hrana
  • 1.1. Dopušteni organski proizvodi
  • 1.2. Zabranjena hrana
 • 2. Hranjenje
  • 2.1. Prednosti gotove hrane
  • 2.2. Nedostaci hrane

1Naturalna hrana

Odabir prirodne hrane treba razumjeti da mislimo na prirodne proizvode posebno pripremljene za mali kućni ljubimac, a ne jela iz stola osobe.Dijeta od 2 mjeseca starog mačića treba biti sastavljena od svježih proizvoda, dodatno, uvođenje kompleksa vitamina bit će potrebno. Ova shema napajanja ima svoje prednosti:

 1. 1. Prirodna hrana nije zarazna. Ako je potrebno, jedna od komponenti prehrane lako se može zamijeniti bilo kojim drugim, bez posljedica za zdravlje djeteta.
 2. 2. Budući da vlasnik mačića sam odabere proizvode, može biti siguran u svoje prirodno podrijetlo, svježinu i odsutnost umjetnih aditiva.
 3. 3. Plan jela planira vlasnik kućnog ljubimca, što znači da će domaća hrana biti vrlo raznovrsna, što se ne može očekivati ​​od gotovih hranjenja.

Među nedostatcima ovog izbora treba zabilježiti nedostatak svijesti o ljudima o zabranjenim proizvodima za kućne ljubimce. Neki od njih mogu naštetiti probavnom sustavu životinje. Vrlo često vlasnik dvogodišnje bebe ne zna koliko dobro predložena hrana zadovoljava potrebe tijela mačića u raznim elementima u tragovima i vitaminima.

Važno je zapamtiti da bi prehrana malog ljubimca 60% trebala biti sastavni dio proteina.

Glavni izvor bjelančevina je meso.Za razvoj i jačanje kosti, rastući organizam treba kalcij, koji se nalazi u mliječnim proizvodima. I bez razloga, mačić treba dodatne korisne mikroelemente, koje može dobiti od kompleksa vitamina.

PreporučeniMliječni zamjena mačića za mačiće: kako odabrati i ispravno kuhati?

Dopušteni prirodni proizvodi

Dva mjeseca beba prvenstveno je grabežljivac. Dakle, glavna hrana za njega – lean mesa. Ni u kojem slučaju ne bi trebalo dati sirovo meso. Pa, ako vlasnik kuha piletinu, puricu ili govedinu. Gotovi proizvod bi trebao biti sitno sjeckani i služiti mačić s bujonom. Isto pravilo vrijedi i za ribu: ne smije biti masnoća, preporučljivo je kuhati. Davanje ribljih jela mačiću treba ukloniti iz kostiju, ne više od dva puta tjedno.

Potrebna u izborniku za kućne ljubimce treba biti mlijeko i mliječni sastojci. Sladokusni sir s masnim kiselinama, kiselinom, ryazhenkom, prirodnim jogurtom bez dodanog šećera i boja, bit će koristan. Neki vlasnici kupuju mačiće spremni sir, namijenjen djeci.

Dijeta bi trebala sadržavati povrće, poput mrkve i bundeve. Kako bi ih se hrani za kućnog ljubimca, trebao bi biti na dva načina: bilo sirovo, fino usitnjeno ili dodano u juhu u procesu kuhanja mesnih jela.

Za hranjenje mačića za 2 mjeseca također je koristan za pržene žitarice kuhane u mlijeku ili mesnoj bujon. Dopušteno je koristiti zobene pahuljice, rižu ili heljde. Pšenica i zob mogu biti klijani, mačić s veseljem na svježoj travi. Za zdravlje vune, trebate koristiti pivo kvasac za mačiće. Osim toga, u prehrani je potrebno uvesti biljno ulje u iznosu jednaku pola žličice na tjedan.

PreporučeniTretira se za mačke: izbor proizvoda i pripremu hrane kod kuće

1.2 Zabranjena hrana

Popis namirnica zabranjenih za hranjenje mačića uključuje:

 • sve vrste kostiju, jer kućni ljubimac može oštetiti jednjak;
 • cjelovito mlijeko i sirovo jaja;
 • svaka konzervirana hrana iz stola osobe i hrana skuhana solom, paprom i drugim začinima;
 • neki povrće i voće. To uključuje luk, češnjak, avokado, rajčicu i patlidžane;
 • bilo koje masnoće, osobito svinjetina. Probavni sustav malog kućnog ljubimca je previše osjetljiv, tako da uporaba takvih proizvoda ugrožava mu probleme s trbuščićem i jetrom. Ne biste trebali ponuditi životinju i kožu ptice.

Kućni ljubimci ne bi trebali dobiti nikakve slatkiše, posebno čokoladu. Oni su kontraindicirani vitamini i lijekovi namijenjeni ljudima. Bean mačke nisu zabranjene, ali njihova uporaba treba biti svedena na najmanju moguću mjeru, jer izaziva nadutost.

PreporučeniU kući se pojavio mačić – što i kako je hraniti?

2Održavanje hrane

Ako vlasnik kućnog ljubimca odabere odabir specijalizirane hrane, Glavno pravilo je zabrana miješanja dvije vrste hrane – mokro i suho. Potrebna je drugačija količina vremena za probavljanje raznih vrsta gotovih sirovina kod mačaka, te će biti teško preurediti probavni sustav malog mačića.

Ako iz bilo kojeg razloga postane neophodno prebacivanje s jedne vrste hrane na drugu, treba se provoditi postupno. Trajanje je obično 10-14 dana.Nova hrana se uvodi u male dijelove uz glavnu. Tijekom procesa prijenosa životinje na novu prehranu, valja pomno pratiti njegovu reakciju i stanje zdravlja.

Postoje četiri vrste hrane: ekonomija, premija, super premija i holistički. Posljednja vrsta gotove hrane smatra se najprikladnijom i prikladnijom za mačiće, u svom sastavu nema umjetnih aditiva i boja, ali takvi su hrana vrlo skupi.

Gospodarska klasa hrana je nepoželjan izbor. Pitanje je prirodno podrijetlo komponenata koje čine takvu hranu, a takva prehrana nikada neće pružiti mačiću mikroelemenata i vitamina potrebnih. Feed hrane u gospodarstvu ima vrlo nizak sadržaj bjelančevina, što će biti ključno za rastuće i novo tijelo.

2.1 Prednosti gotovih jela

Shema hranjenja temeljena na hrani ima dovoljno prednosti:

 1. 1. Specijalizirana prehrana visoke kvalitete dizajnirana za potrebe tijela mačića. Omjer hranjivih tvari, minerala i vitamina već je uravnotežen, a to znači da dijete neće trebati prehrambene dodatke.
 2. 2.Sastav hrane za mačiće odabran je na takav način da uzima u obzir fiziološke značajke životinje u ovom dobu.
 3. 3. Na pakiranju se uvijek navodi preporučena količina hrane koju bi mačić trebao jesti u jednom prijemu.
 4. 4. Gotovi miješa olakšavaju proces odabira, nabave i pripreme hrane za životinje.

Kada se hrani krutom hranom, mač se razbija, a potiče rad mišića čeljusti i služi kao učinkovita prevencija stomatoloških bolesti.

Preduvjet za hranjenje životinje suhim proizvodom je stalna dostupnost čiste vode u dovoljnoj količini.

2.2 Minuse hrane za životinje

Nedostaci ove prehrane su uglavnom povezani s lošom hranom kakvoće. Sadrže previše komponenti koje mogu potaknuti razvoj urolitijaze. Najviše oglašavane robne marke proizvode klasu hrane za hranu. U takvim sirovinama gotovo da nema čistog mesa. Uglavnom za njihovu proizvodnju koriste se interneri, na primjer, koža, hrskavica, životinjska mast. Zbog produljenog korištenja takvog hrane životinjski probavni trakt postaje začepljen, što u konačnici utječe na njegovo blagostanje.

U sastavu niske kakvoće prehrane postoji ogromna količina umjetnih aditiva i okusa. Neke su komponente ovisne o kućnim ljubimcima. U nekim slučajevima, kada pokušavate prenijeti mačića na drugu vrstu hrane, mora se primijeniti metoda štrajka glađu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: