🐈 Zašto mačka ugrize kada ga ljubim ili bez razloga što da radite?

Što ako mačka ugrize kad ga ljubim?

Feline perle su vrlo oštre i uzrokuju više bolne senzacije od očnjaka. Bezopasno udisanje mačke može dovesti do upale, pa čak i infekcije. Stoga je hitno zaustaviti agresivno ponašanje kućnog ljubimca.

 • 1. Razlozi za iznenadnu agresiju životinje
 • Zašto mačka tako ugrizla?
 • 3. Što učiniti?

1 Razlozi za iznenadnu agresiju životinje

Nagli agresivni ponašanje mačke trebalo bi alarmirati. Mnogi vlasnici čak ni ne sumnjaju da u većini slučajeva njihovo ponašanje izaziva zagriz. Važno je znati gdje je bolje udariti mačića. Postoje oni dijelovi tijela koji se dodiruju infuriating životinja.

Što se ne može dotaknuti:

 1. 1. Trbuh. Ovo je jedno od najosjetljivijih i najranjivijih mjesta. Tijekom milovanja, mačka se može posebno okrenuti, kao da se želi potisnuti trbuh. Pet pokazuje koliko vjeruje nekoj osobi. Ali u trenutku dodira dolazi instinktivna zaštita. Uze svoje zube u svoju ruku, može povezati stražnje noge i učiniti ga još bolnijim. Kazniti u ovoj situaciji je nemoguće. Bila je to prirodna reakcija. A u najboljem slučaju, mačka jednostavno ne razumije ponašanje neke osobe, au najgorem slučaju – nosi muž.
 2. 2. Rep.Mačka ugrize kad se na ovom mjestu pomiluje. To je zato što ima puno živčanih završetaka na repu. Čak i lagani dodir može ozlijediti životinju.
 3. 3. Šape. Mačke udovi se koriste za hodanje, zaštitu, lov. Najčešće, životinje reagiraju negativno kad dodiruju stražnje noge. Postoje genitalije, rep u blizini, ljubimac počinje osjećati prijetnju i bespomoćan, zbog čega se odmah pokušava ugristi.

Ako mačka nije u početku bila u raspoloženju za kontaktom, takva negativna reakcija ne iznenađuje. Na taj način pokazuje neodlučnost komunikacije, želju da budu sami.

Da biste utvrdili loše raspoloženje, u kojem je bolje da ne dodirnete ljubimca, moguće je sljedeće značajke:

 • oštre, česte pokrete repa od jedne do druge strane;
 • prošireni učenici;
 • uši su se širile ili snažno pritisnute na glavu;
 • ne odobravajući meow.

Ako su takve promjene u ponašanju primjetne, preporučljivo je neko vrijeme ostaviti kućnog ljubimca.

Što još može izazvati neprijateljsko ponašanje:

 1. 1. želja da sve ostane pod kontrolom. Mačke su ponosne životinje.A ako ne žele neželjenu pažnju, to će ga zaustaviti na svaki način, čak i uz pomoć ugriza.
 2. 2. Nema povjerenja u ljude. Ljudska tvrtka treba mačiće do 2 mjeseca. U tom je razdoblju postavljen stav prema svijetu oko sebe, dolazi do socijalizacije. Ako je mačka odrasla u divljoj sredini, tada će biti još gore da se kontaktiraju, da negativno reagiraju na ljudsku pažnju.

Mačka nikada nije ugrizla, ali se odjednom počela ponašati neadekvatno – potrebno ga je odvesti do veterinara. Možda je promjena ponašanja uzrokovana sljedećim bolestima:

 • cervikalni artritis;
 • periodontitis;
 • infekcija, upala ušiju.

U nazočnosti bilo koje od ovih bolesti, napad boli se povećava. Udisanje kućnih ljubimaca je način za zaustavljanje neželjenog kontakta.

Preporučeni7 glavnih razloga zašto mačka jede mačiće

2Zašto mačka tako ugrizla?

Mačke nikada ne izražavaju svoje raspoloženje grijanjem bez razloga. Ali takve akcije su opasne za ljude, lijeve rane mogu gnjaviti, upaliti. Brzo promjene u ponašanju kućnih ljubimaca uzrokovane su:

 1. 1. Promijenite zube. Kao i ljudi, mačići imaju mliječne zube koji pada i mijenjaju se u korijenima.Ovaj proces je popraćen svrabom, iritacijom. Mačić se pokušava riješiti uz pomoć ugriza. Treba posebne igračke. Pojavljuje se u 3. ili 4. mjesecu života. Važno je tijekom tog razdoblja oblikovati ispravan uzorak ponašanja tako da želja za ugrizom ne postane navika.
 2. 2. Pubertet. Stav odraslih, spreman za nastavak tipa mačaka se mijenja. Oni počnu gristi, ogrebotine, ne slušaju. Određivanje je li promjena karaktera hormonalna je jednostavna. Pet počinje stvarati oznake oko kuće, meowing glasno i neprirodno, pokušavajući provoditi cijelo vrijeme na otvorenom. Za rješavanje problema može biti samo 2 načina – da pronađete mačku ili neutered.
 3. 3. Odsutnost kandži. Kod domaćih mačaka, kandže se potpuno uklanjaju u veterinarskoj klinici ili djelomično rezani kod kuće. Gubitak glavnih sredstava zaštite – puno stresa. Mačka pokušava ispuniti zaštitnu funkciju uz pomoć zuba. Osim toga, ako je vlasnik bio angažiran u kljunu za rezanje, ugriza može biti osveta od uvredljivog ljubimca.
 4. 4. Deficit pažnje. Rad, studiranje, slobodno vrijeme izvan kuće vlasnika čini mačku osamljenom.Biting, ogrebotina – način privlačenja pozornosti, igranje. Potrebno je više pažnje posvetiti životinji, po mogućnosti svakog dana najmanje 10-15 igrati s njom.
 5. 5. Nedostatak njege. Otpačena ladica i nedostatak hrane mogu uzrokovati da ljubimac koristi šiške i kandže. Ali ovo je rijetka pojava. Najčešće, bez brige, otići će do toaleta pokraj posude, meow, plijen stvari. Ponekad prije ugriza u ovom slučaju, kućni ljubimac najprije lupa, a zatim pokušava ugristi.

Nemojte žuriti da kažete. Najprije morate odrediti uzrok neobičnog ponašanja, a zatim odabrati točniju metodu.

3Što učiniti?

Odbacivanje na ugriz vašeg ljubimca nije teško. Glavna stvar je pokazati pažnju, strpljenje. Ako se agresivno ponašanje objašnjava kapricioznošću, navikom (u mladoj dobi bilo je dopušteno ugristi ruke i noge), onda je potrebno pokazati čvrstoću u odnosu na životinju. Postoji nekoliko vrsta kazni:

 1. 1. Djeluj kao mama mačka. Svaki put kad pokušavate ugristi, morate uhvatiti životinju, pritisnuti ga na pod i glasno, uvjereni ton reći: "Nemojte to učiniti! Ne možete! Stop!".
 2. 2. Zanemari. Nakon što se uspijete osloboditi zlonamjernog zagrljaja mačke, morate izaći van ili u drugu sobu. Neko vrijeme nije reagiralo na njezine postupke.

Mačka koja će preživjeti stres također će ugristi. Ali ne možete je kazniti. Potrebno ju je uvjeriti, osigurati sigurnost, ponovno oblikovati i ojačati povjerenje. Da biste to učinili, morate se pobrinuti za to, ne pokušavajte ga prisiliti na vaše ruke ili glačati, često se igraju.

Kako zaustaviti ljubimac spreman za napad:

 1. 1. Voda. Upišite prskalicu za vodu i prskajte na životinju.
 2. 2. Krevet. Bacite krpu preko ljutog ljubimca. Ograničeni, tamni prostor odmah će promijeniti svoju reakciju.
 3. 3. Buka Da biste uplašili i zaustavili napad agresije, morate glasno pljeskati svoje ruke ili pak tresti paket s sitnim.

Za rješavanje problema s zrelo mačka može biti kako slijedi:

 • sterilizirani;
 • naći mačka za parenje;
 • kupiti i dati lijekove za smanjenje seksualnog uzbuđenja (Gestrenol, Fittex, Sex Barrier).

Nedostatak obrazovanja i pažnje često mijenja stav mačke vlasniku. Da biste uklonili psihološku barijeru, morate potaknuti životinju i kupiti mu igračke.

Ne biste trebali donositi hitne odluke i odmah ih kazniti. Možda je negativno ponašanje kućnog ljubimca povezano sa stresom, bolesti.Stoga je prvo što treba učiniti otkriti razlog. Mačke su osjetljive, ponosne životinje, stoga, kako bi uspostavili kontakt, morat ćete pokazati puno strpljenja i izdržljivosti.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: