🐈 6 razloga zašto mačka stalno traži hranu

Što ako mačka stalno traži hranu?

Iskusni krzneni uzgajivači pasa znaju koliko će njihova ljubimica jesti u jednom obroku. Ne biste trebali dati krznu hranu previše hrane ili postupno povećavati uobičajeni dio. Naravno, ovo se ne odnosi na mali mačić koji se stalno raste i razvija. Također, to se ne odnosi na trudnice i dojilje koje trebaju dobru prehranu za zdrav rast budućih mačića.

sadržaj

  • Uzroci stalne glad
  • Moram li ograničiti hranu za kućne ljubimce
  • Preporuke za hranjenje

Ali ako se dogodi da zreli pojedinac stalno želi hranu nakon jela, taj fenomen se ne smatra normalnim. Zašto mačka stalno traži hranu? Naći ćete odgovor na ovo pitanje u našem članku.

Uzroci stalne glad

Stalni osjećaj gladi kod životinja zove se polifagija.

Uz ovaj fenomen, kućni ljubimci su povećali apetit i stalnu potražnju za dodatkom. Zašto je krzneni prijatelj gladan? Razmotrite glavne razloge zašto mačka pita da cijelo vrijeme jede:

  1. Korištenje lijekova za povećanje apetita.
  2. Jeftini, niske kvalitete hrane.
  3. Prisutnost parazita u mačaka može biti moćno objašnjenje zašto vaš ljubimac zahtijeva više hrane.
  4. U pravilu, kućni ljubimci stariji od 10 godina imaju veći interes za hranom od mladih pojedinaca. Iz tog razloga stalni osjećaj gladi u mačiću može biti povezan s njegovom dobi.
  5. Ako, pored povećanog apetita kod životinje, najvjerojatnije dolazi do brzog gubitka težine govorimo o prisutnosti bolesti gastrointestinalnog trakta.
  6. Prisutnost visokog šećera u krvi.

Ako, pored činjenice da vaš ljubimac voli jesti, postoje i drugi alarmantni čimbenici, kao što je gubitak težine ili povraćanje nakon jela, trebali biste potražiti pomoć od iskusnog veterinara.

© shutterstock

Moram li ograničiti hranu za kućne ljubimce

Što učiniti s povećanim apetitom za krzneni ljubimac? Ako mačka pokušava dobiti dodatni dio hrane, morate otići do veterinara na konzultacije. Stručnjak na temelju nekih analiza treba isključiti moguće bolesti.

Imajte na umu da mačka mora biti hranjena isključivo hranom premium klase.

Činjenica je da jeftina hrana u svom sastavu sadrži nedovoljnu količinu hranjivih tvari.Iz tog razloga najčešće su kućni ljubimci gladni. Ako životinja nema problema s prekomjernom težinom, ne možete ograničiti potrošnju hrane., pod uvjetom da pahuljasto kućni ljubimac nema bolesti. Ako i dalje imate problema s prekomjernom težinom, trebali biste planirati raspored obroka i smanjiti veličinu posluživanja. Ako je vaš ljubimac dovoljno energičan i mobilan, nema razloga za zabrinutost.

Preporuke za hranjenje

Kako bi izbjegli pretilost u mačiću, zdjelica hrane ne bi smjela biti dostupna cijelo vrijeme. To je zbog činjenice da se mačke vrlo teško zaustavljaju pri pogledu na hranu. Redovita prejedanja obiluju ozbiljnim bolestima, zbog čega mačke više ne osjećaju puninu i mačka neprestano želi jesti. Feed životinja ne više od tri puta dnevno., zdjelu čiste vode treba uvijek biti u očima životinje. Za želučani ljubimac, raznovrsna hrana je vrlo štetna: suha hrana, vlažna hrana, hrana iz zajedničkog stola. Dugo je potrebno hraniti mačku jednom vrstom hrane.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: